Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: ما امیدواریم که در سال ۱۴۰۰ نیز فروش محصولات نانو در کشور به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مراسم رونمایی از بیش از ۵۰ محصول پیشرفته با فناوری نانو که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: دستاورد‌هایی که در این نمایشگاه عرضه شده حاصل حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و بنده از این حیث از آقای ستاری تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه ما خوشحالیم که امروز فعالیت‌های نانو تکنولوژی به ویژه در صنعت نفت، پتروشیمی و انرژی سمت و سوی صنعتی به خود گرفته گفت: امیدواریم که فناوری نانو به ارتقا، ارزانی سازی، رقابت پذیری و افزایش ارزش افزوده در صنعت منجر شود.

سرکار در ادامه ضمن قدردانی از رسانه‌ها در جهت به تصویر کشیدن دستاورد‌های نانو تصریح کرد: نشر این دستاورد‌ها در رسانه‌ها باعث می‌شود تا مردم بدانند که پولی که از جیب آن‌ها خارج می‌شود در حوزه علم و فناوری هزینه می‌شود و این دستاورد‌ها با تولید ثروت و ایجاد اشتغال تخصصی به جامعه بازمی گردد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه مهاجرت مغز‌ها ما را رنج میدهد و این در حالی است که اگر در حوزه علم و فناوری سرمایه گذاری شود شاهد جلوگیری از فرار مغز‌ها خواهیم بود، اظهار کرد: ۶۰ محصول فناوری مبتنی بر نانو تکنولوژی در این نمایشگاه عرضه شده که بودجه‌های آن از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین شده تا جوانان بتوانند خلاقیت خود را در این عرصه به ظهور و بروز برسانند.

وی با اشاره به اینکه اتفاقاتی که در حوزه دانش بنیان اتفاق افتاده شاید ۱۰ درصد از پتانسیل‌های کشور نباشد با این وجود اگر ما بتوانیم در این حوزه سرمایه گذاری کنیم یک اقتصاد شکوفا خواهیم داشت و اقتصاد کشورمان دیگر به نفت و گاز متکی نخواهد بود، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب نیز عمود اقتصاد مقاومتی را اقتصاد دانش بنیان می‌دانند، اما جای تاسف دارد که سیاست گذاران کلان کشور به این ظرفیت بی توجه هستند.

سرکار در ادامه با اشاره به اینکه جوانان با این نرخ رشد جمعیت ماندگار نخواهند بود و ما تا ۳۰ سال دیگر این ثروت را نخواهیم داشت از این رو می‌توان گفت بزرگترین کفران نعمت در کشور ما اتفاق می‌افتد، چون روی این ظرفیت سرمایه گذاری نمی‌کنیم، اضافه کرد: امیدواریم با عقل و تدبیر بیش از وضع موجود به جوانان و حوزه دانش بنیان توجه شود.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه دستاورد‌های حوزه نانو تکنولوژی حاصل بیست سال تلاش در کشور است، افزود: در ابتدای راه شاید فقط ۱۰ نفر از اساتید کشور می‌دانستند که نانو چیست، ولی امروز با تلاش‌هایی که در دانشگاه‌ها صورت گرفته ما در توسعه علمی بی نظیر رشد کرده ایم و البته این علم نیز به فناوری تبدیل شده به گونه‌ای که امروز ۸۵۰ محصول تایید شده در ۱۵ حوزه صنعتی داریم و ما از این حیث که صنایع نانو را باور کرده اند خوشحالیم.

وی با بیان اینکه نانو می‌تواند موجب ارتقای محصولات صنعتی شود و بازار‌های این محصولات را توسعه دهد و از این رو اینکه صنعت ما را باور کند اتفاق مهمی است، افزود: فروش محصولات نانو در سال ۹۸، ۴۲۰۰ میلیارد تومان بوده از این رو ما پیش بینی کردیم که فروش این محصولات در سال ۹۹ به حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد، اما خوشحالیم که بگوییم این رقم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. اگرچه برخی از شرکت‌ها نیز درآمد‌های حاصل از فروش خود را به ما اعلام نکردند.

سرکار بیان کرد: ما امیدواریم که در سال ۱۴۰۰ نیز فروش محصولات نانو در کشور به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد البته ما صرفا به فروش داخلی راضی نیستیم چرا که محصولات نانویی کشورمان دارای قابلیت رقابت از نظر قیمت و کیفیت در عرصه جهانی هستند.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینکه نگاه ما به بازار‌های خارج از کشور است از این رو امیدواریم که هر چه سریع‌تر موانع پیش روی صادرات محصولات نانویی از بین برود تصریح کرد: پیش از این میزان صادرات محصولات نانویی در کشور ۶۲ میلیون دلار بوده از این رو ما امیدوار بودیم که در سال ۱۴۰۰ این رقم به یک میلیارد دلار برسد، اما به دلیل تحریم‌ها و مشکل بازگشت پول و همچنین شیوع ویروس کرونا در تحقق این هدف با مشکل مواجه شدیم البته باز هم امیدواریم که به اهداف خود در حوزه صادرات محصولات نانویی دست یابیم.

وی به راه اندازی صندوق سرمایه گذاری و یک کنسرسیوم در جهت فروش فرا سرزمینی محصولات هایتک اشاره کرد و گفت: ما این قابلیت را داریم که به جای خرید سهام شرکت‌های خارجی بتوانیم روی شرکت‌های ایرانی در خارج از کشور سرمایه گذاری کنیم. به هر روی امروز اقتدار تکنولوژی زیربنای اقتدار نظامی، سیاسی و دیپلماسی است و ما با وجود اقتدار تکنولوژی اقتدار در سایر حوزه‌ها را خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرکار نانو رونمایی دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو میلیارد تومان افزایش فروش محصولات نانو محصولات نانویی سرمایه گذاری دستاورد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد

وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اظهار داشت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته 180 پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک 225 مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل 1.5 سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 95 درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد
  • تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳