Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@18:30:43 GMT

هنر نستعلیق را قبل از مصادره ثبت کنید

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۶۹۴۱

هنر نستعلیق را قبل از مصادره ثبت کنید

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید حسن عاملی عصر دوشنبه در نخستین هنرواره ملی خوشنویسی ایران دل در حوزه هنری اردبیل اظهار کرد: به همت هنرمندان و با مفاهیمی ارزشمند این هنرواره برگزار شده و آثار منتخب در قالب نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

وی هنر خوشنویسی را هنر ناب ایرانی برگرفته از مفاهیم و مبانی ارزشی و الهی توصیف کرد و گفت: ما باید این هنر را ارج نهاده و خوشنویسی نستعلیق را که میراث گذشتگان است، به خوبی صیانت کنیم و قبل از اینکه دیگران آن را به نام خود ثبت کنند، شایسته است به نام ایران به ثبت جهانی برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل تصریح کرد: خط ثلث به نام کشور ترکیه به ثبت رسیده در حالی که هیچ آثاری از خط عربی در این آثار هنری دیده نمی‌شود که به جای آنکه کشور عراق خط ثلث را به نام خود ثبت کند، ترکیه در این زمینه پیشقدم شده و با برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مختلف در کنار ابنیه‌های تاریخی سعی می‌کند خط ثلث را به اسم کشور خود ترویج و تبلیغ کند.

آیت‌الله عاملی هنر خطاطی را آمیخته‌ای از سایر هنرها به ویژه انتقال مفاهیم ارزشمند توصیف کرد و افزود: شایسته است چنین نمایشگاه‌هایی در سطح ملی در تهران برگزار شده و از پدیدآورندگان این آثار با مفاهیم عالی تجلیل شود.

وی استفاده از اشعار ناب ایرانی را در خلق خوشنویسی نستعلیق و نستعلیق شکسته یادآور شد و خاطر نشان کرد: متون ارزشمندی برای این هنرواره تعیین شده تا در قالب این شعر «همه عالم تن است و ایران دل» هنرمندان بتوانند آثار زیبایی را خلق کنند.

آیت‌الله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: هنر بهترین ابزار در انتقال مفاهیم تربیتی، ارزشی، دینی و اعتقادی است و نباید از شاهکارهای هنری در بستر انتقال این مفاهیم استفاده نکنیم.

وی بیان کرد: پیشنهاد برگزاری کنگره علمی شاعر معروف ایرانی نظامی گنجوی را با همکاری دانشگاه تبریز ارائه کردیم و ۲ جلد مقالات تحقیقی به کسب آثار نظامی گردآوری شده که انتظار می‌رود این آثار به زبان‌های بین‌المللی ترجمه و انتشار یابد.

آیت‌الله عاملی ادامه داد: ما باید قدر سرمایه‌های ادبی، فرهنگی و هنری این مرز و بوم را بیش از گذشته بدانیم و نسبت به معرفی آن بر مبنای فرهنگ و مدنیت خود اقدام کنیم تا دیگران از آن به نفع خود بهره‌برداری نکنند.

وی از فعالان حوزه تربیتی به ویژه مهد کودک‌ها و مدارس ابتدایی خواست تا از طریق آثار هنری، فیلم، انیمیشن، کارتون و سایر آثار برای نسل آینده مفاهیم ارزشی، قدسی و همچنین مبانی تربیتی را منتقل کرده و نسل‌های آینده را بیشتر با این مفاهیم آشنا کنند.

امام جمعه اردبیل گفت: امیدواریم در سایر رشته‌ها نیز هنرمندان پای کار آمده و بتوانند زمینه خلق آثار ارزشمند را در انتقال مواریث عظیم این کشور فراهم کنند.

کد خبر 5402177

منبع: مهر

کلیدواژه: امام جمعه اردبیل سید حسن عاملی ثبت ملی خوشنویسی حوزه هنری عراق ترکیه نظامی گنجوی مدرسه ابتدایی مهد کودک بارش برف بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه برف و کولاک خطبه های نماز جمعه بارش باران سیلاب آمار کرونا تعطیلی مدارس ایلام گرگان برف روبی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۶۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور

 به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیشتر پژوهش‌هایی که در اجتماع علمی ایران صورت گرفته و می‌گیرد، مبتنی بردستاورد‌های دانشمندان غربی است و  این دست‌آورد‌ها چه در نظریه‌ها و چه در روش‌ها و فنون پژوهش‌های تجربی، دارای دقت و اعتبار بالایی هستند. 

سیدحسین نبوی (استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای به عنوان «بومی نبودن نظریه‌های غربی و مدرن‌نبودن تفکرات اجتماعی ایرانی و اسلامی» به این موضوع می‌پردازد که تئوری‌ها و روش‌ها با دقت تقریباً وسواس‌گونه‌ای توسط دانشمندان و پژوهشگران غربی، ابداع و ساخته و برخی از آنها به وفور در جامعۀ خودشان به کار گرفته می‌شوند.

* دلایل خطای شناختی در پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی

به زعم این پژوهشگر مفاهیم و تبیین‌ها و اِسناد‌های آن نظریه‌ها، برای جامعه‌شناسی و پژوهش‌های تجربی جامعه‌شناختی در جامعۀ ایران ممکن است نوعی خطای شناختی شکل بدهد و احتمالا داده است، از آنجا که جامعۀ آمریکا، آلمان، فرانسه و دیگر جوامع غربی که نظریه‌پردازان در آن زمینه و مبتنی بر آن جوامع، به برساختن نظریه‌های خود اقدام کرده‌اند و می‌کنند.

این استاد جامعه‌شناسی در ادامه می‌نویسد؛ به رغم شباهت‌های انسانی ما آدمیان، از نظر دین و اعتقادات، از نظر ارزش‌ها و هنجار‌ها و رمزگان تفسیر معنا، از نظر شیوه توزیع قدرت، از نظر کمّوکیف وقایع و رویداد‌هایی که در دوره‌های تاریخی گذشته در جوامع آنها روی داده و اثرات و پیامد‌های آن باقی است، از نظر رشد و توسعۀ اقتصادی، از نظر محیط طبیعی و جغرافیایی و نیز از نظر برخی عوامل دیگر، با جامعۀ ایران بطور معناداری متفاوت است واین خطای شناختی شکل می‌گیرد.

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود

* عواقب حل مسائل با مفاهیم عاریتی

این پژوهش توضیح می‌دهد که کاربست نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع مدرن غربی برای جامعه‌ای که در برخی بخش‌ها کاملا و اساساً متفاوت است، موجب فهم و تبیین اشتباه می‌شود. گرچه به عنوان جامعه‌شناس موظف هستیم - به قول گیدنز- به فرازبان جامعه‌شناسی سخن بگوییم، اما نگرانی این است که اطمینانی نیست که مفاهیم عاریتی، بتوانند شناخت دقیق و صحیحی را برای ما شکل دهند و ما را در حل برخی از مسائلمان، اجتماعی یا فرهنگی به‌طور مؤثری یاری دهند.

نبوی ادامه می‌دهد که احتمالا بسیاری از پژوهشگران مفاهیم و نظریه‌ها را فقط برای هدفی کارفرماپسند یا داورپسند، به کار می‌گیرند، و به ژرف‌اندیشی و بازاندیشی در مفاهیم و نظریه‌های رایج نمی‌پردازند. تعداد بیشتری از پژوهشگران نیز به علت آشنایی ضعیف با نظریه‌ها، اساساً در موقعیتی نیستند که بتوانند به نقد و بازاندیشی در نظریه‌ها بپردازند.

* زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی 

به زعم این پژوهشگر خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود. بماند از اینکه برخی از پژوهشگران بنا به دلایل اجرایی، فرهنگی یا بخش اقتصادی، حتی همان اصول علمی را در نقدنشده‌های مختلف پژوهش خود رعایت نمی‌کنند.

خطای شناختی به باور و یقین درستی و صحّت پژوهش انجام‌ گرفته می‌انجامد و مانع از نقد و بازاندیشی و ساخت نظریه‌ای جدید می‌شود

نبوی بیان می‌کند که زمینه‌مند نبودن نظریه‌های جامعه‌شناختی از دو سو مبدل به مسأله شده است:

نظریه‌های برساخته‌شده در جوامع غربی برای کاربست در پژوهش‌های بومی، مناسبت کمتری دارند و ممکن است ما را دچار خطای شناختی کنند، اما ما از آن آگاه نیستیم یا اگر آگاه باشیم تلاش جدی برای اصلاح نظریه‌ها و بومی‌سازی آن آنجام نمی‌دهیم. نظر‌های ساخته وپرداخته شده توسط اندیشمندان بومی به علت ناآشنایی با فرازبان جامعه‌شناسی، دارای ماهیت جامعه‌شناختی نیستند و در اجتماع علمی جامعه‌شناختی به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

این پژوهشگر در نهایت اینگونه جمع‌بندی می‌کند که در میدان مطالعات جامعه‌شناسی کشور ما با مسأله و چالشی به نام مفاهیم و نظریه‌هایی که برساختۀ پژوهشگران و جامعه‌شناسان بومی نیست مواجه‌ایم و این وضعیت، آنقدر عادی و طبیعی شده است که مسأله‌بودن آن را درنمی‌یابیم. چه بسا بخش قابل ملاحظه‌ای از بحران‌ها و ابربحران‌ها، ناشی از سوءمدیریت نباشد و در اثر تشخیص نادرست یا نادقیق که به علت خطای شناختی روی می‌دهد، شکل گرفته باشد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین جشنواره ی خوشنویسی امیرنظام گروسی
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند
  • مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • ریاض و جاکارتا از اتحادیه اروپا می‌خواهند دارایی‌های روسیه را مصادره نکند
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • افتتاح نمایشگاه خوشنویسی قدر استاد درشهرکرد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد