Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای با عنوان اینکه در برنامه های اصلی دانشگاه به دنبال جذب "سرباز مهارت" به عنوان نیروی کار ماهر صنعت هستیم، گفت: ان‌شاالله در روزهای آینده رایزنی های اولیه این امر با ستاد کل نیروی های مسلح صورت خواهد پذیرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر عرفان دکتر خسرویان در بازدید میدانی از دانشکده فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی تهران گفت: در دوره جدید مدیریتی در دانشگاه فنی و حرفه ای از نظرات و پیشنهادات و استفاده از خرد جمعی در اداره دانشگاه بهره مند خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همه اساتید و خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفه ای می خواهیم کلیه نقاط قوت ، ضعف ، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی دانشگاه فنی و حرفه ای اعم از سازمان مرکزی و مراکز شهرستانی را تجمیع نموده و به حوزه ریاست دانشگاه منعکس نمایند.

وی تاکید کرد: ظرفیت های بالقوه این دانشگاه یا دیده نشده و یا آزاد نشده تصریح کرد: با طراحی سامانه ارتباطی که به زودی طراحی خواهد شد این ظرفیت ها شناسایی کرده و با تجمیع سیاست های مطروحه با یک مدل ماتریسی در کشور تمام قسمت های دانشکده و آموزشکده ها را سراسر کشور در حوزه های مهم دخیل کرده و با مدیریت واحد اجرایی کنیم.

خسرویان افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای در فعالیت های خود تفاوت معنایی بسیاری با سایر دانشگاه های نظری کشور دارد چرا که اکثر این دانشگاه ها مبتنی بر بودجه عمومی و (نفت) است و در همین راستا با شناختی که از آموزش های عالی مهارتی دارم معتقدم دانشگاه فنی و حرفه ای امروز برای کشور فرصت ملی است و می تواند بصورت زودبازده خلق ثروت کند.

وی گفت: این دانشگاه دهه اول عمر خود را سپری کرده و در این مدت کوتاه توسعه های خوبی هم رقم خورده است و همه مدیران سابق دانشگاه هم زحمات زیادی برای ارتقای این دانشگاه داشته اند چرا که شکل دادن و شکل گرفتن کار دشورای است. لذا در دهه دوم فعالیت این مرکز علمی و مهارتی شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این مجموعه بزرگ ملی باشیم.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای با اذعان این امر که تقریباً تمامی دستگاه های اجرایی بحث پایدار سازی بودجه را دارند و بسیاری از مشکلات مطرح شده هم به بودجه بر می گردد، اظهار کرد: انعطاف پذیری در فصل و ساختار بودجه ای سخت و برنامه ریزی شده است ولی از طرف دیگر در دانشگاه فرصت های بزرگ و مغتنمی وجود دارد.

وی ادامه داد: اکثر دانشگاه ها با تعداد و خروجی مقالات و کتاب ارزیابی می شوند ولی در این دانشگاه ما نیروی کار ماهر برای صنایع تربیت می کنیم و ماموریت و خروجی کار ما همین خواهد بود لذا دانش آموختگان این دانشگاه در اصطلاح بازار پسند بوده و سریعتر جذب بازار کار خواهد شد.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای با عنوان اینکه بنده تعدد کادر تخصصی متعهد در حوزه های کارمندی و آموزشی و هیأت علمی، همین طور وجود بیش از ۳۴۰۰ کارگاه و آزمایشگاه در سراسر مراکز از مزیت های عمده دانشگاه تلقی می کنم، خاطر نشان کرد: فرصت ما از چالش ها، مسایل و مشکلات بزرگتر است بنابراین باید با برنامه ریزی صحیح حرکت کرده و همه عزیزان پای کار باشند و در این مسیر باید مسایل را به قسمت های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دسته بندی و تقسیم کنیم که تمامی مشکلات حل و فصل شود.

دکتر خسرویان از شکل گیری کمیته مانع زدایی و پایش مقررات برای حل مشکل و هموار کردن تنظیم قرارداد با بنگاه های کسب و کار اقتصادی و صنایع کشور خبر داد و تصریح کرد: باید طوری برنامه ریزی شود که هم صنعت و هم دانشگاه به صورت برد برد فعالیت ها را آغاز کنند و به سرانجام برسانند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: تجربه دانشگاه ها با بخش خصوصی رضایت بخش نبوده و شعار ارتباط صنعت و دانشگاه تحقق نیافته و صنعت هم به دانشگاه اعتماد مطلوبی ندارد لذا معتقدم باید دانشگاه بازار پسند شود و خود را با نیاز صنایع تنظیم کند بنابراین برنامه اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت دانشجوی ماهر با توجه به نیازهای بازار کار و آمایش سرزمینی رشته ها و بروز رسانی سرفصل ها با سرعت با انعطاف پذیری بالا و منطبق با فناوری های روز جهان به عبارت دیگر لزوماً تولید پایه و دانش پایه است.

وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند به صورت زود بازده خلق ثروت کند عنوان کرد: باید به دنبال بازارهایی برویم که نزدیک باشد به عنوان مثال منطقه یافت آباد که دانشکده انقلاب اسلامی در آن قرار دارد قطب صنعت مبلمان و چوب در پایتخت است و بیش از سه هزار واحد صنعتی در این منطقه وجود دارد.دانشگاه باید به سرعت نیازهای صنایع را احصا کرده و صنایع بزرگ و کوچک را مجاب کند با مراکز وارد قرارداد شود.

خسرویان با تأکید بر اینکه معیار ارزیابی بنده برای مدیران و اعضای هیأت علمی، میزان و سطح قراردادهای فی ما بین با صنعت است هر چه قدر حجم قراردادهایی که اجرایی می شود بیشتر شود سهمی از آن به صورت کارانه برای کارکنان و استادان تزریق خواهد شد و ما بقی به صورت زیر ساخت و ارتقاء کارگاه‌ها اختصاص خواهد یافت. منابع مالی ما در سازمان مرکزی محدود است ولی به هر اندازه ای که مراکز تولید منابع مالی و درآمد اختصاصی داشته باشند سهم ایشان برابر مقررات تخصیص خواهد یافت.

سرپرست دانشگاه از راه اندازی سیستمی سامانه نظام پیشنهادات خبر داد و گفت: باید موضوعات، پیشنهادات و انتقادات به تفکیک معاونت ها و حوزه ها دسته بندی شود.

وی گفت: چشم انداز بنده در دانشگاه فنی و حرفه ای این است که منتظر صنایع نمانیم بلکه باید در ستاد و مراکز به دنبال ارتباط مستمر با صنایع باشیم و نتیجه آن این باشد که هر مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای خود به یک کارخانه های دانشگاهی تبدیل شود.

دکتر خسرویان با اشاره بر اینکه در کشور پیشرفت های خیلی خوبی داشتیم و یکی از معضلات کشور این است که از پیشرفت ها و توانمندی ها با خبر نیستیم. در بسیاری از نقاط کشور که چالشی وجود دارد در بخشی دیگر راه حل آن موجود است و بزرگترین مزیت دانشگاه فنی و حرفه ای این است یک دانشگاه شبکه ای مبتنی بر مهارت و نه مبتنی بر تئوری و مقاله است. استادکاران و پنجه های کارآمد ما در کشور درگیر صنایع هستند و در اکو سیستم صنایع قرار دارند و باید سازمان مرکزی به عنوان تجمیع کننده عمل کند و این شبکه گسترده مهارتی ارتقاء دهد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، وی افزود: با تغییر نگرش، بایستی برای مجموعه های گسترده کارگاهی طرح کسب و کار بنویسیم و نگاه تکنیکال صرف نداشته باشیم. بیشترین ساعات کارگاه ها و آزمایشگاه ها باید وقف آموزش عملی، یادگیری و یاد دهی به دانشجویان شود و این یادگیری به سمت انجام امور گام بردارد.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: در حوزه فناوری بحثی با عنوان سطح دسترس پذیری به تکنولوژی داریم. تکنولوژی محور توسعه است و این تکنولوژی اجزای مختلفی دارد در نگاشت نهایی دانشگاه فنی و حرفه ای جزء بازوهای مهارتی تکنولوژی به حساب می آید. لذا برنامه داریم کارگاه ها و آزمایشگاه های این دانشگاه تجهیز و به سمت فعالیت های کاربردی زود بازده حرکت کند.

برنامه اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت دانشجوی ماهر

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد: تجربه دانشگاه ها با بخش خصوصی رضایت بخش نبوده و شعار ارتباط صنعت و دانشگاه تحقق نیافته و صنعت هم به دانشگاه اعتماد مطلوبی ندارد لذا معتقدم باید دانشگاه بازار پسند شود و خود را با نیاز صنایع تنظیم کند بنابراین برنامه اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت دانشجوی ماهر با توجه به نیازهای بازار کار و آمایش سرزمینی رشته ها و بروز رسانی سرفصل ها با سرعت با انعطاف پذیری بالا و منطبق با فناوری های روز جهان به عبارت دیگر لزوماً تولید پایه و دانش پایه است.

وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند به صورت زود بازده خلق ثروت کند عنوان کرد: باید به دنبال بازارهایی برویم که نزدیک باشد به عنوان مثال منطقه یافت آباد که دانشکده انقلاب اسلامی در آن قرار دارد قطب صنعت مبلمان و چوب در پایتخت است و بیش از سه هزار واحد صنعتی در این منطقه وجود دارد.دانشگاه باید به سرعت نیازهای صنایع را احصا کرده و صنایع بزرگ و کوچک را مجاب کند با مراکز وارد قرارداد شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به فضل الهی تصمیم داریم در فجر انقلاب اسلامی برخی از پروژه های عمرانی بالای 90 درصد را از محل اوراق خزانه و ظرفیت های حامیان و خیرین تکمیل و افتتاح کنیم لذا در این خصوص هر ساخت و سازی در مراکز بایستی با هماهنگی طرح جامع عمرانی ضورت پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه فنی وحرفه ای ارتباط صنعت و دانشگاه بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی اصلی دانشگاه دانشگاه ها کار ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۲۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال اهمیت دارد

اشتغال هرگز فقط به آمار منتهی نمی‌شود، نمی‌توان به شغل به چشم یک عدد در صفحه‌ای گسترده نگاه کرد. پشت هر شغلی یک فرد، معیشت او و داستانی نهفته است. مرد یا زن، نان‌آور خانه، همه تلاش خود را برای امرار معاش خانواده‌اش، تأمین غذا و فراهم کردن سرپناه به‌کار می‌گیرد.

شغل با مفاهیمی با عنوان «ایجاد امکان تحصیل برای کودکان» و «پس‌انداز برای راحتی در دوران بازنشستگی» «تحقق ظرفیت‌های فردی»، «ایجاد جوامع» و «پروراندن روحیه جامعه» در هم تنیده است، کرامت و «شأن انسانی هم از دیگر مواردی است که در موضوع اشتغال حائز اهمیت هستند.

در این زمینه، صنعت نفت نقشی مهم در ایجاد اشتغال در سراسر جهان دارد. از نظر اشتغال مستقیم، این صنعت کارگران، کارکنان و مهندسان ماهر و متخصص را جذب می‌کند، اما تأثیر آن بسیار فراتر از تنها یک شغل است.

صنعت نفت برای اقتصادهای محلی و ملی، مزایای قابل‌توجهی دارد و فرصت‌هایی را برای طیف وسیعی از مشاغل ایجاد می‌کند که بخش‌های مختلف دیگر مانند زنجیره تأمین، شرکت‌های حمل‌ونقل، هتل‌ها، رستوران‌ها و مغازه‌ها را شامل می‌شود. در مجموع، صنعت نفت به تنهایی حدود ۷۰ میلیون شغل را در سراسر جهان پشتیبانی می‌کند.

بافت محلی صنعت نفت یکی از ویژگی‌های ماندگار آن است. مناطق، شهرها، روستاها و جوامعی در سراسر جهان هستند که صنعت نفت کارفرمای اصلی، محرک فرصت‌های اقتصادی، میزبان دکل‌ها، پالایشگاه‌ها و دانشگاه‌های نفت و در عین حال مایه غرور مدنی و محلی است.

«شهرهای نفتی» در هر گوشه از جهان وجود دارد، که «میدلند» در ایالت تگزاس آمریکا، «آبردین» اسکاتلند؛ «ظهران» عربستان سعودی؛ «پورت هارکورت»  نیجریه و «بندر احمدی» در کویت تعدادی از آنهاست.

بنابراین شنیدن درباره بحران استخدام در صنعت نفت، کمبود نیروی کار، عقب راندن نسل‌های جوان از دنبال کردن مشاغل حرفه‌ای در صنعت نفت و کمتر پرداختن به مسائل این صنعت در دانشگاه‌ها نگران‌کننده است.

طیفی از عوامل ممکن است پشت این روندها باشد، این تصور که صنعت نفت گزینه‌ای برای اشتغال بلندمدت قابل اتکا نیست از جمله آنهاست، و این دیدگاه‌های نادرست باعث می‌شود که تصور غلط «نفت بخشی از آینده انرژی پایدار نیست» ایجاد می‌شود.

این روند با توجه به کاهش مشاغل و اخراج‌های انبوه پیش‌بینی شده در مسیر تحقق اهداف به صفر رساندن کربن در فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی که حتی از سوی برخی سهامداران انرژی حمایت می‌شود، تشدید شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش روزآمده شده درباره «نقشه راه کربن صفر» طی سال ۲۰۲۳ برآورد کرده است که در صنایع مرتبط با سوخت‌های فسیلی در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ ، ۱۳ میلیون شغل از دست می‌رود.

رقم ۱۳ میلیون شغل طی یک دوره هشت‌ساله از دست رفته است، که تقریباً برابر با از دست رفتن سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل، ماهانه ۱۳۵ هزار شغل و روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ شغل است.

نقطه مقابل این است که مشاغل نو در صنایع جایگزین ایجاد خواهد شد، اما چالش‌های بی‌شماری پیش‌ روی این موضوع وجود دارد و نمی‌توان قابلیت انتقال مجموعه مهارت‌های شغلی را متصور بود.

در واقع، تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره اشتغال در صنایع انرژی جهان اعلام می‌کند که محدودیت‌هایی برای انتقال مهارت‌ها به حوزه‌های انرژی پاک وجود دارد. همه مشاغل مربوط به انرژی پاک در یک مکان واحد کنار هم قرار نمی‌گیرند یا مهارت‌ها در این زمینه با مشاغل از دست رفته شباهتی ندارند.

کارگرانی که در اواخر سال‌های کاری خود هستند ممکن است تمایلی به تغییر حوزه کاری خود نداشته باشند زیرا احتمال دارد درآمد آنها در صنایع نفت و گاز نسبت به دستمزد در بیشتر فعالیت‌های مربوط به حوزه تولید انرژی‌های نو بیشتر باشد؛ متخصصان صنایع نفت و گاز به‌دلیل سطح بالای مهارتشان، اتحادیه‌های کارگری تثبیت شده، لزوم جبران خطرهای شغلی و الزام‌های پویایی در میان پردرآمدترین در هر بخش هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی به‌طور ویژه، درباره مشاغل صنایع نفت و گاز، سیگنال‌های متفاوتی درباره نیازهای نیروی کار در آینده نزدیک ارسال کرده است؛ حدود یک سال پیش از اینکه آژانس بین‌المللی انرژی نخستین بار سناریوی انتشار خالص صفر کربن (NZE) خود را در سال ۲۰۲۱ مطرح کند، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی گفته بود که نگرانی اصلی من این است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال کار در صنعت نفت هستند، صنایع مرتبط با نفت خام و گاز طبیعی نیز ستون‌های محکمی برای اقتصاد جهانی هستند، اگر این صنایع سقوط کنند، تأثیر منفی بر اقتصاد جهانی نیز خواهند داشت.

در سناریوی به صفر رساندن انتشار کربن آژانس بین‌المللی انرژی، سناریویی که به‌تازگی ازسوی سیاست‌گذاران استفاده می‌شود، بخش نفت و گاز تا سال ۲۰۳۰ با کاهش بیش از ۲.۵ میلیون شغل یا حدود ۲۰ درصد طی این بازه روبه‌رو خواهد بود.

از دست دادن انبوه مشاغل پیش‌بینی شده با اجرای سناریوی یادشده مانند شمشیر داموکلس بر سر کارگران صنعت نفت و گاز در همه جا قرار دارد، افزون بر این، تأثیر انبوه نیروهای تعیدل شده یا تعطیلی بعضی از صنایع به حوزه اقتصادی محدود نمی‌شود و می‌تواند بر هماهنگی اجتماعی هم اثر گذارد.

نمونه‌های گذشته به اندازه کافی در سراسر جهان از جوامعی که در پی تعطیلی اجباری یک صنعت برای بازسازی تلاش کرده‌اند، وجود دارد.

در اوپک، ما پیامی روشن و ثابت درباره مشاغل صنعت نفت داریم، «جهان به تعداد بیشتری از آنها نیاز خواهد داشت»، پیش‌بینی می‌کنیم که تقاضای نفت تا سال ۲۰۴۵ به ۱۱۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد و برای برآورده کردن آن و توسعه بیشتر فناوری‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، به نیروی کار بیشتری نیاز داریم.

به نمایندگی از اوپک از همه کارگران صنعت نفت در سراسر جهان برای مشارکت در عرضه این کالای حیاتی و محصولات نهایی از آن به میلیاردها نفر در سراسر دنیا تشکر می کنم.

و در پایان، همه جویندگان کار از همه نسل‌ها را تشویق می‌کنم که به‌دنبال داشتن شغلی در صنعت نفت باشید، این امر یکی از فرصت‌های بی حد و حصر برای موفقیت حرفه‌ای و نقش‌آفرینی حیاتی در تأمین انرژی جهان است.
 

هیثم الغیص
دبیرکل اوپک

دیگر خبرها

  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • اشتغال اهمیت دارد
  • «ایرانداک» نیروی امریه جذب می‌کند
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول