Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خوسف اظهار کرد: بافت قدیم تاریخی شهر ماژان شهرستان خوسف خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی ثبت شد.

علی صالحی، امروز سه شنبه ۲۸ دی ماه به رسانه‌های گروهی گفت: بافت قدیمی شهر ماژان یکی از بافت‌های بسیار مهم این شهرستان به شمار می‌رود که در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب غرب آن قرارگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه حفظ ارزش‌های معماری بومی و سنتی و همگونی با اقلیم منطقه کویری بر اهمیت آن افزوده است، تصریح کرد: بناهائی از جمله برج، مسجد، حمام، مرکز محله و خانه‌های قدیمی در این محدوده وجود دارد که شالوده آن متعلق به دوره صفوی است لیکن قدمت بافت کنونی مربوط به دوره قاجار است.

بنای ارگ شیبانی و خانه حسینی در این بافت و مجاورت آن، قبلا در فهرست میراث ملی ثبت شده است.

ماژان در ۳۶ کیلومتری شهر بیرجند، در بخشی از جلگه ی ماژان واقع شده است. جلگه ماژان از بخش های شهرستان خوسف بوده و از سه دهستان به نام های براکوه، قلعه زری و جلگه  ماژان تشکیل شده است. ماژان مرکز بخش جلگه ماژان است. بافت تاریخی شهر که یکی از جاذبه های مهم ماژان محسوب می شود بدلیل سازگاری با آب و هوای آن، سالیان زیادی است که پابرجا مانده است و قدمت این شهر تاریخی به عصر صفوی بر می گردد. از مکان های تاریخی این روستا می توان به حمام، ینیه و خانه های قدیمی آن اشاره کرد. جمعیت این روستا ۴۲۰ نفر (در سال ۱۳۸۵) است. از جمله محصولات ماژان می توان به گندم، گاورس، کلالک، ارزن و جو اشاره کرد. روستای ماژان در همجواری روستاهای تلخ آباد، کلاته میرزا، حسین آباد، وحدت آباد، غوریان و کوشه قیس آباد قرار گرفته است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه خراسان جنوبی خوسف میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی، صبح شنبه در جلسه بازآفرینی شهری کرمان، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر کرمان به عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

وی، با بیان اینکه ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان، از جمله نیازهای شهر کرمان می‌باشد تصریح کرد: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات رسان است.

علی بابایی، ضمن تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری گفت: این مناطق از ظرفیت مطلوبی در جهت تأمین مسکن نیز برخوردار می‌باشند.

وی، همچنین با مطلوب دانستن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است افزود: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگر است که نیازهای مردم از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

کد خبر 6089952

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی