Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@05:20:10 GMT

سیاره‌ای با حجم خورشید خارج از منظومه شمسی رصد شد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۱۲۹۱

سیاره‌ای با حجم خورشید خارج از منظومه شمسی رصد شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، تام جاکوبز افسر نیروی دریای سابق در پروژه های علمی شهروندی ناسا فعالیت می کند، کاشف این سیاره است. طی این پروژه ها محققان سازمان فضایی آمریکا با مردم عادی که علاقه به ستاره شناسی و فیزیک دارد، همکاری می کنند.

ستاره شناسان حرفه ای با استفاده از الگوریتم های رایانشی، داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ های مختلف را اسکن می کنند تا به اکتشافات جدید دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان برای کشف یک سیاره خارج از منظومه شمسی جدید، تغییرات در درخشش ستاره ها را بررسی می کنند که احتمالا نشان می دهد سیاره مذکور دور آن می چرخد. با این وجود الگوریتم های رایانشی طوری طراحی شده اند تا با ردیابی چند رویداد ترانزیت دور یک ستاره، سیاره مذکور را جستجو کنند.

تام جاکوبز یکی از اعضای تیمی به نام «Visual Survey» است که داده های تلسکوپ ها را به طور چشمی بررسی می کنند. او در فوریه ۲۰۲۰ میلادی و هنگام بررسی داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ TESS متوجه شد نور ستاره TOI-2180 b در بازه زمانی ۲۴ ساعته کمتر از نیم درصد کاهش می یابد و دوباره درخشش خود را باز می یابد.

در مرحله بعد جاکوبز یافته اش را به محققان ناسا اطلاع داد. آنها نیز با استفاده از تلسکوپ Automated Planet Finder در رصدخانه لیک واقع در کالیفرنیا فرضیه جاکوبز را آزمایش کردند. آنها همچنین تاثیر کشش گرانشی سیاره بر ستاره را رصد کردند و با کمک آن توانستند حجم سیاره را محاسبه و احتمالاتی درباره مدار آن را تخمین بزنند.

این سیاره حاوی عناصری سنگین تر از هیدروژن و هلیوم است که حجم آنها ۱۰۵ بار بیشتر از زمین است. همچنین طبق یافته ها ۲۶۱ روز طول می کشد TOI-2180 b دور ستاره خود مدار بزند. این سیاره خارج از منظومه شمسی ۳۷۹ سال نوری با زمین فاصله دارد و متوسط دمای آن ۷۶ درجه سانتیگراد است.

کد خبر 5401597 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: منظومه شمسی ستاره سیاره مشتری تحقیقات علمی اکتشافات فضایی ناسا حاکمیت سایبری فیس بوک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا شرکت دانش بنیان اینترنت هواپیما گوگل قانون فناوری نانو فناوری فضایی هکرها موبایل پهنای باند اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز skyandtelescope

این عکس توسط لوئیجی مورونه (Luigi Morrone) در آگرولا، ایتالیا به تاریخ 13 آوریل 2024 با تجهیزات تلسکوپ C14 Edge HD، پایه Fornax52، دوربین Player One Saturn -M SQR، Barlow FFC Baader، فیلتر Optolong G با شرایط دید متوسط ​​و شفافیت خوب گرفته شده است.

تصویر روز astronomy

سیمون تاد (Simon Todd) اهل هایواردز هیث بریتانیا است. او این عکس را از سحابی چتر دریایی، که با نام IC 443 نیز شناخته می شود، گرفته است. این سحابی باقیمانده یک انفجار ابرنواختری است که در فاصله 5000 سال نوری از ما در صورت فلکی جوزا قرار دارد. این تصویر رنگارنگ از این سحابی با استفاده از یک تلسکوپ 8 اینچی در مدت چهار ماه گرفته شده است و نزدیک به 24 ساعت زمان نوردهی را در خود متمرکز کرد.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

کمیته راهبری تلسکوپ استرالیا (ATSC) در مورد عملیات علمی و فنی این تلسکوپ به مدیر ATNF مشاوره می دهد. اعضای کمیته توسط هیئت مدیره CSIRO منصوب می شوند. ATSC شامل چهار ستاره شناس استرالیایی، سه کارشناس خارج از کشور و دو نماینده از جامعه گسترده تر است. علاوه بر این، دو عضو غیر رسمی نیز وجود دارد. جلسه کمیته راهبری تلسکوپ استرالیا این هفته در رصدخانه پارکز تشکیل خواهد شد. تصویر بالا، از آرشیو تصاویر رادیویی نجوم CSIRO، اعضای ATSC را همراه با کارکنان ATNF در طول بازدید از پارکس در سال 1993 نشان می دهد.

تصویر روز earthsky

عکاس این تصویر، جرمی لایکنس ساعت 5 صبح این تصویر را گرفته است. او می خواست ماه، زحل و مریخ را با هم ببیند. مریخ توسط مه پنهان شده بود، اما ماه می‌درخشد. زحل نیز در سمت چپ ماه درخشان ظاهر می شد. عکاس از دوربین بدون آینه سونی A7RIV با لنز 50 میلی‌متری f/1.6 سامیانگ برای گرفتن صحنه استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب