Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه در دستگاه عدل اسلامی فرقی بین مقامات و افراد عادی و درجات بالا و درجات پایین وجود ندارد، بر تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها بدون توجه به مقام و منصب متهمان تأکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل دفتر تحقیقات ویژه سازمان قضایی نیروهای مسلح در سخنانی با اشاره به جایگاه و اهمیت ویژه نیروهای مسلح در حفظ امنیت جامعه، گفت: اگر خدا ناکرده در جامعه‌ای، نیروهای مسلح دچار مشکل شوند آن جامعه دیگر روی خوش امنیت و سعادت را نمی‌بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی نقش سازمان قضایی نیروهای مسلح در صیانت از نیروهای مسلح را بسیار با اهمیت برشمرد و تصریح کرد: فرمانده معظم کل قوا در دیداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح را دستگاه خیلی مهم و حساس توصیف کردند و تضعیف این مجموعه را به صلاح نیروهای مسلح و جامعه ندانستند.

حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان رسیدگی به جرایم نیروهای مسلح را کاری حساس و ظریف توصیف کرد و افزود: بین جایگاه حقوقی و حقیقی مجرم تفاوت قائل شویم و قاضی حق ندارد جایگاه حقوقی افراد را مورد خدشه قرار دهد؛ مجرم را باید مجازات کرد اما حق نداریم حتی به جایگاه یک سرباز هم خدشه‌ای وارد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به جرم یک فرمانده نباید موجب تضعیف اقتدار و جایگاه فرماندهی شود، تصریح کرد: حتی اگر جایگاه یک فرمانده پاسگاه یا رئیس کلانتری در بین مردم شکسته شود دیگر نمی‌توان در برابر متجازان به حقوق عامه و نسبت به کسانی که به نوامیس و جان و مال مردم تعرض می‌کنند، اقدامی انجام داد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه در دستگاه عدل اسلامی فرقی بین مقامات و درجات بالا و درجات پایین وجود ندارد، افزود: در رسیدگی قضایی به پرونده یک فرمانده یا سرباز باید نگاه یکسانی وجود داشته باشد.

این مقام قضایی بر تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها بدون توجه به مقام و منصب متهمان تأکید کرد و گفت: برخی اوقات به دلیل ناهماهنگی، در رسیدگی به پرونده افرادی با درجات بالا تأخیر می‌افتد و این ذهنیت ایجاد می‌شود که خدای ناکرده نمی‌خواهند به جرایم این افراد رسیدگی کنند.

وی افزود: تأخیر در رسیدگی و اطاله دادرسی اثر حکم را از بین می‌برد و وقتی جرمی در رده بالا اتفاق می‌افتد مردم و جامعه نیروهای مسلح انتظار دارند بازخورد و مجازات را ببینند و اگر رسیدگی طولانی شود اثر آن از بین می‌رود و دیگر مجازات معنا ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان به نظر فرمانده معظم کل قوا در اجرای احکام قضایی اشاره کرد و افزود: بنا به نظر ایشان، احکام قضایی باید اجرا شود و اگر اعتراضی به حکم وجود دارد از راهکار قانونی در جهت تصحیح و اصلاح آن اقدام شود و هیچ مقاومتی در برابر احکام صادره دیده نشود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به نقش عقیدتی سیاسی‌ها و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در تقویت خود نظارتی کارکنان نیروهای مسلح در ابعاد معنوی گفت: وقتی یک پارکبان با حقوقی ناچیز دستبند طلایی پیدا می‌کند و به دنبال صاحب آن می‌گردد، این به اعتقادات این فرد در کسب روزی حلال برمی گردد.

وی افزود: جامعه ما باید طوری باشد که چه پلیس باشد وچه نباشد، چه حفاظت و بازرسی باشد وچه نباشد هر انسانی به وظیفه خودش عمل کند.

در این مراسم حسین صیدی به عنوان مدیرکل جدید دفتر تحقیقات ویژه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی و از خدمات دکتر محمدرضا یزدانیان تقدیر شد.

محمدرضا یزدانیان مدیرکل سابق دفتر تحقیقات ویژه با اشاره به جایگاه فراسازمانی این دفتر گفت: دفتر تحقیقات ویژه از لحاظ ساختاری زیر نظر مستقیم رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح انجام وظیفه می‌کند اما از نظر جایگاه، یک جایگاه فراسازمانی دارد و برابر دستورالعمل قانونی، کلیه مراجع قضایی موظفند احضار فرماندهان را از طریق این دفتر انجام دهند.

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به وظایف دفتر تحقیقات ویژه تأکید کرد: مجموعه تدابیر فرمانده معظم کل قوا باید به صورت جامع دیده شود تا از یک سو اقتدار و شأن نیروهای مسلح و فرماندهان حفظ شود و از سوی دیگر اجرای احکام قضایی به خصوص احکام قطعی در برخورد با جرایم خدشه دار نشود و حقوق شاکیان خصوصی نیز رعایت شود.

حفظ شأن فرمانده به منزله مصونیت از تعقیب نیست

حسین صیدی، مدیرکل جدید دفتر تحقیقات ویژه سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز تأخیر در رسیدگی‌ها و اطاله دادرسی را موجب بدبینی مردم و جامعه نسبت به اجرای عدالت در دستگاه قضایی دانست و گفت: اصل سرعت، دقت و قاطعیت در رسیدگی ایجاب می‌کند مدیران و مسئولان حقوقی و قضایی یگان‌ها به عنوان بازوان قانون، حضوری فعال در نیروهای مسلح داشته باشند.

وی تأکید کرد: حفظ شأن، جایگاه و موقعیت فرمانده به منزله مصونیت از تعقیب و مجازات نیست.

صیدی پیش از این رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم بود.

در این مراسم، امیر شهلایی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع، امیر یعقوبی رئیس اداره قوانین و حقوقی امور مجلس ارتش، سردار مطهر رئیس حقوقی و امور مجلس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار شمخانی معاون حقوقی و امور مجلس سپاه، امیر خواجه امیری رئیس بازرسی وزارت دفاع همچنین نماینده دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا و نماینده معاونت حقوقی ناجا و جمعی از معاونان و مدیران کل سازمان قضایی نیروهای مسلح حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح سازمان قضایی نیروهای مسلح فرمانده معظم کل قوا دفتر تحقیقات ویژه نیروهای مسلح امور مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۶۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی

به گزارش قدس آنلاین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسمی با حضور میهمانان و مقامات رسمی در اندونزی گرامی داشته شد.

در این مراسم که با حضور ده ها نفر از میهمانان خارجی برپا شد، مقامات رسمی و گروهی از فرماندهان نیروهای مسلح اندونزی، همچنین دیپلمات های ارشد و رایزنان نظامی مقیم جاکارتا از کشورهای گوناگون شرکت کردند.

بروجردی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا در این مراسم ضمن تمجید از قدرت و اراده نیروهای مسلح در دفاع از حاکمیت ملی، عملیات وعده صادق را در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان در دمشق سوریه بعنوان یکی از مصادیق آن یاد آور شد و بر تعهد تهران به ادامه حمایت از مبارزات مردم فلسطین تاکید کرد.

سرهنگ موحد رایزن نظامی کشورمان نیز در این مراسم گفت به شهادت تاریخ و در مقطع کنونی نیز دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران دفاعی و قاطع در برابر دشمنان بوده است و با وجود تحریم‌های ظالمانه برخی کشورهای استعمارگر، امروز نیروهای مسلح ایران در زمره قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستند و از ظرفیت مدرن‌ترین تجهیزات تسلیحاتی برخوردارند.

در آغاز این مراسم، آیات کلام الله مجید و سرود مقدس جمهوری اسلامی طنین انداز گردید و برنامه با اجرای سرود سلام فرمانده توسط نوجوانان اندونزیایی خاتمه یافت. درحاشیه مراسم نیز نمایشگاهی از تصاویر تسلیحات بومی دفاعی جمهوری اسلامی ایران برپا شد.

این مراسم بنا به دعوت سفارت جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا و به علت تعطیلات عید فطر در اندونزی، شامگاه دهم اردیبهشت ماه جاری برگزار شد و در سایت های خبری این کشور نیز بطور قابل توجهی بازتاب یافت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • میانگین دوره خدمت سربازی ۱۴ ماه است
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • تابع فضاسازی‌ها تصمیم قضائی نمی‌گیریم/ قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص
  • کسی نمی‌تواند نام «خلیج فارس» را جعل کند
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود