Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:26:04 GMT

کرونا عامل تشدید نابرابری در جهان

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۲۴۸۴

کرونا عامل تشدید نابرابری در جهان

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، آکسفام در این گزارشی انتقادی که بر اساس داده‌های منابع مختلف از جمله بانک جهانی به دست آمده است، از افزایش ده ثروت برتر جهان از ۷۰۰ میلیارد دلار به حدود ۱.۵ تریلیون دلار در طول تقریبا دو سال گذشته خبر داد.

مجله فوربس در گزارشی اعلام کرد که تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۹ آذر) ایلان ماسک (رئیس تسلا و اسپیس ایکس)، جف بزوس (آمازون)، برنارد آرنو (رئیس گروه تشریفات فرانسوی)، بیل گیتس و استیو بالمر (مدیران عامل سابق مایکروسافت)، لری الیسون (مدیرعامل سابق اوراکل)، لری پیج و سرگئی برین (بنیانگذاران گوگل)، مارک زاکربرگ( فیس بوک)  و وارن بافه (سرمایه گذار آمریکایی)، ثروتمندترین افراد جهان بوده اند که از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) تا کنون، بیش از ۸۲۱ میلیارد دلار افزایش سرمایه داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان غیر دولتی در گزارش خود با عنوان «نابرابری می‌کُشد»  تاکید می‌کند که گروه میلیونرهای جهانی، ثروت خود را حدود پنج تریلیون دلار افزایش داده‌اند که این رقم بالاترین افزایشی است که تا کنون ثبت شده است.

آکسفام اعلام کرد همزمان با افزایش سرمایه یک میلیونر در هر ۲۶ ساعت، ۹۹ درصد از مردم جهان فقیرتر شدند و ۱۶۰ میلیون نفر دیگر بیشتر در فقر فرو رفتند.

آکسفام همچنین تاکید کرد نابرابری اقتصادی و اجتماعی به دلیل عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، قرار گرفتن در معرض خشونت‌های جنسیتی، گرسنگی و بحران آب‌وهوایی منجر به مرگ روزانه دست‌کم ۲۱ هزار نفر و یا یک نفر در هر چهار ثانیه می‌شود.  

این سازمان غیر دولتی هچنین تصریح کرد همه‌گیری کووید-۱۹ سبب شده تا زنان در سال ۲۰۲۰، حدود ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد از دست داده و با ۱۳ میلیون موقعیت شغلی کمتر مواجه شوند. تخمین زده می‌شود که درآمد به دست‌آمده توسط ۲۵۲ مرد، بیش از درآمد یک میلیارد زن در آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب است.

آکسفام در این گزارش با اشاره به اینکه همه‌گیری کرونا در جوامع به اقلیت‌های قومی بیشتر آسیب رسانده است، می‌نویسد شهروندان بنگلادشی‌الاصل در انگلیس، پنج برابر بیشتر از سفیدپوستان در معرض خطر مرگ بر اثر کرونا قرار دارند. در برزیل نیز سیاهپوستان، ۱/۵ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری هستند.  

آکسفام خاطرنشان می‌کند که با وجود هزینه‌های بالای مبارزه با ویروس کرونا، دولت‌های کشورهای توسعه‌ یافته، مالیات بر درآمدهای بالا را افزایش نداده‌اند و در عوض کالاهای عمومی مانند فناوری واکسن را در بخش خصوصی نگه داشته‌اند و کسب و کار انحصاری را تشویق کرده‌اند.

طبق این گزارش، دولت‌های کشورهای ثروتمند باید قوانین مالکیت معنوی را کاهش دهند تا کشورهای بیشتری بتوانند واکسن تولید کنند.

افزایش نابرابری و بی عدالتی در جهان، میراث قبل از پایان همه‌گیری کووید-۱۹ است؛ کرونا روند نابرابری در جهان را تسریع کرده به طوری که شکاف میان اقشار فرادست و فرودست جوامع مختلف در جهان از آغاز قرن بیستم تا کنون هرگز به این میزان نبوده است.

بر اساس یک مطالعه کلان تهیه شده توسط موسسه «آزمایشگاه نابرابری جهانی»  (World Inequality Lab) که روزنامه ال پائیس اسپانیا به آن دسترسی داشته است، در دو سال گذشته، روند تمرکز درآمد و ثروت که از دهه ۸۰ میلادی آغاز شده است، شتاب گرفت. «لوکاس چانسِل» که هدایت این تحقیقات را بر عهده دارد، می‌گوید: ما شاهد جهانی قطبی‌تر هستیم. کووید۱۹، پدیده ظهور میلیاردرها را تشدید کرده و فقر بیشتری بر جای گذاشته است.  

این موسسه معتبر فرانسوی با استناد به ادله و شواهد اطمینان می‌دهد که با موج سیاست‌های مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی که از دهه ۸۰ تا کنون تشدید شده است، روند نابرابری در درآمد و ثروت برای یکسال دیگر حاکم خواهد بود. در دو دهه اخیر، فاصله میان درآمد نیروی کار و سرمایه ای که ۱۰ درصد از ثروتمندترین و ۵۰ درصد از فقیرترین جمعیت جهان دریافت کرده اند، دو برابر شده است. همچنین تمرکز ثروت به اندازه‌ای نابرابر پیش رفته است که در حال حاضر ۱۰ درصد از قدرتمندترین افراد، سه چهارم از کل ثروت جهان را در اختیار دارند.  

ال پائیس با اشاره به این نکته در این گزارش که «هر چه یک شهروند ثروتمندتر باشد، ثروت او بیشتر می‌شود» نوشته است: از دهه ۹۰ میلادی، ۰.۰۱ درصد از ثروتمندترین افراد جهان شاهد رشد سالانه پنج درصدی ثروت خود بوده اند. ۰.۰۰۱ درصد از ثروتمندترین‌ها شاهد افزایش ثروت ۵.۹ درصدی و ۰.۰۰۰۰۱ درصد، افزایش حدود ۸.۱ درصدی بوده اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا نابرابری اجتماعی افزایش سرمایه واکسن کرونا پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا نابرابری اجتماعی افزایش سرمایه ویروس کرونا نابرابری اجتماعی افزایش سرمایه واکسن کرونا تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس

عضو شورای شهر مشهد گفت: پویش‌های مردمی با افزایش مشارکت مردمی و ایجاد هم‌بستگی زمینه حل معضلات اجتماعی را فراهم می‌کنند و بسیاری از معضلات اجتماعی با مشارکت مردم حل می‌شود.

سیدحسین علوی‌مقدم در خصوص اجرای پویش «مشهد مهربان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان‌رضوی اظهار کرد: ماده اول قانون تشکیلات، شوراهای اسلامی و شهرداری‌ها را یک نهاد اجتماعی می‌داند، از این رو تکلیف اولیه شهرداری اجرای پویش‌هایی است که با پیروی از اخلاق اجتماعی مسائل و ناهنجاری‌های جامعه را حل کند، یکی از این پویش‌ها مشهد مهربان است که هدف آن تزریق مهربانی و افزایش حساسیت مردم نسبت به معضلات اجتماعی است.

وی افزود: پویش‌های مردمی با افزایش مشارکت مردمی و ایجاد هم‌بستگی زمینه حل معضلات اجتماعی را فراهم می‌کنند و لازم به ذکر است که بسیاری از معضلات اجتماعی در سطح خردوکلان با مشارکت و هم‌دلی مردم حل می‌شود.

عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد: معضلات اجتماعی باید دغدغه همه مردم باشد و مردم نباید نسبت به مشکلات یکدیگر بی‌تفاوت باشند، در صورتی که معضلات اجتماعی دغدغه همگانی شود به سوی مدینه فاضله حرکت خواهیم کرد.

علوی‌مقدم در پایان ضمن اشاره به مهاجرپذیری مشهد مقدس به دلیل هم‌جواری با امام رضا (ع) گفت: پویش «مشهد مهربان» با افزایش مشارکت و هم‌بستگی باعث یکپارچه‌سازی اجتماعی شهر می‌شود و این مشارکت‌ها عاملی است که افراد خود را در برابر مشکلات تنها نبینند.

کد خبر 749056

دیگر خبرها

  • ارتفاع موج در دریای خزر افزایش می‌یابد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است