Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر تا همین اواخر، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کووید مشکل شدید در شناسایی بوهای تند مانند عطرها یا شناسایی مزه شیرینی، تلخی یا ترشی را گزارش می‌کردند، در حدی که فراسوی کاهش حس بویایی و چشایی در عفونت‌ها با ویروس‌های تنفسی دیگر مانند سرماخوردگی بود. پژوهشگران در سال ۲۰۲۰ در بیمارستان عمومی ماساچوست و کینگز کالج لندن بر اساس علائم روزانه در ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیون نفر دریافتند که از دست رفتن حس چشایی و بویایی قوی‌ترین عامل پیش‌بینی‌کننده عفونت کروناویروس است.

اما شیوع سویه اُمیکرون باعث شده است که این علامت شاخص کووید-۱۹ کمتر گزارش شود، در مقابل علائم شبیه سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلودرد به خصوص در میان افراد واکسینه‌شده شیوع بیشتری پیدا کنند.

آخرین داده‌های به دست آمده از «بررسی علائم کووید Zoe» در انگلیس که از یک اپلیکیشن تلفن هوشمند برای برای ثبت علائم روزانه افراد استفاده می‌کند، نشان داد کمتر از ۲۰ درصد افرادی که در چند هفته گذشته آزمایش مثبت کرونا داشته‌اند، از دست رفتن حس بویایی را گزارش کرده‌اند.

از دست رفتن حس بویایی در فهرست علائم کرونا در این اپلیکیشن در رده هفدهم قرار دارد که به معنای آن است علامتی «نسبتا نادر» است. این در حالی است که در ماه‌های پیشین هنگامی که سویه دلتا سویه غالب کرونا در انگلیس و واکسن‌های کرونا به طور گسترده در دسترس بودند، از دست رفتن حس بویایی در رده ششم قرار داشت و پیش از موج دلتا و واکسیناسیون گسترده ۶۰ درصد از بزرگسالان  ۱۶ تا ۶۵ ساله که مبتلا به کرونا از دست رفتن بویایی را گزارش کرده بودند.

در گزارش‌های موارد شیوع سویه اُمیکرون در کشورهای دیگر هم الگوی مشابهی گزارش شده است. در گزارشی که در ماه دسامبر در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا درباره ۴۳ مورد ثابت‌شده عفونت اُمیکرون در این کشور فقط سه مورد از دست رفتن حس بویایی یا چشایی وجود داشت.

پس از شیوع اُمیکرون در یک مهمانی کریسمس در نروژ فقط ۲۳ درصد افراد دچار عفونت با این سویه کاهش حس چشایی و ۱۲ درصد کاهش حس بویایی را گزارش کردند، در حالیکه ۸۳ درصد این افراد سرفه و ۷۸ درصد آنها آبریزش یا گرفتگی بینی را گزارش کرده بودند. اغلب این افراد با دوز واکسن‌ mRNA واکسینه شده بودند.

بررسی‌های قبلی نشان داده‌اند که علت از دست رفتن حس بویایی یا چشایی در افراد مبتلا به کرونا احتمالا ناشی از تهاجم کروناویروس به سلول‌های پشتیبان سلول‌های عصبی بویایی است که پیام‌ها بویایی را را به مغز منتقل می‌کنند. آسیب این سلول‌های پشتیبان ممکن است مانع از انتقال پیام‌های بویایی حتی در هنگامی شود که گرفتگی بینی وجود ندارد. همچنین به گفته دانشمندان در موارد التهاب شدید، ممکن است آسیب مستقیم سلول‌های بویایی به وجود آید و حس بویایی برای چند ماه یا حتی چند سال و شاید به طور دائم مختل شود.

 دانشمندان هنوز مطمئن نیستند چرا از دست رفتن حس بویایی با انتشار آُمیکرون نادرتر شده است، اما این احتمال را مطرح می‌کنند که تفاوت‌ها در رفتار ویروس از لحاظ محلی که بیشترین تکثیر را پیدا می‌کند، توضیح‌دهنده این تغییر باشد.

کد خبر 650320 برچسب‌ها اميكرون كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اميكرون كروناويروس دست رفتن حس بویایی ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۸۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد ابراهیم پارسانژاد فوق تخصص نازایی و استاد دانشگاه شیراز و رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران گفت: زوج‌هایی که برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند بر اساس میزان مشکلاتشان از احتمال موفقیت مختلفی برخوردار خواهند بود. میزان موفقیت حاصل از انجام روش‌های کمک باروری (IVF) در سیستم‌های بین المللی ۳۵ تا ۴۰ درصد، و این میزان در مراکز ناباروری کشور ماهم صدق می‌کند.

محمد ابراهیم پارسانژاد فوق تخصص نازایی و استاد دانشگاه شیراز در مورد درمان ناباروی گفت: وقتی زوجی برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند در مرحله اول درمان‌های سطحی مربوط به زوجین  برای ان‌ها تجویز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های اولیه به سمت درمان‌های پیشرفته سطح ۳ می‌رود.

او افزود: بعد ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای ان‌ها به صد درصد می‌رسد.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تمامی زوج‌های نابارود می‌توانند در فرایند درمان قرار گیرند تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می‌شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می‌کنند و از روش‌های کمک باروری استفاده میکنند بچه دار می‌شوند.

اود تاکید کرد: تا سال‌ها پیش اگر زوجی مراجعه می‌کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت به او گفته می‌شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می‌شود، اما این به معنای موفقیت در همه این عمل‌ها نیست.

پارسانژاد در مورد علت تغییر تاریخ  بیست و سومین کنگره انجمن ناباروری در زمانی که اعلام شده بود نیز گفت: قرار بود کنگره ناباروری در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود و برنامه ریزی برای برگزاری آن از ماه‌ها قبل انجام شده بود، اما وقتی همکاران ما برای نصب پلاکارد‌ها و تجهیز سالن به دانشگاه مراجعه می‌کنند مسئولین سالن مجوز کار نمدهند و علت ممانعت را همزمانی کنگره با کنکور سراسری عنوان میکنند.

او خاطرنشان کرد: موضوع با ریاست محترم دانشگاه مطرح شد و ایشان با ابراز تاسف از وقوع چنین شرایطی سالن دانشگاه را در تاریخ ۱۹ الی ۲۱  اردیبهشت ماه در اختیار کنگره انجمن باروری و ناباروی ایران قرار دادند تا کنگره در این زمان برگزار شود.
پارسانژاد با ابراز تاسف از اینکه این اتفاق بسیار ناگوار بود چرا که بسیاری از پزشکان از استان‌های مختلف برای این کنگره بلیط رزرو کرده بودند ادامه داد: ما در موقعیت سختی قرار گرفتیم و مجبور بودیم به تک تک مدعوین تماس بگیریم و خبر تغییر تاریخ کنگره را برای آنها توضیح دهیم.   آنها هم با بزرگواری پذیرفتند که قصور از مسئولان برگزار کننده کنگره نبوده و قرار شد در ۱۹  اردیبهشت ماه در خدمت آنها باشیم.

با توجه به متضرر شدن تعدادی از همکاران عزیز ما در سراسر کشور در جهت تهیه بلیط و اقامت در تهران و تغییر تاریخ کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران طی گفتمانی با ریاست محترم دانشگاه و همچنین در جلسات متعدد انجمن این موضوع مورد بررسی گردید حتی الامکان قسمتی از خسارات وارد شده به همکاران جبران شود.

گفتنی است بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختلال آلارم کاربران آیفون را کلافه کرد
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند