Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالیت تعاونی در هر بخش، زمینه توسعه فعالیت اقتصادی را فراهم می کند و در همین راستا عشایر نیز از این عرصه دور نبوده و ۲۳۴ شرکت تعاونی را در کشور راه اندازی کرده‌‌اند. با شروع فعالیت‌های دوبت سیزدهم توجه به عشایر در کانون توجه دولت قرار دارد که نویدبخش آینده بهتر برای این قشر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز، فعالیت تعاونی های عشایری در سطح کشور زمینه ای را برای توسعه فعالیت های اقتصادی این قشر فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعاونی‌ها و ارکان آن ظرفیتی فوق‌العاده برای افزایش بهره‌وری در مناطق عشایری هستند و این تعاونی‌ها ظرفیتی فوق‌العاده برای ایجاد تحول در مناطق عشایری دارند.

باید به این مساله نیز توجه کرد که روستاییان و عشایر از بازیگران اصلی عرصه اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار هستند و باید خود را در همه امور کشور سهیم و شریک بدانند.

در این سال ها که موضوع تولید به عنوان مهمترین موضوع مدنظر مقام معظم رهبری و مسوولان استانی است، تولیدات عشایر به عنوان یکی از اقشار مولد کشور می تواند سهمی مهم در رسیدن به اهداف حوزه تولید داشته باشد و در این بین از نقش تعاونی ها نیز نباید غافل بود.

۲۴۳ شرکت تعاونی عشایری در کشور فعال شده است

مدیرکل امور تعاونی‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان امور عشایر ایران در سفری که به آذربایجان غربی داشته در رابطه به اهمیت فعالیت تعاونی های عشایری کفت: ۲۴۳ شرکت تعاونی عشایری در کشور فعال است و این امر زمینه کمک رسانی و توزیع امکانات را دربین عشایر تسهیل کرده است.

رضا بیات ادامه داد: برای حمایت از عشایر و تعاونی های عشایری طی چند سال گذشته تاکنون برای این بخش و تعاونی های فعال در این زمینه چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

به گفته وی این تسهیلات پرداخت شده از ۲ محل ماده ۱۰ و ۱۲ و بند ب ماده ۵۲ برای پرواربندی و زنجیره تولید گوشت قرمز بود.

وی ادامه داد: همچنین در راستای توسعه فعالیت های تعاونی های عشایری در سطح کشور یک اتحادیه مرکزی، ۲۱ اتحادیه استانی و ۲۲۱ تشکل شهرستانی در رابطه با عشایر در کشور فعال شده‌اند و در کل شهرستان‌های عشایرنشین کشور در حال ارایه خدمات هستند.

به گفته وی یکی از مزایای تشکل‌های عشایری این است که سهامداران آن تمام جامعه عشایری کشور هستند و این تشکل‌ها وظیفه تامین نهاده‌ها و خدمات رسانی به عشایر را بر عهده دارند.

توزیع ۵۰۰ هزار تُن نهاده دامی توسط شرکت های عشایری

مدیرکل امور تعاونی‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان امور عشایر ایران بیان کرد: طی امسال با توجه به شرایط خشکسالی شدیدی که بوجود آمد و حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی و دولت در خصوص تامین نهاده‌ها، سازمان امور عشایری توانست ۵۰۰ هزار تن نهاده را به عشایر کشور اختصاص دهد.

بیات تاکید کرد که این میزان نهاده توسط تعاونی های عشایری بین شهرستان‌ها و تشکل‌ها توزیع شد.

۱۱ تعاونی عشایری در آذربایجان غربی فعال است

اما آذربایجان غربی نیز از نعمت تعاونی عشایری بی بهره نبوده و توانسته با فعال کردن ۱۱ تعاونی و یک اتحادیه در این بخش فعالیت کند.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی در این رابطه با بیان اینکه ۱۰ تعاونی عشایری و یک اتحادیه در این استان تشکیل شده و مشغول فعالیت است، گفت: یک تعاونی نیز در دست بررسی و راه‌اندازی است تا تعداد تعاونی‌های عشایری این استان به ۱۲ مورد افزایش یابد.

علی ناجی افزود: حدود ۲۱ هزار خانوار از خدمات این تعاونی‌ها بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: این اتحادیه‌ها در بخش‌های دامپروری، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ، تولید گیاهان دارویی، تولید صنایع دستی، فرآورده‌های دامی و تولیدات مختص عشایر فعالیت می‌کند.

۲۰ هزار تُن نهاده دامی بین عشایر آذربایجان غربی توزیع شد

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی  با اشاره به اینکه طی سال جاری ۲۰ هزار تن انواع نهاده‌ دامی اعم از جو، ذرت، سبوس و کنسانتره دامی بین عشایر استان توزیع شده است، بیان کرد: این نهاده‌ها به نرخ ارز دولتی تامین و در بین جمعیت عشایری استان توزیع شده است.

ناجی اظهار داشت: عشایر با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و حمایت‌های لازم نیز از این قشر صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تعاونی های عشایری آذربایجان غربی تعاونی عشایری مدیرکل امور امور عشایر تعاونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به جامعه مرغداران کرده است، به‌گونه ای که عمده انبارهای مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

وی با تاکید بر اینکه با همه ظرفیتمان متعهد به خرید مرغ هستیم، افزود: شرکت با شیبی ۲۷ درصدی طی یک ماه گذشته به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ رسیده است. البته خرید مرغ از اسفندماه آغاز شده بود و در ماه رمضان حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیرکشتاری اتفاق افتاده چنانکه تا ۵۹ روزگی مرغ را نگه می‌دارند. پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور است.

وی در ادامه افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف کرده و با افتخار تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

این مقام مسؤول تاکید کرد: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات دارد و برای این منظور حتماً باید کریدورهای صادراتی فعال شود.

شیرزاد عنوان کرد: نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم. صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: در حال حاضر همکاران شرکت و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند.

کد خبر 6089229 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان