Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@16:11:28 GMT

شروع توافق بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۹۳۶۴

شروع توافق بزرگ

عملیاتی شدن سند توافق راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین علیرغم برخی اما و اگرهای موجود می‌تواند آینده روشنی برای دو ملت ایران و چین رقم بزند و راه را برای یک اقتصاد مشترک پایدار بین دو کشور هموار سازد.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس یادداشتی که حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد آغاز توافق ۲۵ ساله ایران و چین در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار داده است: همزمان به سفر دکتر حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی به پکن سند توافق راهبردی ۲۵ ساله ایران وچین ر سما وارد عرصه‌های تعامل اقتصادی و سیاسی و انرژی دو کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سند در ۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ بین وزیران وقت خارجه ایران وچین به امضا رسید و مبنای نقشه راه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی در ۲۵ سال آینده خواهد بود.

برخی از تحلیلگران اقتصادی نسبت به این سند یک سلسله انتقاداتی را مطرح کردند اما در نهایت سند توافق راهبردی ایران و چین در حقیقت به مثابه قطب نمای حرکت همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور ایران وچین را در دراز مدت تلقی می‌شود.

این سند یکی از راهبردی‌ترین توافقنامه‌های میان دو کشور ایران و چین تلقی می‌شود و می‌تواند الگوی همکاری پایداری بین تهران و پکن بشمار می‌رود و راه را برای تشکیل یک بلوک اقتصادی قدرتمند در جهان هموار کند.

امضای این سند نتیجه فشارهای تحریمی امریکا و غرب علیه ایران و چین صورت گرفته زیرا هر دو کشور بی‌رحمانه مورد تحریم‌های ظالمانه امریکا و اتحادیه اروپا قرار دارند و هوشمندانه‌ترین اقدام این است که دو کشور ظرفیت‌های اقتصادی خود را در یک سبد مشترک برای کمرنگ کردن تحریم‌های آمریکا قرار دهند.

به موجب این سند با توجه به جایگاه ژئو پولتیکی ایران در محور جاده ابریشم و ظرفیت کریدوری شمال – جنوب ایران بطور طبیعی چین نمی‌تواند نسبت به ظرفیت ژئو اکونومیکی ایران برای شکستن حلقه محاصره اقتصادی غرب بی تفاوت باشد.

از این رو تمایل روز افزون پکن برای استفاده از نقش محوری ایران در حوزه اقتصادی شمال –جنوب به امضای سند راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین منجر شد، زیرا این کشور راه پر پیچ و خمی برای رسیدن به یک قدرت برتر اقتصادی جهان در پیش دارد.

سند تواق راهبردی در حقیقت چین طی ۲۵ سال آینده حد اقل ۶۵۰ میلیارد دلار در حوزه‌های حفاری و استخراج انرژی فسیلی در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد و در عین حال ایران به عنوان شریک مهم اقتصادی می‌تواند طی سال‌های آینده نیازهای انرژی فسیلی چین را تامین کند.

نزدیکی ایران و چین برآیند پشتیبانی این کشور از مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۴+۱ بود زیرا چین در طول مذاکرات وین در برابر زیاده خواهی آمریکا و تروئیکای اروپا بشدت ایستادگی کرد.

از سوی دیگر ظرفیت بالقوه سازمان شانگهای که در بر گیرنده ۱۵ کشور مهم منطقه از جمله ایران است می‌تواند در اینده وابستگی اقتصادی شرق را به اقتصادی غرب بشدت کاهش دهد و این امر بطور طبیعی نگرانی امریکا وکشورهای اروپائی را بر انگیخته است.

رویکرد چین و روسیه و ایران در یک دهه آینده تشکیل یک بلوک اقتصادی بزرگ از رهگذر باز سازی جاده ابریشم و جایگزینی یک ارز شرقی به جای دلار است که این امر می‌تواند مشرق زمین را به یک قدرت بزرگ اقتصادی در جهان تبدیل کند.

بنا بر این عملیاتی شدن سند توافق راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین علیرغم برخی اما و اگرهای موجود می‌تواند آینده روشنی برای دو ملت ایران و چین رقم بزند و راه را برای یک اقتصاد مشترک پایدار بین دو کشور هموار سازد.

اگر این سند بصورتی جدی و عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند در آینده به یک بلوک اقتصادی مهم در شرق و غرب آسیا، جنوب قفقاز و آسیای میانه برای پیوستن سایر کشورها به عنوان شرکای اقتصادی تهران و پکن، تبدیل شود.

کد خبر 549278

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ایران و چین قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین سند ۲۵ ساله ایران و چین سند ۲۵ ساله ایران و چین چیست جزئیات قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین متن قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین حجم تجارت ایران و چین سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین سند توسعه همکاری ایران و چین قرارداد ایران و چین چیست همکاری مشترک ایران و چین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق راهبردی ۲۵ ساله ایران ۲۵ ساله ایران و چین سند توافق راهبردی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، صمد حسن‌زاده با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، گفت: مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

حسن زاده افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و روسای اتاق‌های بازرگانی کشور‌های هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

شناسایی و معرفی الگو‌های ملی توسعه سرمایه‌گذاری درکرمان‌آیدکس

سید مهدی طبیب‌زاده، رییس اتاق کرمان، هدف اصلی برگزاری کرمان‌آیدکس را معرفی توانمندی‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان عنوان کرد و گفت: رویکرد این همایش ملی است و روش‌هایی را در این همایش معرفی می‌کنیم که در سطح ملی کارساز باشد. البته در همین راستا میهمانانی از منطقه بریکس، اوراسیا، اکو و شانگهای دعوت کردیم؛ چراکه معتقدیم گردش اطلاعات بین فعالان اقتصادی کشور‌ها می‌تواند به افزاش سطح مناسبات تجاری بین کشور‌ها کمک کند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تلاش داریم آنچه برای ایجاد یک فضای مناسب برای جذب سرمایه‌های جدید نیاز است را در این همایش مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: کرمان سرزمینی با منابع و ظرفیت‌های بالایی است که باید در مسیر تولید ثروت به کار گرفته شوند.

وی تأکید کرد: قرار است شورای راهبردی معدن را در کرمان ایجاد کنیم برای همین نشست شورای عالی معدن را با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه همایش خواهیم داشت. در واقع به دلیل ظرفیت‌های معدنی استان کرمان، سعی داریم در همایش آیدکس تمرکز خوبی روی این حوزه داشته باشیم.طبیب‌زاده طراحی و معرفی مدل‌های توسعه اقتصادی با تکیه بر عنوان سال را از اولویت‌های همایش کرمان‌آیدکس دانست و تأکید کرد: به دنبال آن هستیم تا مدل‌های قابل استفاده در سطح کشور برای تقویت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را ارائه دهیم.

سرمایه‌گذاری باید در سطح جامعه نهادینه شود

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهر‌های این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: استانداری در برگزاری این همایش مشارکت کرده، چون معتقدیم که فرهنگ و ضرورت سرمایه‌گذاری باید در تمام ابعاد آن نهادینه شود و به مطالبه جامعه تبدیل شود. در مسیر سرمایه‌گذاری، بخش خصوصی یک بعد از کار را در دست دارد و باید حمایت‌های دولتی نیز وجود داشته باشد.

استاندار کرمان افزود: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • ژنرال صهیونیست: السنوار به دنبال بیرون راندن ما از نوار غزه است/ایران تهدیدی بزرگ برای اسرائیل
  • ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است