Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، صد و بیستمین مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دیگر اعضا و نمایندگان کمیسیون‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. ۴ دستور در این جلسه بیان شد که ارائه پیش‌نویس ساختار قرارگاه امور قرآنی کشور از مهمترین دستورهای این جلسه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دستور پیش‌نویس «بازسازی و بروز سازی نحوه و ترتیبات تقسیم وظایف قرآنی دستگاه‌ها» به ترتیب بیان شد و به منظور انسجام بخشی، چابک سازی و بهره‌وری ساختارها و تشکیلات در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به استناد ماده ۴ منشور بازسازی و بروز سازی نحوه و ترتیبات تقسیم وظایف قرآنی دستگاه‌ها به شرح زیر تصویب شد:

۱- کمیسیون‌های تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با توجه به تعریف عرصه‌های جدید فعالیت‌های قرآنی متناسب با کارکردهای اصلی و اولویت‌های نظام توسعه فرهنگ قرآنی به شرح زیر به روز رسانی خواهد شد. اولین کمیسیون، کمیسیون ملی فرهنگ سازی قرآنی با تجمیع کمیسیون‌های سابق به ریاست و نایب رئیسی وزیر آموزش و پرورش و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

۲- کمیسیون ملی نظام سازی قرآنی به ریاست و نایب رئیسی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه و رئیس شورای حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی.

۳- کمیسیون بین‌المللی امور قرآنی با مسئولیت رئیس شورای فرهنگی بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و کمیسیون‌های استانی فرهنگ سازی قرآنی به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و نایب رئیسی استاندار خواهد بود.

سلامت پناه در این جلسه گفت: دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان قرارگاه امور قرآنی کشور ارتقا یافته و مسئولیت برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت بر فعالیت‌ها را برعهده خواهد داشت.

پست‌های سازمانی کمیسیون‌های سابق به دبیرخانه شورا انتقال یافته و دبیرخانه‌های کمیسیون‌های ملی حداقل در سطح اداره کل استقرار خواهند یافت.

وی در ادامه گفت: اسناد راهبردی اجرای منشور بر اساس عرصه‌های فوق به روز رسانی شده و شورای راهبری اسناد مسئولیت هماهنگی و راهبری و تخصیص و توزیع اعتبارات اجرای منشور را برعهده می‌گیرد.

وی به تاکید پیشنهادی شورای توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و گفت: ترکیب شورا با رویکرد چابک سازی حداکثری، حضور رؤسای کمیسیون‌های ملی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، صاحب نظران حقیقی امور قرآنی، مدیرعامل اتحادیه کشوری و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد شده است.

همچنین به منظور جلوگیری از غلبه جنبه تبلیغی- ترویجی یا آموزشی در شورا دو نفر نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر دعوت شده اند.

همچنین سلامت پناه در ادامه گفت: گزارش‌های نظارتی و جلسات کارشناسی پیشنهاد تشکیل قرارگاه متمرکز امور قرآنی از طریق بیانیه کمیته تحول نظام و ساختار قرآنی منتخب شورا در معرض نقد و نظر قرار داده شد و ۹ مسئله و ۱۰ راهکار شناسایی و طراحی شد.

از این مسئله‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد؛ تداخل و موازی کاری و تزاحم بین ساختارهای سیاست گذار و راهبر، پایین بودن سطح تخصصی اعضای شورا، ضعف جدی توجه شورا به نظام سازی قرآنی، ضعف جدی در فعالیت‌های قرآنی عرصه بین‌الملل، پاسخگو نبودن مدل تقسیم حوزه‌های تخصصی امور قرآنی، ضعف در اداره امور استانی، محدود بودن گستره دستاوردهای کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی، ضعف سازوکارهای جذب و توزیع اعتبارات و در نهایت موازی کاری وظایف حاکمیتی قرآنی دستگاه‌ها به عنوان ۹ مسئله شناسایی شد.

برای این موارد به ترتیب ۱۰ راهکار ارائه شد که انتقال کمیسیون‌ها و دبیرخانه آنها به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بازنگری ترکیب اعضای شورا، استقرار کمیسیون ملی نظام سازی، استقرار کمیسیون بین‌المللی، تعریف عرصه فرهنگ سازی قرآنی در سه سطح استان، کشور و بین‌المللی و نظام سازی آن، ادغام کمیسیون آموزش و تبلیغ در کمیسیون ملی فرهنگ‌سازی قرآنی، استقرار قرارگاه‌های امور قرآنی استانی و احیای شورای استانی امور قرآنی، واگذاری مسئولیت تأمین و مدیریت پژوهش‌های کاربردی و نیز تأمین نیروی انسانی به هر کمیسیون، تخصیص اعتبارات اجرای منشور بدون نگاه دستگاهی و تخصیص مستقیم به مجریان اصلی پروژه‌ها، مأموریت گرا کردن دستگاه‌های اصلی با دو رویکرد کاهش موازی کاری و تصدی گری از جمله عناوین این راهکارها بود.

دستور دوم این جلسه، بررسی وضعیت انتصابات مدیران امور قرآنی دولت، همراه با تصویب جزئیات شاخص‌های انتصاب مدیران جهت ارائه به شورا بود که به دلیل عدم حضور سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این دستور پرداخته نشد.

کد خبر 5401310 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی قرآن انقلاب اسلامی ایران قرآن کریم حوزه علمیه مسجد تهران امام حسین ع وحدت اسلامی هیات مذهبی اقامه نماز جمعه مراسم عزاداری ام البنین نماز جمعه کربلا شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای توسعه فرهنگ قرآنی فرهنگ سازی قرآنی دبیرخانه شورا کمیسیون ملی امور قرآنی دبیر شورای کمیسیون ها دستگاه ها نظام سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۴ طرح تولیدی خدماتی و تغییر کاربری در کارگروه امور زیربنایی و توسعه روستایی، عشایری شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست این استان بررسی و تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، رسول عطائی امروز _پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در رابطه با جلسه کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: پیشنهاد طرح‌های تولیدی و صنعتی با نظر اعضا و در راسای توسعه اشتغال و رونق اقتصاد منطقه به تصویب رسید.

وی افزود: این طرح‌ها توسط فرمانداری و شهرداری‌های پیرانشهر، نقده، سردشت، خوی، چالدران، میاندوآب، بوکان، باروق، چایپاره و مهاباد و همچنین جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح شدند.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: تمامی طرح‌های مطرح شده در کارگروه امور زیربنایی و توسعه روستایی، عشایری شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست آذربایجان‌غربی با نظر اعضا به تصویب رسید.

عطائی تصریح کرد: طرح های ذخیره سازی و نگهداری مواد غذایی در سرخانه، تولید تیرچه و بوک و قطعات بتنی، مجتمع خدمات رفاهی، تولید انواع شیشه های تزئینی، احداث سرخانه و بسته بندی میوه، گلخانه سبزی و صیفی، پرورش مرغ گوشتی ۲۰ هزار قطعه ای، تولید کشمش و بسته بندی میوه خشک از جمله طرح های مطرح شده در کارگروه امور زیربنایی و توسعه روستایی، عشایری شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست این استان بودند.

وی بیان کرد: تصویب این طرح ها در کارگروه امور زیربنایی و توسعه روستایی، عشایری شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست آذربایجان غربی گامی موثر در راستای توسعه بخش صنعت و عاملی برای ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه است.

کد خبر 750114

دیگر خبرها

  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • راه اندازی نخستین مدرسه فریلنسری ایران
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • برگزاری جلسه کمیسیون راهبردی شورای اجرایی فناوری اطلاعات
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • مرکز مازندران بر مدار توسعه گردشگری قرار گرفت