Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@19:53:02 GMT

حذف ارز ترجیحی پاک کردن صورت مسئله است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۱۲۸۷

حذف ارز ترجیحی پاک کردن صورت مسئله است

ایسنا/اصفهان یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: حذف ارز ترجیحی به شکل کلی در واقع پاک کردن صورت مسئله است و تأثیر منفی روی بازار می‌گذارد.

حسین محمد صالحی در گفت‌وگو با ایسنا درباره افزایش روز افزون قیمت برخی از کالاها و فشار بر سفره مردم، اظهار کرد: با وجودی که هنوز ارز ترجیحی حذف نشده است، اما بار روانی آن بر قیمت کالاها تأثیر گذاشته و چون نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی از ارز ترجیحی بهره می‌برند، اگر ارز ترجیحی این اقلام حذف شود قیمت‌ها سرسام‌آور بالا می‌رود، همان‌طور که هم‌اکنون بار روانی این امر سبب شده قیمت این اقلام افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای مثال وقتی ارز ترجیحی نهاده‌های دامی حذف می‌شود دامدار باید ارز ترجیحی نهاده‌های دامی را آزاد تهیه کند که به همین دلیل قیمت گوشت و لبنیات افزایش زیادی پیدا می‌کند و تأثیر منفی بر بازار خواهد داشت.

نماینده مردم چادگان، فریدن و فریدونشهر در مجلس، گفت: وقتی ارز ترجیحی حذف می‌شود باید ببینیم درآمد حاصل از حذف ارز چگونه روی سفره و معیشت مردم تأثیر می‌گذارد. هرچند که حذف ارز ترجیحی باعث می‌شود که جلوی بسیاری از اختلاس‌ها و مفاسد گرفته شود، اما حذف آن هم در واقع انتخاب، میان بد و بدتر است. دولت می‌تواند ساز وکاری بیندیشد تا از درآمد حاصل از حذف ارز ترجیحی مستقیماً این کالاها را وارد کند و این مسئولیت را به بخش خصوصی واگذار نکند تا از فساد جلوگیری شود و بار روانی روی بازار وارد نشود.

محمد صالحی تصریح کرد: اگر این رویه همچنان ادامه پیدا کند تا چندماه آینده تورم صعودی می‌شود. نظارت فعلی روی قیمت کالاها کافی نیست و دولت باید در توزیع یارانه نظارت و مدیریت اصولی داشته باشد تا یارانه‌ای که قصد دارد بابت حذف ارز ترجیحی به دهک‌های پایین اختصاص دهد بدون هیچ مشکلی این امر را انجام دهد و بدون شک تأثیر مثبت آن از بار روانی که روی بازار ایجاد می‌شود، بسیار کمتر است.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، افزود: حذف ارز ترجیحی به شکل کلی در واقع پاک کردن صورت مسئله است و تأثیر منفی روی بازار می‌گذارد. حذف ارز ترجیحی شامل سه کالای مهم نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی می‌شود. تجهیزات پزشکی که وزارت بهداشت وارد می‌کرد، اکنون به صفر رسیده و هیچ بودجه‌ای برای وارد کردن تجهیزات اختصاص نیافته است. برای مثال دستگاه‌های «سی تی اسکن» با ارز ترجیحی وارد می‌کردند، اما در حال حاضر این تجهیزات وارد نمی‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی لایحه حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی نهاده های دامی حذف ارز ترجیحی ارز ترجیحی روی بازار بار روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۱۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت

بر اساس اصلاحیه مصوبه هییت وزیران برنج و روغن خام به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی اضافه شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی 28500 تومانی در سال جاری اضافه شد.

در لیست قبلی دانه های روغنی  مَشمول ارز ترجیحی بود اما روغن خام در این لیست قرار نداشت که با اصلاحیه صورت گرفته به همراه برنج به این لیست اضافه شد.

در لیست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال جاری بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • اسبقیان: حواشی بازی پرسپولیس - سپاهان را به صورت جدی پیگیری می کنیم/ کرامت زن مسلمان باید در ورزشگاه ها حفظ شود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم