Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@17:04:42 GMT

بررسی وضعیت بیماری سالک در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۳۷۳۱

بررسی وضعیت بیماری سالک در خراسان رضوی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا؛ محمدحسن مسعودی اظهار کرد: ما شاخص‌ها را در پایان هر سال می‌سنجیم. بر همین اساس تا امروز روند افزایشی‌ در هیچکدام از شهرستان‌های‌مان نداشته‌ایم و قطعا روند کاهشی ادامه خواهد داشت.

وی در مورد وضعیت شیوع بیماری سالک و وضعیت آن در استان گفت: بیماری سالک جزو قدیمی‌ترین بیماری‌هایی‌ است که در خراسان رضوی وجود داشته و از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کنترل آن باید اقدامات همه جانبه‌ای در همه زمینه‌ها با مشارکت همه سازمان‌هایی که درگیر این موضوع هستند، انجام داد.

مسعودی با بیان اینکه فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها کمک‌ها و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده‌اند، گفت: با توجه به انجام اقدامات متعدد و مختلف این بیماری از سال ۸۸ تا کنون کنترل شده است. در دهه اخیر همیشه سعی شده کانون‌هایی که مستعد بیماری بوده، شناسایی و توسط شهرداری‌های مختلف این معضل برطرف شود. در حال حاضر بیماری سالک به عنوان یک معضل بهداشتی در استان خراسان رضوی به شمار نمی‌آید.

کارشناس بیماری‌های سالک و مالاریا دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد مبتلایان به سالک در سال جاری گفت: خوشبختانه در دهه اخیر با همه اقداماتی که انجام شده، روند مبتلایان به این بیماری کاهشی بوده، به طوری که بروز این بیماری از ۱۰۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر، به ۱۶ نفر در همین تعداد کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد موارد سالک در خراسان رضوی مربوط به مشهد است، عنوان کرد: ابتلا به سالک محدودیت سنی و جنسیتی ندارد. برای تمام کسانی که در مناطق مستعد به این بیماری زندگی می‌کنند، امکان ابتلا وجود دارد. مناطق مستعد مناطقی است که احتمال افزایش انتقال بیماری در آن وجود دارد؛ به طور مثال معابری که بهسازی نشده‌ و خاکی است، منطقه‌ای که نخاله ساختمانی در آن وجود دارد، مناطقی در محلات که شهروندان زباله‌ها را در آنجا تلنبار می‌کنند و مکان‌هایی که زمین‌های بایر زیادی دارد از مناطق مستعد به شمار می‌آید. این مناطق هر سه تا چهار ماه توسط ما شناسایی شده و به شهرداری معرفی می‌شود. شهرداری هم موظف است به این معابر و مناطق رسیدگی کند.

مسعودی افزود: توصیه می‌شود کسانی که در این مناطق زندگی می‌­کنند، برای پنجره‌های خود از توری استفاده کنند. خانواده‌ها به فرزندان خود اجازه ندهند از غروب آفتاب به بعد در کوچه‌ مشغول بازی شوند. همچنین بهتر است ساکنان چنین مناطقی از لباس‌های آستین بلند و شلوارهای مناسب استفاده کنند و برای مناطقی که تحت پوشش لباس نیست، از اسپری‌های دورکننده حشرات استفاده نمایند تا مبتلا به این بیماری نشوند.

کارشناس بیماری‌های سالک و مالاریا دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد بیماری سالک گفت: عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیاست که از طریق پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. سالک در ۲ نوع روستایی یا سالک مرطوب و شهری یا سالک خشک وجود دارد. دوره نهفتگی سالک روستایی بین چند هفته الی چهار ماه و سالک شهری بین ۲ تا هشت ماه است.

وی در مورد کنترل سالک عنوان کرد: از جمله راه‌های کنترل سالک می‌توان به مبارزه با ناقل بیماری و همچنین مبارزه با مخزن بیماری اشاره کرد. در نوع سالک روستایی چون مخزن بیماری جوندگان هستند، مبارزه با این جانوران اهمیت دارد و در نوع سالک شهری چون مخزن بیماری انسان است، درمان موارد جدید در اولویت است.

مسعودی خاطرنشان کرد: میزان شیوع سالک در شهر یا روستا تفاوتی ندارد و هر جایی که ناقل و مخزن آن وجود داشته باشد، امکان شیوع بالاست.

کارشناس بیماری‌های سالک و مالاریای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: درمان سالک در کلیه مراکز بهداشت درمانی تحت پوشش دانشگاه رایگان است. خواسته ما از شهروندان این است کهبهداشت فردی را کاملا رعایت کنند، زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی را در معابر نریزند و بر اساس دستورالعمل شهرداری از باکس‌های جمع‌آوری نخاله استفاده کنند. همچنین در صورت مشاهده هر گونه زخمی روی بدن که بیشتر از ۲ هفته از به وجود آمدن آن گذشته باشد، به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

منبع: ایسنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خراسان رضوی مالاریا بیماری سالک بیماری واگیر دار بیماری سالک خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شیوع بیماری‌های ژنتیکی، یک به دو هزار نفر در سال اعلام می‌شود، اما باید توجه داشت که بیماری‌هایی مانند سرطان، آسم و آلزایمر شیوع بیشتری دارد. از آنجایی که این بیماری‌ها وابسته به محیط هستند، لازم است با بررسی ژنتیک و محیط از بروز این بیماری‌ها پیشگیری شود و اگر فردی به این بیماری‌ها مبتلا شد، روش درمان خاص فرد به وی ارائه شود.

مریم اسلامی متخصص و مشاور ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با اشاره به لزوم مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای زوجین، گفت: افراد به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ژنتیکی در بین خود و فرزندانشان باید مشکلات و بیماری‌های سه نسل گذشته خود را با متخصص ژنتیک در میان بگذارند. 

وی افزود: بررسی شجره‌نامه ۳ نسل قبل زوجین از قبیل مشکلات و بیماری‌هایی ازجمله بینایی، ناشنوایی، عقب‌افتادگی ذهنی، مشکلات استخوانی، ماهیچه‌ای، بیماری‌های خونی، انواع سرطان و انواع معلولیت‌های خانواده‌های پدری و مادری و بچه‌های آنها لازم است. 

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: اگر افراد دارای این مشکلات باشند باید آزمایشات لازم را به همراه داشته‌باشند تا در کنار بررسی شجره‌نامه و جمع‌آوری اطلاعات، میزان خطر و مشاوره‎هایی که لازم است به افراد داده شود.

اسلامی افزود: در این مشاوره‌ها مشکلات روحی و روانی کم شدن یا زیاد شدن ژن‌های زنانه یا مردانه در فرزندان نیز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این مشاوره‌ها برای همه افراد لازم است، اما برای ازدواج‌های فامیلی تاکید بیشتری وجود دارد، چرا که در ازدواج‌های فامیلی تشابه ژنتیکی و اینکه زوجین می‌توانند ناقل سالم بیماری باشند، وجود دارد. همچنین این الزام برای افرادی که سابقه بیماری‌های ژنتیکی یا سرطان‌ها را در خانواده خود را دارند نیز مطرح است.

اسلامی با بیان اینکه همه مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی لزوما از زمان تولد مشخص نیست، گفت: گاهی گمان افراد در دیر مشخص‌شدن بیماری‌های ژنتیکی یا بیماری حادثه‌ای مثل زمین خوردن کودک و مصرف داروی اشتباه بوده، در صورتی که علت آن بیماری ژنتیکی است.

مزایای ژن درمانی

وی افزود: از مزایای این مشاوره‌ها می‌توان در ابتدا به اصلاح ژنتیکی خود افراد و جلوگیری از مشکلات حرکتی و بیماری‌هایی مثل پارکینسون، تالاسمی، سندروم داون و.. اشاره و در ادامه باید از انتقال این بیماری‌ها به کودکان و نسل بعد جلوگیری کرد.

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: در ایران از هر ۳۰ زوج یک نفر ناقل بیماری اس ام‌ای است و این اصلا ارتباطی با ازدواج‌های فامیلی ندارد، همچنین شیوع بیماری تالاسمی در دهه‌های اخیر باعث می‌شود همه افراد این مشاوره‌های ژنتیکی را انجام دهند تا در آینده، خود و کودکان آنها به این بیماری‌ها دچار نشوند.

اسلامی بابیان اینکه مانع‌شدن گروه خونی از ازدواج یک اشتباه رایج بین مردم است، تشریح کرد: در آزمایش خون قبل از ازدواج وجود ژن‌ها و دی ان ای‌های مشترک بیماری‌زا بررسی می‌شود ولی اینکه بعضی گروه خونی‌ها نمی‌توانند باهم ازدواج کنند وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • بند خاکی روستای سالک‌آباد هم شکسته شد/امدادرسانی ۱۶ تیم سیلاب هلال‌احمر خراسان‌جنوبی در سیل زیرکوه
  • باران در راه خراسان رضوی است
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • خراسان رضوی بارانی می شود
  • الزامات و برنامه زمانبندی تشکیل مرکز ملی داده‌های زیارت بررسی شد