Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، در گوشه دنجی از فرهنگسرای بهمن دستگاهی جا خوش کرده که بنا بر اسناد موجود به عنوان اولین دستگاه سیرابی پاک کنی شناخته می‌شود که رضا شاه آن را از آلمان به ایران آورد.

این دستگاه زمانی وارد ایران شد که رضا شاه تصمیم گرفت کشتارگاه‌های صنعتی را هم به بخشی از تهران اضافه کند، چرا که در برهه‌ای از دوره پهلوی اول حصار ناصری تخریب و شهرنشینی در تهران توسعه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجایی که کشتارگاه‌های سنتی دیگر پاسخگوی نیاز شهر تهران نبودند، رضا شاه در کنار ساختمان سیلو کلنگ ساخت کشتارگاه بزرگ تهران را می‌زند، جایی که بخشی از کار تولید نخ پزشکی هم در آن آغاز می‌شود.

در همین ایام هم راه‌آهن، ساختمان دخانیات، کارخانه چیت‌سازی، ترمینال جنوب، کارخانه روغن نباتی و کارخانه بلورسازی ساخته می‌شوند و این منطقه تبدیل به قطب صنعتی تهران در دوره پهلوی اول می‌شود.

این کشتارگاه تا سال ۱۳۷۰ کاربری خود را حفظ می‌کند اما با توسعه فضای شهری این محوطه در مرکز شهر قرار می‌گیرد، به همین جهت آن را جمع کرده و فرهنگسرای بهمن را جایگزین آن می‌کنند.

دستگاهی که رضاشاه از آلمان به ایران آورد امروز به عنوان بخشی از تاریخ کشتارگاه شناخته می‌شود.

از تمام ساختمان‌های اطراف، تنها ساختمان راه آهن در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۷۹و کارخانه سیلو در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، کارخانه چیت سازی تخریب شد و کارخانه‌‌های روغن نباتی و بلورسازی غیرفعال شدند.

شهر تهران از نظر داشتن بناهای با ارزش و تاریخی غنی است، اما متأسفانه این‌گونه ساختمان‌ها در تهران دیده نمی‌شود و بیشتر مردم فکر می‌کنند تهران در «سردر باغ ملی» خلاصه می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشتارگاه تهران سیراب شیردان نخ جراحی رضاشاه میدان بهمن نازی اباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس هزار واحد رشد کرد

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) با یک هزار و ۲۲ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۹ واحد ایستاد.

شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با یک هزار و ۳۹۵ واحد افزایش به ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد و شاخص قیمت با ۷۸۱ واحد افزایش به ۴۲۸ هزار و ۲۲۷ واحد رسید.

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از ۷ میلیارد و ۵۵۰ میلیون سهم و اوراق مالی را به ارزش تقریبی ۴۹ هزار میلیارد ریال با انجام بیش از ۳۵۰ هزار معامله، دادوستد کردند.

نماد «فملی» بیشترین اثر مثبت و نماد‌های شپنا، شستا، وبملت، شتران، وغدیر و وتجارت بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند.

شاخص فرابورس ایران در معاملات امروز با ۸۰ واحد کاهش، به ۲۵ هزار و ۵۲۵ واحد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو تخلیه شد
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • تخلیه بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو در پی تهدید به بمب‌گذاری
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر