Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، علی صالح‌آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی در گفت‌وگوی تلویزیونی از کاهش نرخ تورم خبر داد و گفت: نرخ رشد تورم در دولت سیزدهم کاهشی شده به طوری که تورم نقطه به نقطه آذرماه نسبت به مردادماه ۱۷.۵ درصد کاهش داشته است. الان تورم نقطه‌به‌نقطه کاهشی شده اما این به معنی ارزانی نیست، یعنی کالا کمتر گران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره بازار ارز هم توضیح داد: خوشبختانه در روزهای اخیر در سامانه نیما عرضه بیشتر از تقاضا بوده و آرامش و ثبات خوبی در این زمینه داریم. در حوزه بازار ارز یک تعادل بسیار خوبی داریم. هم بازار حواله و هم بازار اسکناس ثبات خیلی خوبی داریم. عرضه و تقاضا در وضعیت متعادلی است. در دوره روسای قبلی بانک مرکزی در طی ۳ سال قیمت ارز از ۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و این افزایش یک تورمی بر اقتصاد ما حاکم کرده است، اما الآن وضعیت رو به بهبود است.

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره آمار رشد اقتصادی کشور هم گفت: نرخ رشد اقتصادی در ۶ ماهه اول امسال ۳.۳ درصد بوده است. قطعا سال آینده نسبت به امسال وضعیت اقتصادی بهتری خواهیم داشت. امیدواریم به رشد اقتصادی ۸ درصدی در سال آینده دست پیدا کنیم.

وی در مورد صادرات نیز بیان کرد: صادرات نفتی و غیرنفتی به لحاظ حجمی و ارزشی نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته است.

رئیس‌کل بانک مرکزی از تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ بدون کسری خبر داد و گفت: مفروضات بودجه به گونه‌ای است که با کسری بودجه مواجه نشویم. یکی از ریشه‌های اصلی تورم، کسری بودجه است. بخش دیگری از تورم به ناترازی سیستم بانکی و افزایش پایه پولی برمی‌گردد. درآمدها و هزینه‌ها در بودجه ۱۴۰۱ به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده تا کسری بودجه نداشته باشیم.

صالح‌آبادی، درباره آخرین آمار وام ازدواج نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۶۸ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شده است. تا پایان سال نیز پیش‌بینی می‌شود ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر وام ازدواج پرداخت شود.

صالح‌آبادی درباره حذف ضامن برای وام‌های خرد هم گفت: به دنبال تسهیل اخذ وام‌های خرد با نظام اعتبارسنجی هستیم. کسی که رتبه اعتباری خوبی دارد باید بتواند به راحتی وام دریافت کند. اعطای وام با نظام جدید اعتبارسنجی بسیار اهمیت دارد. به دنبال این هستیم که حتی مردم بتوانند سیم‌کارت، یارانه و سهام عدالت را به عنوان وثیقه وام قرار دهند. شرایطی را فراهم می‌کنیم که مردم در سال آینده در اخذ وام‌های خرد احساس آرامش داشته باشند.

صالح‌آبادی درباره بنگاه‌داری بانک‌ها هم بیان کرد:‌بانک‌ها طبق قانون رفع موانع تولید نباید بنگاه‌داری کنند. دستورالعمل تملک دارایی‌ها برای رفع بنگاه‌داری بانک‌ها در شورای پول و اعتبار در حال بررسی است.

وی با تاکید بر این که بانک‌ها به هیچ وجه حق تعطیلی بنگاه‌های تولیدی را ندارند، افزود: برای رفع مشکل بنگاه‌های تولیدی روش‌هایی از امهال تسهیلات در نظر خواهیم گرفت. چون منابع نقدی بانک‌ها محدود است برای تامین مالی بنگاه‌ها از روش جدید تامین مالی زنجیره‌ای و به بیان دیگر ابزار اعتباری استفاده خواهیم کرد. تامین مالی زنجیره‌ای مشکل تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی را رفع می‌کند.

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه باید تشویق و الزام کنیم که بانک‌ها شرکت‌ها و اموال مازاد را واگذار کنند، افزود: ماهانه روند کاهش بنگاهداری و فروش اموال مازاد بانک‌ها را رصد و کنترل خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اصلاح قوانین بانکداری هم گفت:‌ در کشورهای پیشرفته دنیا منبع درآمدی بانک کارمزد است نه اختلاف سود تسهیلات و سپرده. بجای اینکه درآمد بانک از سود تسهیلات باشد باید از ارائه خدمات درآمد کسب کنند. قانون بانک مرکزی و بانکداری کشور خیلی قدیمی است و ابزارهایی که در قوانین پولی و بانکی دیده شده کهنه و ناکارآمد است. بنابراین قانون بانک مرکزی و قانون پولی و بانکی باید هرچه زودتر مورد بازنگری قرار گیرند.

صالح‌آبادی درباره درآمدهای ارزی کشور هم بیان کرد: صادرات نفتی و غیرنفتی به لحاظ حجمی و ارزشی نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته است.

برچسب‌ها علی صالح آبادی بانک کشاورزی نرخ تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی صالح آبادی بانک کشاورزی نرخ تورم علی صالح آبادی بانک کشاورزی نرخ تورم رئیس کل بانک مرکزی صالح آبادی بنگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد