Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@13:52:23 GMT

نزدیک شدن حیوانات وحشی به مناطق مسکونی!

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۵۰۷۹

نزدیک شدن حیوانات وحشی به مناطق مسکونی!

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، داود غنی پور معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه نیرو‌های یگان و کارشناسان محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان همزمان با برودت هوا در آماده باش کامل قرار دارند، اظهار داشت: احتمال نزدیک شدن حیات وحش به مناطق مسکونی و روستایی برای یافتن غذا و پناه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس آموزه‌های دینی، عقیدتی و فرهنگی هرگونه رفتار خشونت آمیز با حیوانات امری مذموم و ناپسند بوده و در عین حال دخالت در نظم اکوسیستم ها و اجزای تنوع زیستی می تواند مشکلات اکولوژیک و تهدیدات زیستی، جمعیتی و رفتاری وحوش را به دنبال داشته باشد. از اینرو ضمن اعلام ممنوعیت هرگونه آسیب به حیات وحش و جرم انگاری مسئله در مراجع قضایی، از عموم شهروندان تقاضا دارد ضمن خودداری اکید از هرگونه غذارسانی بدون هماهنگی و کسب نظرات کارشناسی و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، از تماس با حیات وحشی به دلایل آسیب های احتمالی به خود فرد و تنوع زیستی با توجه به مسائل اکولوژیک، رفتارشناسی و بیماریهای مشترک من جمله آنفولانزای فوق حاد پرندگان، هاری و ... خودداری و هرگونه مشاهده جانوران وحشی در جوار و یا داخل مناطق مسکونی و هرنقطه ای غیر از زیستگاههای طبیعی و همچنین تصادفات جاده، تخلفات شکار و صید و موارد مشابه را با شماره تلفن های 04133343513 و 1812 و 1540 و یا به نزدیکترین اداره یا پاسگاه حفاظت محیط زیست، اطلاع داده و به هیچ عنوان شخصاً نسبت به مدیریت مسئله اقدام ننمایند.

معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان با تاکید بر رعایت اصل حفاظت از امنیت زیستی و زیستگاهی حیات وحش و تشکر از مراجع محترم قضایی در برخورد قاطع با تخلفات مرتبط با حوزه تنوع زیستی و زیستگاههای استان گفت: با توجه به افزایش آگاهی های اجتماعی در خصوص مسائل زیست محیطی و تنوع زیستی در سنوات اخیر با آرزوی تعمیم و عملی شدن اصل پنجاهم قانون اساسی در بطن جامعه و آحاد مردم، امیدواریم روز به روز با ارتقای سطح دانش عمومی و افزایش مشارکت های مردمی در امر حفاظت و همکاری با کارشناسان و مامورین اجرایی سازمان، شاهد تغییرات اساسی در نگرش عمومی و به تبع آن بهبود وضعیت زیستمندان و زیستگاههای طبیعی استان باشیم.

انتها

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس نزدیک شدن حیوانات وحشی به مناطق مسکونی محیط زیست فارس تبریز تنوع زیستی آنفولانزای فوق حاد پرندگان معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حیات وحش حفاظت محیط زیست تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۵۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست