Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@12:02:29 GMT

هنگام تزریق واکسن کرونا ناشتا نباشد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۱۰۵۹

هنگام تزریق واکسن کرونا ناشتا نباشد

عسگری فقان‌پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تزریق واکسن به رژیم غذایی ویژه ای نیاز نیست ، اما لازم است از مواد غذایی که بـه سـلامت و افزایش سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می کند  ، استفاده کنیم.

وی با اظهار این که تقویت سیستم ایمنی علائم و عوارض احتمـالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل می رساند ،گفت: دستگاه گوارش ما بیش از ۷۰  درصد سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهد  چون این دستگاه پر از فلور طبیعی یا همان پروبیوتیک است که می تواند با بسیاری از بیماری ها مبارزه کند بنا بر این باکتری های مفید بدن ما با مواد غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و فیبر تقویت می شود و با غذاهای فرآوری شده، پرچرب و شیرین تضعیف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

این متخصص تغذیه افزود : اگر چه ژنتیک نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد ، اما خواب کافی، فعالیت بدنی مناسب، تغذیه سالم و دوری از استرس از مهم ترین راهکارهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

وی توضیح این که تقویت سیستم ایمنی بدن سبب می شود فرد کمتر به بیماری مبتلا شود و یا در صورت ابتلا به بیماری سریع تر بهبود یابد ، گفت : هر چقدر سن افراد بالاتر می رود سیستم دفاعی آنها ضعیف تر می شود و بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ها قرار می گیرد ، همان گونه که کودکان چون در حال رشد هستند و هنوز بدن آنها به طور کامل تکامل نیافته ، آسیب پذیرند و باید تقویت سیستم دفاعی این دو گروه سنی بیشتر توجه گیرد.

فقان پور تعادل و تنوع در برنامه غذایی را یک اصل مهم و ضروری جهت داشتن سیستم ایمنی قوی برشمرد و اظهار داشت : در برنامه غذایی روزانه باید دو اصل تعادل و تنوع را رعایت کرد ؛ تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت ها و تخم مرغ، حبوبات ومغزها قرار دارد و علاوه بر رعایت این موارد باید از مصرف زیاد نمک، مواد شیرین و مواد چرب پرهیز شود.

وی وضعیت تغذیه را بر پاسخ ایمنی ناشی از واکسیناسیون مؤثر دانست و گفت : تغذیه فرد قبل و بعد از تزریق واکسن با تأثیر برعملکرد سیستم ایمنی می‌تواند روی پاسخ مناسب بدن در برابر واکسن تأثیر بگذارد.

این کارشناس تغذیه افزود : افراد هنگام مراجعه برای تزریق واکسن علاوه بر اینکه باید میزان کافی آب و مایعات حداقل به میزان روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کنند، نباید ناشتا باشند و بهتر است قبل از تزریق واکسن یک میان وعده کوچک مانند یک ساندویچ نان و پنیر و گردو مصرف کنند.

وی ادامه داد : برای جلوگیری از بروز سرگیجه یا افت فشار خون هنگام واکسن زدن، لازم است صبحانه یا میان وعـده سـاده ای مصـرف شود و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز، تیره و تـازه مانند اسـفناج، جعفـری، کلم بروکلی میل شود.

فقان پور بر مصرف میوه و سبزیجات روزانه هر فصل تاکید کرد و گفت : با توجه به اهمیت مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه، مصرف آنها در هر فصلی که به بازار می آیند دارای اهمیت است.

وی بر اهمیت مصرف منابع پروتئینی در برنامه غذایی روزانه جهت افزایش توان سیستم ایمنی بدن نیز تا کید کرد و افزود : مهم ترین منابع پروتئین انواع گوشت ها، تخم مرغ، حبوب ، مغزها و دانه ها است که باید در برنامه غذایی روزانه مورد استفاده قرار گیرند.

این تخصص تغذیه نسبت به مصرف زیاد مواد غذایی شیرین، شور و چرپ در برنامه غذایی هشدار داد و افزود: مواد شیرین ، شور و چرپ موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و توصیه می شود مصرف این مواد به حداقل ممکن برسد.
مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: در هنگام بی اشتهایی استفاده از وعده های غذایی در حجم کم و دفعات بیشتر نتیجه بخش خواهد بود البته با افزودن چاشنی هایی نظیر آبلیمو، آب نارنج و آبغوره به غذا واشتها تحریک خواهد شد.

برچسب‌ها مازندران بابل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران بابل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مازندران بابل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سیستم ایمنی بدن برنامه غذایی غذایی روزانه تزریق واکسن تقویت سیستم مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان