Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر علی باقر طاهری نیا در نشستی که پس از بازدید دکتر صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم و دکتر شریفی مدیرکل سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی این وزارت از مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی برگزار شد، گفت: این مؤسسه با اتکا به پنج دهه قدمت پژوهشی و انجام پژوهش‌های کلان و ملی بازوی مشورتی مدیران وزارت علوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گزارشی از تاریخچه تأسیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: این مؤسسه در سال ۱۳۴۸ به عنوان مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی ایجاد شد و ماموریت‌هایی که برای آن در نظر گرفته شده بود به قدری مهم بود که ساختار اداری بسیار مفصلی برای آن پیش‌بینی شده بود و در چارت سازمانی آن تعداد زیادی هیئت علمی و کارشناس و چندین معاونت وجود داشت و حتی برای آن هیئت ممیزه مستقل‌ای پیش‌بینی شده بود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۶۹ با توجه به ضرورت ویژه‌ای که برای مأموریت‌های خاص مؤسسه احساس می‌شد، این مؤسسه مجدداً با عنوان مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در شورای گسترش وزارت علوم مورد تصویب قرار گرفت گفت: در گذشته هرگاه به توان و ظرفیت علمی مؤسسه توجه شده، مجموعه نظام آموزش عالی کشور از ایده‌های علمی و برنامه‌های عملیاتی اثربخش این مؤسسه در عرصه نظام آموزش عالی و سپهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهره کافی را برده است.

طاهری‌نیا تاکید کرد: از وظایف این مؤسسه این است که در کنار بحث‌های مشورتی و کارشناسی در موضوع سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آموزش عالی، به مدیران ستاد آموزش عالی و دانشگاه‌ها، در خصوص مباحث روز سیاست‌گذاری آموزش عالی آموزش‌های تخصصی ارائه کند و نسبت به برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی اقدام کند تا در کنار دانش تخصصی و تجربه‌ای که هر یک از مدیران در حوزه کاری خود دارند با بحث مهم و کلیدی سیاست‌گذاری در آموزش عالی نیز آشنایی کافی پیدا کنند.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با تاکید بر سابقه طولانی این مؤسسه در موضوع سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آموزش عالی و سایر مسائل مختلف مرتبط با این حوزه و انجام صدها پروژه پژوهشی و تحقیقاتی گفت: در این مؤسسه کارشناسان و اعضای هیئت علمی توانمندی وجود دارند که در نوع خود گنجینه‌ای برای آموزش عالی کشور محسوب می‌شوند.

دکتر طاهری نیا اضافه کرد: در چشم‌اندازی که برای این مؤسسه تا سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است، تأکید بر این است که این مؤسسه به عنوان یک نهاد مرجع در موضوع سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آموزش عالی در سطح ملی و منطقه‌ای به دنیا شناسانده شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون این مؤسسه به عنوان مرجع رسمی نظام آمار آموزش عالی کشور در زمینه ارائه اطلاعات بروز و آمار تعداد دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها سامانه‌ای قدرتمند دارد و از حدود ۵ سال گذشته، وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها را نیز رصد می‌کند و در این زمینه داده‌های معتبری در اختیار دارد که با ارائه این داده‌ها به سیاست‌گذاران و مدیران اجرایی تصویری روشن از اشتغال دانش‌آموختگان آموزش عالی ارائه می‌دهد.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: این مؤسسه با توجه به پیشینه پژوهشی قوی که دارد با یک شبکه گسترده‌ای از ذینفعان، کارفرمایان و دستگاه‌های متولی حوزه آموزش و تحقیقات در کشور در ارتباط است و بیش از ۱۶ دستگاه اجرایی از شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت‌های مختلف ریاست جمهوری و وزارت علوم از ظرفیت‌های علمی این مرکز استفاده می‌کنند.

وی به برخی از پژوهش‌های مهم این مؤسسه اشاره کرد و گفت انجام پژوهش‌های مربوط به عملکرد وزارت علوم در دوره هشت ساله دولت‌های یازدهم و دوازدهم، طرح پژوهشی تربیت نیروی متخصص در کشور و انجام پژوهش‌های مربوط به تغییر آئین نامه استخدامی کارکنان اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی که توسط مرکز هیئت امنا و معاونت اداری مالی وزارت علوم انجام شد و همچنین تهیه پژوهش‌های مربوط به بحث آمایش آموزش عالی که بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی توسط معاونت آموزشی وزارت علوم انجام شد، از جمله پژوهش‌های مهم این مؤسسه است.

طاهری‌نیا افزود: همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوع «دانشگاه پژوهی» که در دنیا به عنوان آی آر شناخته می‌شود و طی آن، مأموریت‌ها، وظایف و وضعیت آینده دانشگاه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد در سالیان اخیر در دستور کار این مؤسسه بوده است و در ۹۰ کارگاه آموزشی، بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از مدیران و اعضای هیئت علمی در خصوص موضوع دانشگاه پژوهی اطلاعات لازم را کسب کردند.

کد خبر 5402871

منبع: مهر

کلیدواژه: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش حضوری آزمون دستیاری آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش آموزش مهارتی مرکز سنجش آموزش پزشکی تکمیل ظرفیت خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشجویان مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گذاری و برنامه ریزی سیاست گذاری وزارت علوم دانشگاه ها هیئت علمی طاهری نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاوردهای علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

کد خبر 6089608

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد