Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:00:53 GMT

کاهش ۴۲ درصدی خسارت‌های سیلاب در خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۳۸۸۰

کاهش ۴۲ درصدی خسارت‌های سیلاب در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی آمادگی های لازم حوزه های متولی و تأمین زیرساخت های لازم را دلیل اصلی این اتفاق خواند و تصریح کرد: با توجه به اقداماتی که در مهر و آبان امسال صورت گرفت، با اعزام تیم هایی متشکل از نمایندگان مدیریت بحران استانداری، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شرکت آب منطقه ای، فرمانداری ها، بخشداری ها و شهرداری ها، کلیه نقاط سیل خیز استان بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالحسن میرجلیلی، امروز سه شنبه ۲۷ دی به رسانه‌های گروهی گفت: خسارت‌های سیلاب در بارش‌های اخیر با کاهش ۴۲ درصدی به نسبت بازندگی های مشابه مواجه بوده است؛ خراسان جنوبی، جزو معدود استان هایی است که دو دو موج بارشی سنگین اخیر، خوشبختانه هیچ تلفات جانی نداشته است.

به گزرش ایسنا، وی بیان کرد: در همین راستا تا ۱۵ آذرماه اکثر نقاط سیل خیز، سیل بندها، دیوارهای حفاظتی، کانال های جمع آوری آب های سطحی، ابنیه فنی محورهای مواصلاتی، دهنه پل ها، آب نماها، خاکریزهای حفاظتی راه ها و ... به طور کامل کنترل شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تشکیل جلسات ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان ها به منظور تعیین تکلیف وظایف از دیگر اقداماتی بود که به شکل مستمر دنبال شد، گفت: طی سه ماه پاییز سال جاری، بازدیدهای منظمی نیز جهت به روزنمودن تجهیزات در اختیار دستگاه ها صورت گرفت.

میرجلیلی با اشاره به حجم بارندگی های استان در این دو موج گذشته، اظهار داشت: حجم بارش ها در همین دو موج که صرفاً در دی ماه اتفاق افتاد ۵۵ میلی متر گزارش شده، از بارندگی های کل سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ (مهر ۹۹ تا مهر ۱۴۰۰) که ۳۰ میلی متر بوده، بیشتر است .

وی متذکر شد: با تدابیر پیشگیرانه، جلسات مکرر ستاد بحران استان و شهرستان ها، آماده باش کامل دستگاه های امدادی و عملیاتی و از همه مهمتر اقدامات پیشگیرانه مردم با فرهنگ استان، خراسان جنوبی جزو معدود استان هایی بود که در این دو بارندگی سنگین، کمترین خسارت ها را داشتیم.

به گفته وی؛ در این دو بارندگی، هیچ موردی از تخریب واحد مسکونی در اثر سیلاب، نصب چادر، اسکان اضطراری و تلفات جانی گزارش نشد و خسارت مالی هم به نسبت موارد مشابه کمتر است؛ با اقداماتی که صورت گرفت، خوشبختانه سیلاب در خارج شهرها و روستاها توسط سیل بندها مهار شد.

میرجلیلی با اشاره به گزارش هواشناسی گفت: حجم بارندگی ها در مناطقی از استان که صرفاً کویری بودند مثل نهبندان و سرایان، به اندازه ۲-۳ سال بود و از ۱۲۰ میلی متر هم گذشت اما خوشبختانه خسارت چندانی به همراه نداشت.

به گفته وی؛ بخش عمده ای از خسارت های ناشی از این بارندگی ها به شریان های حیاتی و شبکه های توزیع برق، آب، گاز و مخابرات، مستحدثات راه ها و در برخی حوزه ها هم به مزارع، باغات و واحدهای دامی وارد شد.

وی با تأکید بر این که هزار آبنما در سطح محورهای مواصلاتی استان داریم، ادامه داد: بخشی از خسارت های وارده به محورهای مواصلاتی مربوط به همین آبنماهاست که باید با احداث پل اصلاح شوند اما به جهت تعدد و حجم اعتباری که نیاز دارد، زمان بر می باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از آماده باش ۹۴ تیم امدادی برای مدیریت این بحران گفت و اظهار داشت: طی این بازه زمانی به ۸۲۴ نفر خدمات ارائه شده که از این تعداد ۲۸ نفر، از مرگ حتمی نجات پیدا کرده اند که نمونه ان، کارگران معدن بودند.

میرجلیلی با اشاره به این که طی این مدت ۲۲ خودروی گرفتار در سیل هم رهاسازی شده، افزود: ۸۳ نفر از افرادی که علی رغم همه هشدارها به جاده زده بودند نیز امداد رسانی شده و در مکان های از پیش تعیین شده اسکان داده شدند.

وی، هشدارها را از مهمترین عوامل مؤثر در کاهش اتفاقات عنوان کرد و تصریح نمود: طی این مدت ۱۲ اخطاریه شامل ۷ هشدار سطح نارنجی، ۳ هشدار سطح زرد و ۲ هشدار سطح قرمز صادر شده است.

به گفته وی؛ این هشدارها از طرق مختلف از جمله رسانه ها، شبکه های اجتماعی، فضاهای مجازی، پیامک، دهیاری ها، بخشداری ها، فرمانداری ها و جهاد کشاورزی در حجم وسیع و حتی به صورت حضوری و طی دیدار با سران طوایف عشایری اطلاع رسانی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر این که حجم خسارت های وارده بر قنوات هم به نسبت گذشته کاهشی بوده، گفت: با توجه به اقدامات پیشگیرانه ای که طی ۸ ماه گذشته در راستای ایمن سازی در بالادست قنوات صورت گرفت، خسارت های ناشی از این بارندگی به نسبت میزان مشابه در سنوات گذشته ۸۰ درصد کمتر بوده است.

میرجلیلی متذکر شد: در شرایط مشابه در سنوات گذشته، تخریب ۴۰۰- ۵۰۰ رشته قنات در سطح استان گزارش می شد اما در این بارندگی حدود ۱۵ رشته قنات سیل خورده و حجم خسارت های وارده به این قنوات ۱۰ تا ۳۰ درصد است.

وی درخصوص واحدهای دامداری و طیور و کوره آجر پزی آسیب دیده در این سیل هم گفت: دلیل اصلی و عمده بروز این خسارت، احداث این واحدهای بدون مجوز در حریم و بستر رودخانه می باشد که متأسفانه به تأکیدات فراوان فرمانداری و جهاد کشاورزی بی توجهی شده و چنین حوادثی را به همراه داشته است.

به گفته وی؛ احداث هر گونه واحد مسکونی، تجاری، دامداری و ... در بستر رودخانه، علاوه بر این که تجاوز به حریم رودخانه محسوب می شود، می تواند تهدیدی برای شهر یا روستای مجاور باشد، تبعات جبران ناپذیری را هم برای خود مالک به همراه دارد؛ مؤثرترین اقدامی که به طور ویژه در دستور کار این حوزه قرار دارد، آسیب شناسی بحران ها در سنوات گذشته می باشد.

میرجلیلی ادامه داد: مهمترین پیامد این آسیب شناسی ها، پیدا کردن نقاط ضعف، اقدام برای حذف آنها و ارتقاء شرایط موجود بود که در این بارندگی ها به خوبی نتیجه داد؛ گواه این ادعا، مقایسه شرایط کریمو در سرایان با ۹۹ میلی متر بارندگی با استان فارس است که در آنجا راه اندازی سایت اسکان را به همراه داشت و در کریمو خسارت قابل توجهی نداشتیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه خراسان جنوبی سیلاب خسارت سیل مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بارندگی ها صورت گرفت خسارت ها میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی از عصر امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  کارشناس هواشناسی گفت: براساس الگوی نقشه های پیش یابی هواشناسی ، از بعدازظهر امروز با نفوذ تدریجی توده هوای ناپایدار به جو استان علاوه بر وزش باد شدید، گردو خاک، وقوع رگبار ، رعدو برق، بارش تگرگ ، برخورد صاعقه و در ارتفاع تشکیل مه تا روز شنبه پیش بینی می شود.

زارعی با بیان اینکه با توجه به بارش گسترده در اکثر نقاط استان وقوع رواناب، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانه های فصلی قابل پیش بینی است، افزود: احتمال خسارت تگرگ به بخش کشاورزی و احتمال خسارت به قنوات و تاسیسات زیربنایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه برای شرایط موجود هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر شده گفت: براین اساس خودداری از سفرهای غیر ضرور، عدم استقرار و صعود به مناطق مرتفع ، خودداری از اتراق، چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، اطمینان از استحکام سازه های موقت و لایروبی کانالها و آبراهها و دهانه پلها، انتقال نهاده های کشاورزی به مکانهای مسقف و آمادگی نهادهای خدمت رسان مرتبط با مدیریت بحران توصیه می شود.


در شبانه روز گذشته سربیشه و خضری دشت بیاض با حداقل دمای 11 درجه سلسیوس بالای صفر خنک ترین و نهبندان با حداکثر دمای 35 درجه سلسیوس بالای صفر گرمترین نقاط استان گزارش شدند. 
تغییرات دمای مرکز استان در این مدت بین 16 و 28 درجه سلسیوس بالای صفر بود. 

دیگر خبرها

  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • آماده‌باش هلال‌ احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در استان
  • آماده‌باش جمعیت هلال‌احمر به دنبال هشدار سیلاب
  • رفع مشکلات مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی تکلیف مدیران است
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی از عصر امروز
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟