Web Analytics Made Easy - Statcounter

داود غنی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه نیروهای یگان و کارشناسان محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همزمان با برودت هوا در آماده باش کامل قرار دارند، افزود: احتمال نزدیک شدن حیات وحش به مناطق مسکونی و روستایی برای یافتن غذا و پناه وجود دارد.

وی افزود: بر اساس آموزه‌های دینی، عقیدتی و فرهنگی هرگونه رفتار خشونت آمیز با حیوانات، امری مذموم و ناپسند بوده و در عین حال دخالت در نظم اکوسیستم ها و اجزای تنوع زیستی می تواند مشکلات اکولوژیک و تهدیدات زیستی، جمعیتی و رفتاری وحوش را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غنی پور با تاکید بر ممنوعیت هرگونه آسیب به حیات وحش و جرم انگاری آن در مراجع قضایی، از عموم شهروندان خواست ضمن خودداری اکید از هرگونه غذارسانی بدون هماهنگی و کسب نظرات کارشناسی و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، از تماس با حیات وحشی به دلایل آسیب های احتمالی به خود فرد و تنوع زیستی با توجه به مسائل اکولوژیک، رفتارشناسی و بیماریهای مشترک من جمله آنفولانزای فوق حاد پرندگان، هاری خودداری کنند.

وی همچنین اظهار داشت: شهروندان هرگونه مشاهده جانوران وحشی در جوار و یا داخل مناطق مسکونی و هرنقطه ای غیر از زیستگاه های طبیعی و همچنین تصادفات جاده ای، تخلفات شکار و صید و موارد مشابه را با شماره تلفن های ۰۴۱۳۳۳۴۳۵۱۳ و ۱۸۱۲ و ۱۵۴۰ و یا به نزدیک ترین اداره یا پاسگاه حفاظت محیط زیست، اطلاع داده و به هیچ عنوان شخصاً نسبت به مدیریت مسئله اقدام کنند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم رعایت اصل حفاظت از امنیت زیستی و زیستگاهی حیات وحش و تشکر از مراجع محترم قضایی در برخورد قاطع با تخلفات مرتبط با حوزه تنوع زیستی و زیستگاههای استان گفت: با توجه به افزایش آگاهی های اجتماعی در خصوص مسائل زیست محیطی و تنوع زیستی در سنوات اخیر با آرزوی تعمیم و عملی شدن اصل پنجاهم قانون اساسی در بطن جامعه و آحاد مردم، امیدواریم روز به روز با ارتقای سطح دانش عمومی و افزایش مشارکت های مردمی در امر حفاظت و همکاری با کارشناسان و مامورین اجرایی سازمان، شاهد تغییرات اساسی در نگرش عمومی و به تبع آن بهبود وضعیت زیستمندان و زیستگاههای طبیعی استان باشیم.

مناطق مختلف آذربایجان شرقی در یک هفه اخیر شاهد بارش برف و سرمای ناشی از آن بوده که این امر بر طبق روال رایج می تواند به پایین آمدن حیوانات وحشی از ارتفاعات و نزدیکی آنها به مناطق مسکونی برای یافتن غذا منجر شود. 

گفته می شود ارتفاع برف در برخی از مناطق برف گیر آذربایجان شرقی به بیش از یک متر می رسد که همین امر به ویژه در مناطق شکار ممنوع و حفاظت شده، حیوانات وحشی را ناگزیر از کم کردن ارتفاع برای گریز از سرما و یافتن غذا می کند. 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مناطق مسکونی تنوع زیستی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه