Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@20:17:04 GMT

آیا ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر را داریم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۳۴۶۲

آیا ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر را داریم؟


به گزارش تابناک به نقل از خانه ملت در سالهای اخیر باراها و بارها خبر خروج نیروگاه اتمی 1000مگاواتی بوشهر از مدار تولید برق آن هم عموماً در مواقع اوج مصرف روی سایت ها و خبرگزاری ها قرار گرفته که آخرین مورد آن در ماه های اخیر بود که در نهایت 10 دی ماه مجدد برق تولیدی این نیروگاه به شبکه برق کشور متصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در این باره اظهار داشت: برنامه تعویض سوخت و یا تعمیر اساسی و جزئی نیروگاه بوشهر برنامه خاص خود را دارد و یک سیر طبیعی است اما باید با مدیریت و برنامه ریزی به گونه ای سیر را طی کرد که در زمان اوج مصرف نباشد.

وی افزود:این کار نیازمند هماهنگی بیشتر بین سازمان انرژی اتمی،وزارت نیرو و وزارت نفت است و اگر یک ستاد فرماندهی باشد مشخص می شود که یک نیروگاه چه زمانی می تواند از مدار خارج شود،البته تجربه ما در اداره نیروگاه هسته ای مانند سایر نیروگاه های گازی،سیکل ترکیبی،فسیلی و یا برق آبی طولانی نیست و تنها حدود 10 سال است که به این عرصه ورود کرده ایم و حالا پس از این مدت مدیریت ها به بلوغ خوبی رسیده اند.

نماینده مردم کارزون در مجلس در خصوص مطالبات طرح روس از ما گفت:یکی از مشکلات ما در اداره نیروگاه بدهی ما به پیمانکار روسی نیروگاه است که مشکل تحریم ها و مساله انتقال ارز بر آن تاثیر گذار است، البته دولت گذشته نیز توجه زیادی به ارتقاء سطح هسته ای کشور نداشت اما دولت جدید در تلاش است تا بدهی ها به طرح روسی را یا از طریق تهاتر و یا از سایر بخش ها پرداخت کند.

وی تصریح کرد: کشور سازنده نیروگاه بوشهر روسیه است و طبق قرار داد برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر تحت قرارداد این کشور هستیم و این قرار داد نیز تمدید شد،روسیه موظف است درزمان مقرر سوخت را تامین کند و سوخت مصرف کننده را از راکتور خارج کند.

عباسی تاکید کرد: ما توان تامین سوخت نیروگاه بوشهر از نظر تکتولوژی را داریم اما صنایع بزرگ معمولاً "لایسنس" می خواهند و "لایسنس" ما ایرانی است و اگر روس ها راضی شوند که ما سوخت را مشترک تولید کنیم اتفاق خوبی است، ما نمونه کامل سوخت مورد نیاز در بوشهر را هشت سال پیش در داخل کشور تولید کرده بودیم همانطور که سوخت راکتور تهران و اراک را هم تولید کردیم و یک نمونه از مجتمع سوخت بوشهر را نیز تولید کرده بودیم و اگر روس ها استاندارد مارا قبول کنند می توانیم آن را مورد استفاده قرار دهیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: اگر این توافق با روسیه انجام شود می توانیم سوخت خود را در نیروگاه بوشهر تست کنیم تا تحت تابش "نوترون گاما" قرار بگیرد و ما بحث آسیب پرتویی را نیز مورد مطالعه قرار دهیم، چراکه تنها نقص سوخت های ما آزمایش سوخت در یک محیط واقعی بود، ما راکتور های تست مواد یا "MTR" در کشور به حد محدود داریم و از راکتور تهران به درستی استفاده نمی شد اما در سالهای 90 تا 92 از آن استفاده کردیم و در آن سوخت راکتور اراک و تهران را در آن تست کردیم اما نیاز به شار بالاتر نوترون گاما داریم که در راکتور ها با قدرت بالاتر میسر است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه سوخت های تولید داخل در راکتور های تولید داخل قابل استفاده است، گفت: ما این توان و تجربه را به دست آوردیم که می توانیم از سوخت های خود در راکتور های تولید داخل استفاده کنیم اما چون نیروگاه بوشهر ساخت روسیه است استفاده از سوخت داخلی باید با مجوز آنها انجام شود.

عباسی خاطر نشان کرد:هر نیروگاهی دوره خواب و استراحت داردو نیروگاه هسته ای بوشهر هم این دوره را دارد و بهره بردار این نیروگاه در این دوره به مدیریت برق کشور اطلاع می دهد که می خواهد از مدار خارج شود و به تدریج توان خود را کاهش می دهد وسپس به طور کامل از مدار خارج می شود اما اگر ما چند واحد نیروگاه هسته ای داشتیم می توانستیم مدیریت کنیم تا ناگهان 1000 مگاوات از چرخه تولید خارج نشود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین مهرشاد سهیلی محسن قاسمی بودجه 1401 سند همکاری 25 ساله ایران و چین نیروگاه بوشهر نیروگاه اتمی بوشهر فریدون عباسی مذاکرات وین مهرشاد سهیلی محسن قاسمی بودجه 1401 سند همکاری 25 ساله ایران و چین نیروگاه بوشهر راکتور ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی عباس زاده شامگاه دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اعلام اینکه ۱۲ درصد گوشت مرغ موردنیاز کشور در این استان تولید می شود، گفت: با توسعه زنجیره مرغ در مازندران، توان صادراتی این زنجیره در استان افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران قطب تولید طیور کشور به شمار می رود و در همه عرصه های کشاورزی به عنوان نگین کشاورزی کشور مطرح است، تصریح کرد: زنجیره تولید مرغ یکی از زنجیره های مهم در استان مازندران به شمار می رود که قابلیت توسعه دارد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تامین گوشت مرغ روند رو به رشدی را سپری می کند، بیان کرد: مازندران از ظرفیت های بالقوه ای در حوزه تولید گوشت سفید برخوردار است به صورتی که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت جوجه کشی کشور در مازندران واقع شده و بیش از ۲۷ درصد جوجه یک روزه کشور در استان مازندران تولید می شود.

عباس زاده با تاکید بر اینکه حدود ۱۲ درصد گوشت مرغ کشور در مازندران تولید می شود و این استان در تامین بخشی از نیاز مرغ پایتخت و استان های همجوار مشارکت دارد، عنوان کرد: در سالجاری با برنامه ریزی های صورت گرفته در جهت افزایش جوجه ریزی در کشور، ظرفیت تولید مرغ در این استان افزایش یافته است و به سمت صادرات گام برداشته شده است.

وی ابراز امیدواری کرد قابلیت صادرات و گسترش ارسال تولیدات به خارج از کشور در سال های آینده با حمایت های بیشتر روند پرشتاب تری را بگیرد.

کد خبر 6092500

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است