Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- شادی همایونی؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی بودجه نهادهای دینی و مذهبی تاکید کرد؛ برخی نهادهای دینی تبلیغی نظیر دفتر تبلیغات حوزه علمیه، گرچه با افزایش اعتبارات مواجه بوده‌اند اما رشد ۱/۸ درصدی تکافوی نیازهای اولیه این دستگاه را نیز نمی‌دهد. 

به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، پرداختن به بودجه نهادهای دینی، ازآن رو اهمیت دارد که این نهادها، فعالیت‌های مختلفی را در حوزه آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج دین پیگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت و توسعه برنامه‌ها و ظرفیت این دستگاه ها، کمک شایانی به توسعه و بسط فرهنگ اسلامی براساس منویات اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام خصوصاً بیانیه گام دوم انقلاب خواهد کرد. 

براساس ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور به منظور زنده و نمایان نگهداشتن مبانی اسلام ناب محمدی (ص) و اندیشه دینی، سیاسی و فرهنگی و سیره عملی حضرت امام خمینی )ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و برجسته کردن نقش ایشان به عنوان یک معیار اساسی در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ها و تسری آن به مجموعه ارکان نظام و نیز انتقال آن به نسل‌های آینده، دولت مکلف است که از ظرفیت همه دستگاه‌های مرتبط استفاده کنند که ازجمله آنها بنابر تصریح قانون احکام دائمی، حوزههای علمیه در کنار دستگاههای دیگر است. 

همچنین بنابر بند ت ماده ۳۷، دولت مکلف است از طریق شورای‌عالی حوزه‌های علمیه در اجرای وظایف تکلیفی نظام اسلامی و به منظور حضور مؤثر و هدفمند حوزه و روحانیت، از حوزه‌های علمیه در حکم نهاد عمومی غیردولتی پشتیبانی و حمایت‌های لازم را به عمل آورد. 

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، ذیل جدول شماره ۷، صرفاً چند دستگاه به عنوان دستگاه اصلی تعریف شده‌اند و اعتبارات دستگاه‌های تابعه ذیل پیوست اطلاعات تکمیلی لایحه بودجه درج شده‌اند که بدین ترتیب از سال آتی باید اعتبار مصوب را از طریق دستگاه اصلی خود وصول کنند. این تقلیل و ادغام دستگاه‌ها در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۰ قابل تأمل است. شورای‌عالی حوزه‌های علمیه، شورای برنامه‌ریزی مدیریت حوزه‌های علمیه خراسان، مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران از جمله دستگاه‌های اصلی هستند که ذیل هرکدام عنوان برنامه هایی لحاظ شده است. 

مطابق مندرجات جدول ۶ مقایسه بودجه برخی دستگاه‌های اصلی و تابعه، نشان می‌دهد بدون در نظر داشتن ادغام، شورای‌عالی حوزه‌های علمیه برخالف بازنمایی‌های رسانه ای، با حدود ۴۵ درصد کاهش اعتبارات مواجه بوده است. شورای برنامه‌ریزی مدیریت حوزه‌های علمیه خراسان نیز در حدود ۱۸ درصد، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در حدود ۳۸ درصد و شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران نیز در حدود ۱۱ درصد کاهش اعتبارات داشته اند؛ منتهی برخی از رسانه‌ها چه در داخل و چه در خارج از کشور عامدانه و یا سهواً بدون توجه به ادغام ردیف‌های دستگاهی، اقدام به مقایسه اعتبارات دستگاه‌های دینی و فرهنگی خصوصاً حوزه‌های علمیه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کرده‌اند و نتیجه گرفته‌اند که گاهاً رشد چند صد درصدی داشته‌اند. مشخصاً برمبنای داده‌های موجود در قانون و لایحه بودجه این مقایسه اشتباه است. 

ضمناً کل اعتباری که نهادهای حوزوی از محل بودجه عمومی دریافت می‌کنند در حدود ۵ هزار میلیارد تومان است که بخش عمده آن در حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان نیز حق بیمه طالب است که مبلغی از آن به صندوق دولت بازمی گردد. 

بودجه نهادهای دینی تکافوی نیازهای اولیه را نمی‌دهد

در این بین برخی نهادهای دینی تبلیغی نظیر دفتر تبلیغات حوزه علمیه، گرچه با افزایش اعتبارات مواجه بوده‌اند اما رشد ۱/۸ درصدی تکافوی نیازهای اولیه این دستگاه را نیز نمی‌دهد. دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در سال ۱۳۹۹ با ۱۷ مرکز عملیاتی در عرصه‌های مختلف فرهنگ، ازجمله تبلیغ، پژوهش، آموزش و هنر فعالیت داشته است. مجموع فعالیت‌های دفتر با احتساب فعالیت‌های تمشیتی در این سال ۴۲۳۱ فعالیت بوده است. همچنین تعداد خروجی‌های دفتر در سال ۱۳۹۹ شامل ۲۱۲۲ عنوان خروجی است. منتهی با در نظر داشتن روند ۱۰ ساله اختصاص اعتبارات در مقایسه با نهادها و دستگاههای مشابه، این نهاد به همراه دانشگاه باقرالعلوم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) به عنوان نهادهای مؤثر در عرصه تولید علوم انسانی اسلامی مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: امر به معروف و نهی از منکر بودجه دین کسری بودجه طلاب دین اسلام طلاب جوان حوزه های علمیه نهادهای دینی لایحه بودجه برنامه ها دستگاه ها بودجه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۱۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در تالار اندیشه سوره مهر انقلاب اسلامی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این‌مراسم گفت: در جنوب تهران کسی نیست نام حجت الاسلام مطلبی را بشنود و ایشان را تکریم نکند. مطلبی از امنای محله فلاح است. امنا حلال مشکلات مردم و رسیدگی کننده مسائل شهروندان است. ایشان سلوک و طلبگی خود را با وجود جایگاهی که دارند فراموش نکردند. امروز جامعه جوان ما در معرض انواع تهدیدات روانی است. دشمن در تلاش است اعتماد مردم را به نهادهای دینی و روحانیت مخدوش کند. غرب کوچک‌ترین خطا را با بمباران تبلیغاتی بزرگ می‌کند و به این‌دلیل بر ما فرض است چهره‌هایی مانند مطلبی را به مردم معرفی کنیم. چنین شخصیت‌هایی را به تصویر بکشیم و درباره آنان کار هنری تولید کنیم.

وی افزود: نسل جوان باید بداند این انقلاب با همت روحانیت انقلابی، خدوم و مجاهد شکل گرفته و به حرکت خود ادامه داده است. مطلبی نیازمند تمجید ما نیست. این ما هستیم که باید چنین شخصیت‌هایی را به عنوان مفاخر خود تجلیل کنیم. اولین گام این مسیر تولید کتاب و در مرحله بعد فیلم و محتوای فرهنگی است.

وزیر ارشاد به رویداد ۶ تیرماه ۱۳۶۰ در مسجد ابوذر اشاره کرد و گفت: ترور رهبر انقلاب در این مسجد رخ داد. حوزه خدمات عمومی در منطقه با همت و حمایت اهالی توسعه یافته و حوزه علمیه کوچکی با تلاش این مجاهد انقلابی شکل گرفته است. اقدامات ایشان انتظار را از یک روحانی مجاهد و انقلابی به خوبی برآورده کرده است.

اسماعیلی ابراز کرد امیدواری کارهای ترویجی و تبلیغی بیشتری در معرفی چنین عالم پرهیزگاری انجام شود.

کد خبر 6098584 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد