Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران با انجام یک مطالعه بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان که تحت پرتودرمانی قرار داشتند، عنوان کردند که ژل حاوی عصاره سیاه‌دانه می‌تواند التهابات پوستی ناشی از پرتودرمانی را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا، پرتودرمانی یا رادیوتراپی؛ یک درمان اساسی برای بیماران مبتلا به سرطان پستان است و می‌تواند خطر عود موضعی بیماری را کاهش داده و تاثیر مفیدی بر بقای بیماران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود؛ این نوع درمان دارای عارضه جانبی است. درماتیت یا التهاب پوست؛ عارضه شایعی است که در اثر پرتودرمانی ایجاد می‌شود و می‌تواند شدت متفاوت از خفیف تا حاد داشته باشد. این نوع التهاب ممکن است باعث پوسته پوسته شدن، خارش، سوزش، تغییر رنگ پوست و زخم‌های عمیق شود.

این عوارض معمولاً یک تا چهار هفته پس از شروع پرتودرمانی شروع می‌شود و در طول درمان ادامه می‌یابد. درماتیت حاد می‌تواند عملکرد فیزیکی روزانه بیمار و کیفیت زندگی او را مختل کند و همچنین ممکن است باعث توقف پرتودرمانی شود که این موضوع می‌تواند در درمان سرطان تاثیر منفی بگذارد و به همین دلیل پیشگیری از این عارضه ضروری است.

در حال حاضر استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی، تنها عوامل پیشگیری کننده‌ای هستند که برای درماتیت حاد پوستی استفاده می‌شوند و در مطالعات مختلف پیشنهاد شده‌اند؛ ولی در مورد استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها نگرانی‌هایی وجود دارد. به همین دلیل نیاز به تحقیقات بیشتری برای یافتن عوامل موثرتر و با سمیت کم‌تر، وجود دارد.

گیاه سیاه‌دانه به طور سنتی در ایران برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود و همچنین روغن آن به صورت پماد برای زخم‌ها و التهاب پوستی توصیه شده است. برخی مطالعات حیوانی و بالینی، خواص ضد التهابی این گیاه را نشان داده‌اند. بر همین اساس؛ پژوهشگران با انجام یک مطالعه اثربخشی عصاره سیاه‌دانه را در پیشگیری از درماتیت حاد ناشی از پرتودرمانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه ۶۲ بیمار مبتلا به سرطان پستان که نیاز به پرتودرمانی داشتند، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه اول ژل دارونما و بیماران گروه دوم ژل حاوی ۵ درصد عصاره سیاه‌دانه دریافت کردند. به بیماران آموزش داده شده که در طول دوره پرتودرمانی، داروها را دو بار در روز (حداقل دو ساعت قبل از پرتودرمانی و بعد از درمان) به صورت یک لایه نازک بر روی ناحیه پوستی تحت تابش، استفاده کنند. در طول دوره درمان میزان درماتیت، پوسته‌پوسته شدن، درد و ... به صورت هفتگی ارزیابی شد. همچنین کیفیت زندگی بیماران نیز با استفاده از پرسش‌نامه مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که بیمارانی که با ژل سیاه‌دانه تحت درمان قرار گرفتند، در مقایسه با بیماران گروه دارونما؛ به طور قابل توجهی کم‌تر دچار درماتیت پوستی حاد ناشی از پرتو درمانی شدند.

همچنین نتایج حاکی از آن بود که پوسته پوسته شدن در گروهی که از ژل سیاه‌دانه استفاده کرده بودند، به تعویق افتاده بود و بیشترین دردی که بیماران این گروه تجربه کرده بودند به طور معنی‌دار کم‌تر از بیمارانی بود که از دارونما استفاده کرده بودند.

این کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده نشان داد که استفاده پیشگیرانه از ژل N. sativa به طور قابل‌توجهی بروز ARD و لایه‌برداری مرطوب را در بیماران مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت می‌کردند، به تاخیر انداخت و کاهش داد. نتایج به‌دست آمده از پرسش‌نامه کیفیت زندگی، نشان داد که استفاده از ژل حاوی عصاره سیاه‌دانه تاثیر معنی‌داری در کیفیت زندگی بیماران در هر هفته نداشت.

در انجام این تحقیق، محمدرضا رافتی، آرش قاسمی، مجید سعیدی، عمران حبیبی، ابراهیم صالحی‌فر، محمود موسی‌زاده و منیره مهام؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساری، با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «سیاهدانه برای پیشگیری از درماتیت حاد ناشی از پرتودرمانی در سرطان پستان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور، کنترل شده با دارونما» در نشریه بین‌المللی درمان‌های مکمل در پزشکی (Complementary Therapies in Medicine) منتشر شده است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پرتودرمانی سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی مازندران سیاه دانه بیماران مبتلا به سرطان پستان عصاره سیاه دانه کیفیت زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند