Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس از اجرای آموزش‌های دوگانه در این دانشگاه در راستای تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه خبر داد.

محمد جامعی دوشنبه ۲۷ دی در نشست “بررسی طرح آموزش‌های دوگانه” در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای فارس بیان کرد: در طرح آموزش دوگانه ۸ هفته دانشجویان در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها آموزش عملی خود را طی می‌کنند و مابقی استاد و دانشجو در محیط واقعی صنعت قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه هدف این طرح صرفا آشنایی دانشجو با کار نیست، افزود: ارتباط کارفرما و صنعتگران با فارغ التحصیلان آینده و همچنین تجربه اندوزی اساتید این دانشگاه یکی دیگر از مزیت‌های این طرح است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس با اشاره به اینکه هر کارخانه یک دانشگاه شده و آخرین تکنولوژی توسط دانشجو و استاد ارائه می‌شود، عنوان کرد: ۵۰ درصد آموزش عملی در صنعت برگزاری می‌شود و مسئولیت هر اتفاق برای دانشجویان در محیط صنعت از سمت بنگاه اقتصادی نخواهد بود و بیمه مسئولیت مدنی توسط دانشگاه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح در همه مقاطع قابل اجراست، گفت: در طرح آموزش دوگانه، ورود به صنعت برای دانش آموختگان دانشگاه فنی و مهندسی از زمان دانشجویی رخ می‌دهد و "بیمه دانشجویی" تامین اجتماعی می‌تواند کمک حال باشد که باید ساز و کار آن با دقت مورد بررسی قرار گیرد.

جامعی گفت: طرح آموزش دوگانه به صورت پایلوت در دانشگاه فنی و مهندسی فارس اجرا شده و در صورت موفقیت به دانشگاه‌های دیگر تعمیم داده می‌شود.

عبدالعظیم خادم حمزه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در ادامه این جلسه گفت: تدریس در دانشگاه باید متناسب با بازار کار باشد.

او با بیان اینکه ارتباط دانشجویان و صنعت در دوران تحصیل می‌تواند باعث جذب این فارغ التحصیلان در همان محل کار شود، افزود: رویکرد مجموعه دولت در فارس استفاده از ظرفیت دانشگاه ها در میدان کار است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان در اهداف کشورهای دنیا به ویژه ایران قرار گرفته است، گفت: زمان پرداخت صرفا به مباحث نظری و تئوری تمام شده و شعارهایی که برای ارتباط صنعت و دانشگاه داده می شود باید به مرحله اجرایی برسد.

خادم حمزه ادامه داد: برای تحقق اقتصادی پویا باید به سمت اقتصاد دانش بنیان برویم لذا این هدف خطیر بدون ارتباط صنعت و دانشگاه حاصل نمی‌شود.

او با بیان اینکه ایرادات ساختاری در سیستم آموزشی ما وجود دارد که می‌طلبد نمایندگان مجلس با بررسی و ارائه طرح به خانه ملت قوانین تازه‌ای را به وجود آورند، اظهار کرد: برای زمینه سازی این موضوع، می‌توان طرح‌های کوتاه مدت نیز انجام داد و در موضوع آموزش متاسفانه از سطح آموزش و پرورش تا آموزش عالی به نیازهای محصل توجه نمی‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: به سمت عناوین شغلی‌های جدید برویم، گسترش شغل‌های به روز دنیا و متناسب با فرهنگ کشور ما در ایران باید صورت گیرد و با این کار می‌توان آموزش‌ها را به صورت هدف مند پیش برد.

خادم حمزه همچنین حمزه طرح آموزش دوگانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: تدریس در دانشگاه باید متناسب با بازار کار باشد و ارتباط دانشجویان و صنعت در دوران تحصیل می‌تواند باعث جذب این فارغ التحصیلان در همان محل کار شود.

مصطفی هاشمی سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس نیز در این نشست با بررسی قوانین مربوط به کار و حضور دانشجویان در محیط کارگاهی گفت: تطبیق مهارت‌های افراد با نیاز بازار کار بررسی شده و «بیکاری ساختاری» آمده است.

او ادامه داد: اگر بتوانیم نیازهای بازار کار را شناسایی و ۱۰ درصد آن را برطرف کنیم، می‌توانیم شاهد حدود ۱.۳ درصد رشد در بازار باشیم، بنابراین طرح آموزش دوگانه حفره‌های تطبیق مهارت با نیاز بازار کار را پر کند.

هاشمی با طرح این موضوع که این طرح شبیه طرح کارورزی در محیط واقعی کار است و در چارچوب سامانه کارورزی باشد، گفت: طرح آموزش دوگانه باید در چارچوبی تعیین شود که دانشجو در محیط کار با دیگر کارگران تمیز داده شود تا در صورت مراجعه کارشناسان و بازرسان اداره کار مشکلی برای کار فرما به وجود نیاید.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس تاکید کرد: باید بیمه مسئولیت مدنی برای دانشجو دیده شود و روابط کار با تفاهم بین ادارات، دانشگاه و واحد صنعتی قابل تعریف بوده و دانشجو با حضور در واحد صنعتی کارگر محسوب نشود.

تابنده، نماینده اداره کل بیمه تامین اجتماعی استان فارس نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه طرح آموزش دوگانه می‌تواند با جامعیت بیشتر حلقه مفقوده میان صنعت و دانشگاه را برطرف باشد، گفت: یک سال از ابلاغ "بیمه دانشجویان" می‌گذرد که در این طرح با پرداخت بین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان دانشجو می‌تواند از تعهدات بیمه‌ای استفاده کند.

او با تشریح بیشتر این طرح ادامه داد: بیمه تامین اجتماعی، امنیت بیمه‌ای را برای دانشجویان به ارمغان آورده و با آغاز بیمه دانشجویی، محصل در دوران تحصیل از تکلف بیمه پدر و مادر خارج نمی‌شود و برای درمان می‌تواند از بیمه سرپرست خانواده استفاده کند. در ضمن طی دوران تحصیل سابقه بازنشستگی نیز برای دانشجو لحاظ می‌شود.

تابنده با بیان اینکه بیمه دانشجویی می‌تواند در طرح آموزش دوگانه دیده شود، اظهار کرد: اگر روابط کار در این طرح بین دانشجو و کارگاه‌های صنعتی مشخص گردد بنابراین کارشناسان بیمه می‌توانند به خوبی به وظیفه خود عمل کنند تا مشکلی برای صاحب کارگاه به وجود نیاید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای فارس طرح کارورزی استانی علمی و آموزشی آموزش های دوگانه طرح آموزش دوگانه صنعت و دانشگاه دانشگاه فنی دوران تحصیل برای دانشجو بازار کار آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند

احمد محمودزاده با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت