Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل راهکار حل مشکل حق آبه رود هیرمند را دیپلماسی فعال دانست و گفت: به دلیل این‌که این تالاب بین‌المللی است می‌توانیم از کنوانسیون‌های تالاب‌های بین‌المللی در راستای احیای حیات در این تالاب استفاده کنیم.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مازیار شهرکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل حقابه ایران از رود هیرمند را مربوط به منطقه سیستان دانست و گفت: این رود در گذشته در دو کشور ایران و افغانستان جاری بوده و پس‌از جدایی افغانستان از خاک ایران به‌موجب معاهده پاریس و خودداری حاکمیت افغانستان و جاری ساختن رود هیرمند در خاک ایران مسئله حقابه رود هیرمند به یکی از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی و زیست‌محیطی دو کشور تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حقابه دریاچه آب‌شیرین هامون مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ کابل معادل ۸۵۰ میلیون مترمکعب در سال است که در سال ۱۳۵۲ هم در مجلس قانون‌گذاری دو کشور به‌تصویب‌رسیده است.

شهرکی با بیان اینکه ده‌ها سال است که به‌هیچ‌وجه این معاهده اجرا نمی‌شود، اضافه کرد: در این بین دولت افغانستان تلاش کرد با تغییر در اکوسیستم و با ایجاد سد کمال خان آب را منحرف سازد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زابل ادامه داد: سد کمال خان با هدف کنترل سیل و توسعه اراضی کشاورزی و با ظرفیت ۵۲ میلیون مترمکعب در بستر هیرمند احداث شد و پس‌از احداث و با آب‌گیری این سد عملاً حیات تالاب بین‌المللی هامون به خطر افتاد و باعث بیکاری حدود ۴۰۰۰ خانوار صیاد سیستانی شده و علاوه‌برآن باعث خیزش ریزگردها و مشکلات زیست‌محیطی فراوانی شده است.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر ما با ضعف در دیپلماسی و پیگیری احیای حقابه توسط دولت‌ها و مجلس مواجه بودیم تصریح کرد: بی‌اهمیتی و بی‌توجهی دولت‌ها و مجالس به این‌موضوع باعث ایجاد معضلات و مشکلات عدیده‌ای برای مردم شده و این‌که ما می‌گوییم مجلس هیچ توجهی نداشته از این منظر است که کمیسیون تخصصی و جلسات تخصصی و پیگیری‌های مداوم در مجلس صورت نگرفته است.

شهرکی راهکار حل مشکل حق آبه رود هیرمند را دیپلماسی فعال دانست و بیان کرد: به دلیل این‌که این تالاب بین‌المللی است می‌توانیم از کنوانسیون‌های تالاب‌های بین‌المللی در راستای احیای حیات در این تالاب استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: باید دولت با ابتکار عمل خود و نشست های دو طرفه با مقامات افغانستان به روند احیای رودخانه هیرمند کمک کند، زیرا در بلند مدت این موضوع زمینه ساز مخاطرات گسترده ای در سیستان و بلوچستان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تالاب بین المللی هامون کمال خان دیپلماسی رود هیرمند بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • شادی سیستانی ها ٰ؛ آب هیرمند سیستان را اینگونه زیبا کرد | تصاویر
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • (ویدئو) حضور پرشور مردم در کنار تالاب هامون