Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدها نفر در ولایت فارياب در شمال افغانستان در اعتراض به بازداشت یک فرمانده مشهور محلی طالبان که متعلق به قومیت ازبک/ازبیک است، دست به اعتراض زده‌ و در برابر دفتر والی این ولایت در میمنه، مرکز آن خیمه تحصن برپا کرده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی؛ بنا به گزارش‌ها پس از انتشار "خبر دستگيری" مخدوم عالم به دستور مقام‌های طالبان، شماری از طالبان طرفدار آقای عالم اعتراض کرده‌ و علیه نیروهای دیگر طالبان شورش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این فرمانده محلی، قبل از تصرف فاریاب از سوی طالبان مسئول نظامی طالبان در این ولایت بود و نقش اساسی در عملیات تصرف این ولایت داشت.

بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان در توییتی نوشته است که "شماری از مردم پس از دستگیری فردی توسط استخبارات تظاهرات کردند، اما اوضاع تحت کنترل است."

او افزوده است که "مردم متقاعد شده اند و مشکلی در حال حاضر وجود ندارد."

عکس‌ها و ویدیوهایی از این اعتراضات امروز در فاریاب به بی‌بی‌سی رسیده است که نشان می‌دهد معترضان مسلح هستند.

گفته می‌شود مخدوم عالم شب گذشته به دستور ملا فاضل، معاون وزارت دفاع طالبان بازداشت شده است.

در همین حال، عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع طالبان در پاسخ به پرسش بی‌بی‌سی این خبر را رد کرده بود

طالبان حضور شماری از افراد متعلق به اقوام غیرپشتون در صفوف نیروهای خود را دلیلی بر "فراگیر" بودن دولت طالبان خوانده‌اند.

عبدالسلام حنفی، معاون رئیس‌الوزرای طالبان نیز متعلق به قومیت ازبک است.

در ویدیویی که به دست رسانه‌ها رسیده، نورالله، روحانی حامی طالبان در تجمعی در میمنه خواهان رهایی مخدوم عالم می‌شود و می‌گوید: "پس از این همه خدمات که او انجام داده، آیا این جزای اوست؟"

او هشدار می‌دهد که اگر این فرمانده طالبان آزاد نشود، اوضاع فاریاب خراب خواهد شد.

گزارش‌هایی نیز شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده مبنی بر این که طالبان اوزبیک/ازبک، در نقاط مختلف شهر میمنه دیگر اعضای طالبان را که عمدتا پشتون هستند، خلع سلاح کرده‌‌اند.

بازداشت مخدوم عالم از فرماندهان شناخته شده ازبک/ازبیک‌تبار طالبان در شمال افغانستان، بی‌اعتمادی بین طالبان پشتون و ازبک/ازبیک را بیش از پیش افزایش خواهد داد. نشانه‌هایی از شکننده بودن رابطه بین این دو قوم در صفوف طالبان همیشه وجود داشته است.

به گفته منابع موثق، نارضایتی طالبان ازبک‌تبار در ماه‌های اخیر بیشتر شده است. مخدوم عالم از جمله فرماندهان مهم طالبان است که نقش اصلی در پیشروی‌های برق‌آسای پنج ماه پیش طالبان در ولایت‌های شمالی افغانستان داشت. حتی والی پیشین فاریاب گفته است که سقوط ولایت‌های فاریاب، جوزجان و سرپل توسط همین فرمانده طالبان صورت گرفته است.

بسیاری از ساکنان ولایت‌های شمالی افغانستان ازبک هستند و طالبان به خوبی از نفوذ فرماندهان مثل مخدوم عالم در این مناطق آگاه است. اعتراض‌های فاریاب بدون شک زنگ خطر را برای طالبان به صدا در آورد. طالبان ممکن است اعتراض‌ها را کنترل کند اما نارضایتی‌ها و بی‌اعتمادی روزافزون طالبان ازبک‌تبار، این گروه را با چالش‌های بسیار جدی روبرو خواهد کرد.

فاریاب، ولایتی عمدتا ازبک‌ و ترکمن‌نشین است و در دولت پیشین نیز اعتراضات مردم محلی در مورد والی تعیین شده از کابل "بدون مشورت با بزرگان و نمایندگان" این ولایت در نهایت به تبدیل والی از فاریاب انجامید.

مارشال عبدالرشید دوستم که پس از تسلط طالبان از افغانستان فرار کرد نیز نفوذی قابل توجه در این ولایت دارد

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مخدوم عالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: سال‌هاست غرب ادعای دموکراسی دارد؛ حالا ببینید همین دموکرات‌ها چطور استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشانند و مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند؛ سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با کارکنان عقیدتی سپاه امام رضا(ع) که ظهر امروز به مناسبت فرارسیدن هفته عقیدتی سیاسی سپاه برگزار شد، با اشاره به آیات سوره مبارکه احزاب گفت: خداوند عالم در قرآن کریم می‌فرماید «وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِیمَانًا وَتَسْلِیمًا» و این فراز از سوره مبارکه احزاب، حجت بالغه الهی برای همه کسانی است که دوران پیروزی انقلاب اسلامی را درک کرده‌اند زیرا مسلمانان در جنگ احزاب از نظر تجهیزات نظامی و توانمندی‌های مالی در بدترین شرایط ممکن بودند و در مقابل، جریان استکبار نیز از این نظر در بهترین شرایط به سر می‌برد.

وی افزود: در نهایت هم تمام قبایل ضداسلام با هم متحد شدند تا قدرتشان مضاعف شود و به سر مسلمانان ریختند اما قرآن کریم روایت می‌کند که چطور جمعیت غرق در آهن و تسلیحات در مقابل ایمان اقلیتی از مسلمین به زانو درآمدند و نه‌تنها بساط اسلام برچیده نشد بلکه این ارزش‌ها زمینه توسعه مضاعف پیدا کرد.

 آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: در اثنای ماجرای احزاب دستاوردهای بی‌شماری نصیب مسلمانان شد، اما شاید شاخص‌ترین دستاورد جنگ را بتوان در نمایان شدن چهره واقعی مومنان و منافقان دانست؛ همانطور که ذات اقدس پروردگار می‌فرماید برخی با مشاهده ساز و برگ دشمن گفتند «صَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُه» و برخی که در قلب‌هایشان مرض بود، گفتند «مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا» یعنی وعده خدا و رسولش جز دروغ و فریب نبود.

تشابه دقیق انقلاب اسلامی با جنگ احزاب

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تصویر جامعه ما از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، دقیق‌ترین مصداق تشابه با همان واقعه احزاب است؛ تا جایی که شما در سال‌های اخیر به چشم می‌توانستید ببینید کسانی بودند که شاید حتی سوابق درخشان انقلابی هم داشتند اما در مقابل ساز و برگ اردوگاه دشمن به صرافت افتادند تن به سازش دهند، مذاکره کنند و تسلیم شوند.

وی ادامه داد: در مقابل این افراد، دسته دیگری بودند که ایستادند و در صدر آن‌ها رهبر معظم انقلاب بود. اینها همان کسانی بودند که گفتند «وَ صَدَقَ الله وَ رَسوله» و تا به امروز نیز همه کار نظام و اسلام و انقلاب و کشور را با همین مبنا به پیش برده‌اند. خداوند عالم نیز وعده داده کسانی که مستقیم در صراط حق استوار باشند، هیچ اجری هم اگر کسب نکنند در نهایت «وَ ما بَدَّلوا تَبدیلا» می شوند‌ یعنی ذات اقدس پروردگار از تبدیل و تغییر آنان جلوگیری می‌کند.

وجهه دموکراتیک غرب نابود شد

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تحولات اخیر آمریکا و سرکوب گسترده دانشجویان و اساتید معترض تصریح کرد: استقامت بر این منطق، همان دلیل و علتی بوده که امروزه دیگر نه‌فقط ملت ایران و امت‌های مسلمان بلکه مردمان هر کشوری در دنیا را علیه اشرار عالم منسجم کرده و به میدان آورده است. ده‌ها سال است که هم‌تراز با وحی مُنزل در جامعه اسلامی، فرهنگ غرب به دنبال دموکراسی بوده و شعار مردم‌سالاری دموکراتیک سر داده است. حالا ببینید همین دموکرات‌ها چطور استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشانند، مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و داخل ماشین می‌اندازند، در حالی که نه فقط چشم ملت ایران بلکه نگاه همه مردم دنیا به دانشگاه‌هایشان دوخته شده است.

وی با بیان این مطلب که سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است تأکید کرد: ضربه‌ای که این وقایع اخیر به وجهه دموکراتیک جهان استکبار وارد کرده، حتی در خلال جنگ‌های جهانی و جنایات جنگی و ضدبشری آن‌ها نیز مثل و مانند نداشت. اینها نشانه‌های صادق همان افولی است که از سال‌ها قبل، رهبر معظم انقلاب وعده آن را داده بودند و اکنون نشانه‌های تصدیق این وعده صادق بر همگان آشکار می‌شود.

ضرورت اولویت‌بندی در فرآیند تبلیغ

امام جمعه مشهد خطاب به مدیران و کارکنان عقیدتی سیاسی در رده‌های مختلف سپاه استان گفت: عزیزان من، به نسبت همه مجاهدت‌ها و فداکاری‌هایی که در بدنه سپاه پاسداران صورت می‌گیرد، ابعاد و راهکارهای تبلیغ شما نیز باید توسعه‌یافته و گسترده باشد. باید در جریان تبیین و تبلیغ اولویت بندی‌هایی صورت بگیرد.

وی با اشاره به آیه 214 سوره مبارکه شعرا بیان کرد: اینکه خداوند عالم در قرآن کریم می‌فرماید «وَأَنْذِرْ عَشِیرَتَكَ الْأَقْرَبِین» و به پیامبرش تأکید می‌کند که تبلیغ را اول از نزدیکان آغاز کند، این برای هر فرآیند تبلیغ حجت شرعی می‌شود. در عرصه تبلیغ و تبیین باید ابتدا به سراغ خودی‌ها برویم. برادران سپاه و توده اقشار مختلف بسیج، دو بستر مستعد کار فرهنگی هستند. به خصوص بسیج طلاب و دانشجویی که این عزیزان می‌توانند هم سوژه تعلیم و تبلیغ باشند و هم ابزار آن. مجامع خانوادگی، پاتوق‌های صمیمانه، اینها فرصت‌هایی است که می‌توان خیلی از مسائل فرهنگی و برنامه‌های تربیتی را به کمک خلوص ذاتی این فضا نهادینه کرد. باید قدر این فرصت‌ها را بدانید.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۲۱۰ نفر در اعتراضات روز کارگر ترکیه بازداشت شدند
  • سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است
  • خانواده نقش موثری در موفقیت علما دارد
  • ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی
  • واکنش کنعانی به دستگیری دانشجویان آمریکایی توسط پلیس
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • اینجا سرزمین آزادی‌هاست! | ببینید
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد گنبدکاووس از جنبش ضدصهیونیستی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • بیانیه حزب التحریر درباره بازداشت‌های اعضایش توسط طالبان