Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@23:05:14 GMT

پول بانک ها در نفت!

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۱۸۹۸

پول بانک ها در نفت!

رضا زندی، روزنامه نگار و تحلیلگر حوزه انرژی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: حضور دیروز وزیر اقتصاد در وزارت نفت، اگر بناست برنامه دولت و نظام بانکی کشور را برای تامین مالی پروژه‌های نفتی از طریق «منابع بانکی» عیان کند، اتفاق خوبی است. ناطقان: در یادداشت رضا زندی آمده است: در سه روز گذشته یک پالایشگاه نفت خام فوق سنگین با سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیون یورویی هلدینگ انرژی بانک پاسارگاد به بهره‌برداری رسیده و کلنگ احداث پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای در قشم، توسط بازوی نفتی همین بانک زده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تفاهمنامه‌ای به ارزش ۳۷۲ میلیون یورو برای ساخت خط لوله ۹۵۰ کیلومتری انتقال فرآورده، از رفسنجان به مشهد، با تامین مالی بانک ملت امضا شده است. ترغیب سیستم بانکی کشور برای تامین مالی پروژه‌های سودده نفتی کار درستی است به شرط آنکه با مبانی علمی و مالی دقیق انجام و الزاماتش رعایت شود.




- «از ۲۰ مرداد ۹۹ تا پایان دادوستدهای روز چهارشنبه (۲۲ دی ‌ماه) بیش از ۹۸‌ هزار و ۷۲۰‌ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده است.» حدود ۹۹ هزار میلیارد تومان پول هنگفتی است. خاصه در شرایط اقتصادی فعلی کشور. حالا فرض کنید سیستم بانکی بتواند با ساز و کارهای اقتصادی و درست بازار و سود منطقی و تضمین شده، این منابع عظیم را جذب کند و در پروژه‌های نفتی ارزیابی شده با بازگشت سرمایه مطمئن سرمایه‌گذاری کند، چه تحول مهمی در انجام پروژه‌های بالادستی و پایین دستی نفتی رخ خواهد داد.

- تا اواسط سال آینده، یکی از بانک‌های کشور از اولین چاه تولید نفتش رونمایی خواهد کرد. آن‌هم در میدان نفتی‌ای که بهره‌برداری از آن در قالب قراردادهای IPC برای ۲۵ سال به آن واگذار شده است. این رخداد سود سرشار و تضمین‌شده‌ای را برای سال‌های طولانی دراختیار سهامداران این بانک قرار می‌دهد. ضمن اینکه این حرکت، در دوره عسرت اقتصادی کشور، به توسعه میادین معطل مانده نفتی کمک کرده است. فعلا بنای ورود به جزییات را ندارم، اینجا هدفم تاکید بر این مهم است که سوق دادن هر چه بیشتر منابع مالی به سمت پروژه‌های نفتی و گازی، چه در بخش بالادست و چه در بخش پایین‌دست، برای دارنده چهارمین ذخایر نفتی و دومین ذخایر گازی جهان، نه تنها کار  مهمی است که حرکتی بسیار ضروری است.

- سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، دیروز از ایجاد کنسرسیومی از بانک‌ها برای تامین مالی پروژه‌های صنعت نفت با ظرفیت تامین مالی ۴ میلیارد دلار خبر داد. منتظریم تا وزارت اقتصاد، ابعاد این خبر را در روزها یا حتی هفته‌های آتی توضیح دهد. اگر این مهم محقق شود و اگر بتواند لکوموتیوی شود برای کشاندن منابع بیشتر بانکی به صنعت نفت، هم بانک و سهامدارانش سود خواهند کرد و هم صنعت نفت کشور. هر چند این ماجرا، الزاماتی دارد. شفافیت، مدیریت تخصص محور و توجیه اقتصادی درست از جمله آنهاست.

- پیشنهاد می‌کنم وزارت نفت، کتابچه‌ای برای معرفی مدون پروژه‌های قابل سرمایه‌گذاری توسط بانک‌ها آماده کند (مانند پروژه‌هایی که به شرکت‌های خارجی معرفی می‌شد) و در سمیناری آن را برای بانک‌ها و صندوق‌های تامین مالی معرفی کند. البته که نظام اجرایی و چگونگی انجام پروژه و مبانی هزینه و سود آن نیز باید عالمانه و شفاف معرفی شود. همه اینها یک الزام کلی دارد. باید اعتماد بانک را جلب کرد. این اعتماد، در سطحی گسترده، جلب نخواهد شد مگر اعتماد عمومی نسبت به تصمیمات اقتصادی دولت ایجاد شود و این مهم حاصل نمی‌شود مگر آنکه، دولت به حرف مردم و متخصصان، در حوزه‌های مختلف گوش دهد.
منبع: خبر انلاین برچسب ها: پول ، بانک ، ناطقان ، یادداشت ، اقتصاد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پول بانک ناطقان یادداشت اقتصاد تامین مالی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک گفت: همچنان عادت رسوب یافته و فرهنگ‌مالوف تامین مالی از طریق شبکه بانکی، که در شبکه فعالان اقتصادی وجود داشته رویه غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانکها چاره ای جز معرفی ابزارهای جدید تامین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تامین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و...در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگرکمک و همراهی قوه قضاییه و بانک‌مرکزی سایر دستگاهها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تامین مالی اقتصاد توسط دستگاههای مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تامین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاهها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران موثر نیست.

برای هر کدام از بانکهای کشور با توجه به نوع کسب وکار انها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تامین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روشهای موجود تامین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانکها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تامین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانکهای دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد،گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴همت از اموال مازاد بانکها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانکها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد درسیده و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228564 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت