Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-27@16:39:52 GMT

دست رد کشور ایران به خواسته چینی ها

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۵۸۸۵

دست رد کشور ایران به خواسته چینی ها

مهدی خورسند گفت: رئیس جمهور چین در سفر سال 94 به ایران، دنبال استفاده از ظرفیت‌های ابرپروژه راه ابریشم جدید بود که توسط مسئولان ما دست رد به سینه آنها زده شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه؛ جدیدترین قسمت برنامه «جهان آرا»، با موضوع «بررسی متن و حاشیه اجرای سند راهبردی ایران و چین» و با اجرای امیرحسین ثابتی به روی آنتن شبکه افق رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در برنامه شب گذشته «جهان آرا»، پس از مرور اخبار هفته توسط امین سلیمی درمورد حراج تهران، خودروسازان ایرانی و سیلاب‌های اخیر غرب و جنوب کشور، پیرامون موضوع یاد شده گفت و گویی با مهدی خورسند کارشناس روابط بین الملل و ارتباط تصویری با محمود عباس‌زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس صورت گرفت.

تنش‌زدایی با غرب به قیمت نگاه مصنوعی به شرق

مهدی خورسند کارشناس روابط بین‌الملل در ابتدای این برنامه گفت: در تمام دولت‌های پس از جنگ تحمیلی، سعی شده تا با کشور‌های غربی تنش‌زدایی شود و تعامل با شرق، تنها در حد یک گفتمان رسانه‌ای باقی بماند؛ رویکرد ما در نگاه به شرق و غرب تعادل نداشته، ولی امروز روابط بین‌الملل صحنه‌آرایی جدیدی را می‌طلبد.
وی افزود: روز 24 دی ماه 1400 پنجاهمین سالگرد ارتباط ایران و چین کنونی است و به همین دلیل این روز را مبدأ شروع برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اعلام کردند؛ به عبارت دیگر از این تاریخ به بعد قرارداد‌هایی ذیل این برنامه طراحی، پیشنهاد و تصویب می‌شود که قدرت اجرایی دارد.

تله بدهی چین به زبان ساده

به گفته این کارشناس روابط بین الملل، تله بدهی که غربی‌ها آن را به چین منتسب می‌کنند، یک بازی رسانه‌ای است و این مشکل هم وجود دارد که ماهیت این برنامه راهبردی در ابتدای امر به صورت شفاف بیان نشده و هیچ قراردادی نیز در این راستا به امضا نرسیده بود و از امروز باید حساس باشیم که چه قرارداد‌هایی منعقد می‌شود.
خورسند ادامه داد: ایران همواره کالای با ارزشی به نام «امنیت» را به رایگان در اختیار شرق و غرب قرار داده است و در مقابل جریان تکفیری‌ها و قاچاق ایستاده و این فرصت را برای آمریکا و عربستان فراهم کرده که قرارداد‌های اقتصادی خوبی با دیگر کشور‌ها امضا کنند.
وی با بیان اینکه ایران نباید از اقتصاد نفتی خارج شود، یادآور شد: با برنامه ریزی انجام شده کل نفت کشور در اختیار شرکت‌های چینی قرار نمی‌گیرد بلکه مبنای قراردادهایمان با چین به سمت و سویی است که از اقتصاد نفتی خارج نشویم.

رد کردن اجازه چینی‌ها

خورسند تصریح کرد: رئیس جمهور چین سال 94 در رأس هیئتی بلند پایه به ایران سفر کرد تا از ما اجازه بگیرد که از ظرفیت‌های ابرپروژه راه ابریشم جدید استفاده کند، اما دست رد به سینه آن‌ها زده شد به این دلیل که نگاهمان به کشور‌های غربی و توافق برجام بود.
وی در پایان با اشاره به اینکه کشور‌های شرقی به دنبال منافع کشور خود هستند، خاطر نشان کرد: شرقی‌ها این موضوع را درک می‌کنند که ایران به دنبال تعامل با آن‌ها است و نیازی به برگ برنده چین و روسیه در تقابل با غرب ندارد.
محمود عباس‌زاده نیز در ارتباط زنده با «جهان آرا» در خصوص برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین گفت: این یک قرارداد یا یک سند بالادستی نیست که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد بلکه نقشه راه برای مشخص کردن نحوه تعاملات است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص نقش مجلس شورای اسلامی در این همکاری اضافه کرد: اگر بنا شود قرارداد‌هایی تصویب شود، آن زمان مجلس وارد عمل خواهد شد که در حال حاضر نیز مجلس وظیفه نظارتی خود را انجام می‌دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه افق راه ابریشم همکاری اقتصادی روابط بین الملل ایران و چین کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۵۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خودروی موردبحث را می‌توان یکی از اولین وانت پیکاپ های کاملاً برقی چینی با دو موتور و سیستم چهار چرخ محرک دانست. البته همان‌طور که گفته شد جک T۹ هانتر برقی بر اساس نسخه درون‌سوز این خودرو شکل می‌گیرد. T۹ یک وانت میان سایز است که از سال ۲۰۲۰ تاکنون در بازار حضور دارد و سال قبل فیس لیفت شده است. همانطور که قبلا در پدال نیز اشاره کردیم، جک T۹ قرار است توسط کرمان موتور در کشورمان نیز عرضه شود.

براساس گزارش پدال، جک T۹ برقی قبلاً در نسخه پروتوتایپ رؤیت شده و محصولی آشنا به نظر می‌رسد. البته باید گفت نسخه بدون آلایندگی این خودرو تفاوت‌های ظاهری نسبتاً زیادی با مدل درون‌سوز دارد تا بهتر از آن متمایز شود. در بخش جلوی این خودرو طراحی کاملاً متفاوتی را شاهد هستیم و مکان لوگوی جک نسبت به مدل درون‌سوز تغییر کرده است. با اینکه پوشش اطراف جلوپنجره تفاوت زیادی نسبت به مدل برقی ندارد اما اندکی به‌روزرسانی جهت هماهنگی با کلیت بخش جلو صورت گرفته است. رینگ‌های ۱۸ اینچی جک T۹ هانتر برقی از پوشش آیرودینامیک برای بهبود شعاع حرکتی سود می‌برند. نسخه‌های درون‌سوز این وانت پیکاپ چینی به رول کیج و ریل‌های جانبی در فضای بار مجهز هستند اما در مدل برقی خبری از آن‌ها نیست و تنها ریل‌های کرومی ساده در کناره‌های فضای بار به چشم می‌خورد. همچنین پوشش پلاستیکی مشکی‌رنگی نیز اطراف شیشه عقب این وانت بکار رفته است.

نسخه بدون آلایندگی T۹ طول/عرض/ارتفاع ۵۶۲۰/۱۹۶۵/۱۹۲۰ میلی‌متری داشته و طول فضای بار آن نیز به ۱۸۱۰ میلی‌متر می‌رسد. نیروبخش این خودرو دو موتور برقی است که در جلو ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۶ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند درحالی‌که قدرت و گشتاور موتور برقی عقب به ۲۱۴ اسب بخار و ۳۴۲ نیوتون متر می‌رسد. باتری لیتیوم آهن فسفات ۸۸ کیلووات ساعتی T۹ هانتر برقی نیز با یک‌بار شارژ توان پیمایش ۵۰۰ کیلومتری را فراهم خواهد کرد.

از نظر طراحی کابین تفاوت زیادی بین مدل‌های برقی و درون‌سوز جک T۹ وجود ندارد هرچند مهم‌ترین تغییر را می‌توان دکمه چرخان مربوط به انتخاب‌گر دنده در کنسول مرکزی دانست. این وانت چینی با اینترفیس ژیلینگ ۳.۰، کنترل صوتی، ناوبری دو حالته، شارژ بی‌سیم گوشی هوشمند، خروجی برق ۲۲۰ ولتی و صندلی‌های برقی عرضه خواهد شد. گفته می‌شود جک در حال کار روی نسخه پلاگین هیبریدی T۹ نیز هست و می‌خواهد آن را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند. در خاتمه باید دانست چینی‌ها قبلاً نسخه برقی از وانت T۸ را نیز در بازارهایی همچون کنیا عرضه کرده‌اند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899930

دیگر خبرها

  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • ۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا