Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات جدید نشان می‌دهد بیمارانی که ابتلای طولانی مدت به کووید-۱۹ داشته‌اند، ۸ ماه پس از ابتلا فعالیت ایمنی غیرطبیعی از خود نشان می‌دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه جدید گزارش داده است که اختلالات سیستم ایمنی در بیمارانی که به مدت طولانی به کووید-۱۹ مبتلا بوده‌اند، تا هشت ماه پس از عفونت اولیه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داد که ابتلای طولانی مدت به کووید با سطوح بالای زیست‌نشانگرهای ایمنی خاص مشخص می‌شود که قوی‌ترین شواهد عینی را تا به امروز از این بیماری مزمن ارائه می‌دهد. با این حال، محققان می‌گویند هنوز مشخص نیست که واکسیناسیون یا سویه امیکرون چه تأثیری بر کووید طولانی مدت خواهد داشت.

این مطالعه به طور سیستماتیک ۱۴۷ نفر را به مدت هشت ماه پس از ابتلا به عفونت حاد ویروس عامل کووید-۱۹ موسوم به "SARS-CoV-۲" مورد بررسی قرار داد. حدود ۲۰ درصد از گروه‌ها علائم کووید طولانی را در چهار ماه پس از عفونت اولیه تجربه کردند.

از همه افراد حاضر در این مطالعه در چند مرحله در طول مطالعه نمونه خون گرفته شد. محققان به نحوه واکنش سیستم ایمنی هر بیمار در ماه‌های پس از ابتلا علاقه‌مند بودند.

"چانساوات فتسوفان" یکی از نویسندگان این مطالعه جدید گفت: در انجام این تحقیق، ما به دنبال پروتئین در خون بودیم. این پروتئین‌ها یا نشانگرهای زیستی، شواهدی از فرآیند غیرعادی ناشی از یک بیماری هستند. ما ۳۱ نشانگر زیستی مختلف را که مشکوک بودیم توسط کووید-۱۹ تحریک شوند، تجزیه و تحلیل کردیم و زیرمجموعه کوچکی را شناسایی کردیم که با سندرم کووید طولانی مرتبط بود.

در مقایسه با یک گروه کنترل متشکل از افراد غیر آلوده یا افراد آلوده به سایر کروناویروس‌ها، شش زیست‌نشانگر ایمنی خاص به طور قابل‌توجهی در بیماران کووید-۱۹ افزایش یافت. تفاوت کمی در این سطوح نشانگر زیستی بین موارد طولانی کووید و موارد کووید بدون علائم پایدار تا چهار ماه پس از عفونت وجود داشت. اما از چهار ماهگی، این زیست‌نشانگرهای ایمنی در افراد غیر مبتلا به کووید طولانی شروع به کاهش کردند در حالی که در بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت، بالا باقی ماندند.

به طور خاص، این تحقیق اشاره کرد که دو نوع سلول ایمنی شناخته شده به عنوان اینترفرون در مقایسه با سایر گروه‌های کنترل به طور قابل توجهی در گروه مبتلا به کووید طولانی پس از گذشت هشت ماه بالا باقی می‌ماند. این الگوی اختلال عملکرد سیستم ایمنی به قدری آشکار بود که محققان تنها با مطالعه زیست‌نشانگرهای ایمنی در نمونه خون توانستند به طور موثر یک بیمار مبتلا به کووید را با دقت ۸۰ درصد شناسایی کنند.

"فتسوفان" توضیح داد: ما سطوح بالایی از اینترفرون‌های نوع ۱ و نوع ۳ را یافتیم که انواع پروتئین‌هایی هستند که سلول‌ها در پاسخ به حضور یک ویروس می‌سازند. این اینترفرون‌ها معمولاً پس از رفع عفونت ناپدید می‌شوند، اما در بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت متوجه شدیم که آنها برای مدت طولانی وجود دارند.

اینترفرون‌ها(Interferon) نوعی از پروتئین‌ها هستند که سلول‌های میزبان آلوده به ویروس آزاد می‌سازند و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن می‌شوند. اینترفرون‌ها از دسته سایتوکاین‌ها هستند. در واقع اینترفرون‌ها مولکول‌هایی در بدن هستند که با مقاوم ساختن سلول به حمله ویروسی، می‌توانند علیه آنها وارد عمل شوند. اینترفرون‌ها به خصوص در برابر عفونت‌های ویروسی مقاومت می‌بخشند و در واکنش‌های ایمنی طبیعی بدن، حتی در غیاب ویروس‌ها(مثلا در HIV و سرطان) شرکت دارند.

"فتسوفان" همچنین اشاره کرد که این تغییرات ایمنی مداوم با شدت عفونت اولیه مرتبط نیست. در حالی که کووید طولانی مدت در میزان بالایی برای کسانی که با این بیماری حاد در بیمارستان بستری شده‌اند، گزارش شده است و از ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد خفیف، علائم کووید طولانی مدت را نشان می‌دهند.

این تحقیق جدید در گروهی از افراد واکسینه نشده که ابتدا در سال ۲۰۲۰ آلوده شده بودند، انجام شد. بنابراین در این مرحله مشخص نیست که آیا سویه‌های جدید مانند امیکرون یا برنامه‌های واکسیناسیون دو تا سه دوز به طور قابل‌توجهی بر این ویژگی‌های طولانی ایمونولوژیک تأثیر می‌گذارند یا خیر.

"دیوید درلی" یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه گفت: ما بسیار امیدواریم که با یک سویه خفیف‌تر یا با نرخ واکسیناسیون بالا، ابتلای طولانی مدت کمتری را ببینیم، اما قبل از اینکه بتوانیم این موضوع را به طور قطعی بگوییم، به داده‌های ایمنی بیشتری نیاز داریم. ما در حال حاضر در حال بررسی برخی از داده‌های موج سویه دلتا هستیم تا بفهمیم که آیا واکسیناسیون ممکن است احتمال ابتلای طولانی مدت کووید را کاهش دهد یا خیر.

مطالعه مشابهی از محققان، نشانگر زیستی ایمنی دیگری را بررسی کرد که تا شش ماه پس از عفونت اولیه به طور مداوم در بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت افزایش یافته است. "دیپتی گورداسانی" محقق دانشگاه "کوئین مری" لندن که در این مطالعه جدید مشارکت نداشته است، می‌گوید که مشخص نیست این نوع اختلالات طولانی‌مدت در سیستم ایمنی به چه معناست، اما او آن را نگران‌کننده می‌داند.

وی می‌گوید: این که آیا این به دلیل تداوم ویروس است یا آنتی ژن ویروس یا خودایمنی پس از عفونت، هنوز مشخص نیست. این می‌تواند یکی از اینها یا حتی ترکیبی از اینها باشد، اما همه احتمالات باید بررسی شوند.

"گرگ دور" یکی از نویسندگان این مطالعه جدید می‌گوید ماه‌های آینده برای درک میزان ابتلای طولانی مدت به کووید-۱۹ توسط سویه امیکرون کلیدی خواهد بود. وی گفت که قابلیت انتقال گسترده امیکرون می‌تواند منجر به سطوح قابل توجهی از موارد ابتلای طولانی مدت به کووید-۱۹ شود.

این مطالعه جدید در مجله Nature Immunology منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیستم ایمنی کووید 19 بیماری کووید ۱۹ واکسن کووید 19 اینترفرون ابتلای طولانی مدت به کووید مبتلا به کووید طولانی کووید طولانی مدت مطالعه جدید ماه پس از عفونت اینترفرون ها زیست نشانگر عفونت اولیه سیستم ایمنی کووید ۱۹ قابل توجهی مشخص نیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

به گزارش خبرنگار مهر، طی ماه‌های گذشته انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه در مناطق مختلف مازندران حاشیه ساز شد واین مساله ابتدا در شهرستان چالوس در غرب مازندران مشکلاتی را برای حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرد.

پدیده انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه به دلیل مشکلات فراروی نظیر افزایش هزینه‌های فراروی و تأخیر در پرداخت مطالبات در مناطق مختلف از جمله مازندران به یک معضل تبدیل شده است.

در شهرستان جویبار نیز هفت نیز در سیستم پزشک خانواده فعالیت داشتند و پنج نفر امسال از فعالیت در این حوزه انصراف خود را اعلام کردند.

سیده الهام عقیلی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار در گفت وگو با خبرنگار مهر از انصراف پنج پزشک خانواده شهری از فعالیت در این شهرستان خبر داد و گفت: در سیستم دولتی هفت بزشک مشغول به فعالیت بودند و در سال گذشته دو پزشک از سیستم خصوصی در شهرستان جویبار از ادامه فعالیت خود منصرف شدند.

وی با اعلام اینکه ۵ پزشک انصرافی از اول خرداد ماه از سیستم خارج می‌شوند، افزود: متأسفانه در حال حاضر تنها یک پزشک خانواده شهری دارای قرارداد با ما باقی مانده و مشکل اصلی این پزشکان بحث مطالبات آنان بوده است.

وی خاطر نشان کرد: این مشکل تنها مربوط به این شهرستان نبوده و در جلسه‌ای که با حضور معاونت دانشگاه علوم پزشکی و نماینده پزشکان خانواده شهری استان برگزار شد شرایط بحرانی شهرستان به سمع و نظر آنان رسیده است.

عقیلی با اشاره به اینکه ۲ پزشک انصرافی در سال‌جاری به دلایل مشکلات شخصی از ادامه فعالیت انصراف داده اند، گفت: سرانه پزشک خانواده شهری در سال‌جاری ۴۰ درصد افزایش داشته است اما به گفته این پزشکان با توجه به دیگر هزینه‌ها از جمله هزینه مطب و پرسنل این افزایش در آمدی برای آنان به صرفه نخواهد بود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار بیان کرد: بعد از انصراف دو پزشک در سال گذشته نتوانستیم جایگزینی برای ِ آنان داشته باشیم چرا که متقاضی در این بخش وجود نداشته است و افزایش متقاضی برای دیگر پزشکان شرایط رسیدگی درمانی را سخت خواهد کرد.

کد خبر 6088272

دیگر خبرها

  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار