Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: روش برداشت سلول‌های بنیادی از خون محیطی هم کم‌هزینه‌تر و کارآمدتر بوده و هم برای اهداکننده سختی و مشکلات کمتری به همراه دارد.

حمیدرضا اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت سلول‌های بنیادی عنوان کرد: بدن انسان سلول‌هایی دارد که هنوز به شکل خاصی تبدیل نشده‌ و توانایی تبدیل به هر سلولی را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این سلول‌ها سلول بنیادی گفته می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله تشکیل جنین، سلول‌های اولیه، سلول‌های بنیادی است و از آن‌ سلول‌های دیگر منشعب می‌شود. در واقع این سلول‌ها مادر تمام سلول‌های بدن هستند. بعد از تشکیل اعضای بدن هر سلول تکامل خاصی پیدا می‌کند که قابل تبدیل به سلول‌های دیگر نخواهد بود.

اسلامی با اشاره به عمر کم سلول‌های خونی خاطرنشان کرد: با این وجود در قسمت‌هایی از بدن، سلول‌ها بنیادی باقی می‌ماند که یکی از این قسمت‌ها مغز استخوان است. سلول‌های بنیادی مغز استخوان به صورت مداوم سلول‌های خونی را به وجود می‌آورند.

سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی در مورد ۲ روش اهدای سلول‌های بنیادی گفت: پیش‌تر برای اینکه سلول‌های بنیادی را از بدن فرد اهداکننده استخراج کنند، فرد را به اتاق عمل می‌بردند و از مغز استخوانش سلول‌ها را برداشت می‌کردند؛ سپس در مغز استخوان فرد بیمار می‌کاشتند. در حال حاضر و با پیشرفت علم این توانایی به وجود آمده که به جای برداشت از مغز استخوان و در اتاق عمل، با هدایت سلول‌های بنیادی به خون محیطی، از خون فرد اهداکننده این سلول‌ها استخراج شود.

وی ادامه داد: بر اساس روشی به نام فرزیس یک سلول انتخاب و از طریق خون فرد سلول‌های بنیادی را از بدنش خارج می‌شود. از این طریق سلول مد نظر از خون اهداکننده استخراج شده و باقی‌مانده آن به بدن فرد بازگردانده می‌شود.

اسلامی اضافه کرد: در این روش قسمتی از سلول بنیادی تحریک و به سمت خون هدایت می‌شود. با اتصال دستگاهی به بدن فرد اهداکننده از خونش سلول‌های بنیادی را استخراج می‌کنیم و باقی خون را به بدن وی باز می‌گردانیم. در این روش نیازی به رفتن فرد اهداکننده به اتاق عمل نیست.

سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی بیان کرد: از طریق دریافت سلول‌های بنیادی کسانی که به سرطان خون دچار می‌شوند، با پیدا کردن اهداکننده مناسب، می‌توانند بهبود یابند.

اسلامی یادآور شد: با استفاده از روش برداشت از مغز استخوان گاهی تا ۱۳ مرتبه فرد اهداکننده باید به اتاق عمل می‌رفت تا سلول‌های بنیادی مورد نیاز تامین شود ولی در روش خون محیطی متقاضی به دستگاه متصل شده، سلول‌های بنیادی از خون او برداشت می‌شود و باقی خون نیز به بدن وی بازمی‌گردد. همه این فرایند بدون نیاز به بساری فرد در اتاق عمل است.

وی با اشاره به پیاده‌سازی روش دریافت سلول‌های بنیادی از خون محیطی اظهار کرد: اولین بیماری که در مشهد با روش خون محیطی تحت درمان قرار گرفت، رو به بهبود است و در حال طی کردن مراحل نهایی درمان خویش است.

سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته پیش از به کارگیری این روش متقاضیان زیادی از طریق مدل استخراج سلول‌های بنیادی از مغز استخوان سلول‌های بنیادی مورد نیاز بیماران را اهدا کرده بودند. قسمت پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از پیشرفته‌ترین بخش‌های پیوند کشور به شمار می‌آید و موارد بسیاری از این عمل در دانشگاه مشهد انجام شده است.

اسلامی عنوان کرد: افراد بسیاری برای اهدای سلول‌های بنیادی اعلام آمادگی کرده‌اند ولی باید جزو کسانی باشند که قبلا به صورت متناوب اهدای خون داشته‌اند زیرا باید وضعیت سلامتی آنان برای‌مان روشن باشد. 

وی در مورد شرایط فرد اهداکننده سلول بنیادی گفت: متقاضیان باید از شرایطی مانند برخورداری از سلامتی کامل، رده سنی‌ بین ۱۸ الی ۶۰ سال و حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم برخوردار باشند.

اسلامی تصریح کرد: هر کس با اهدای خون می‌تواند سه نفر را به زندگی طبیعی بازگرداند. بر اساس آمار از هر سه نفر، یک نفر تا پایان عمر به خون احتیاج پیدا خواهد کرد.

سرپرست اداره کل انتقال خون خراسان رضوی بیان کرد: طی پنج سال گذشته در سازمان انتقال خون استان در مجموع ۳۰۰۰ تخت به مجموع تخت‌های درمانی خراسان رضوی اضافه شده اما امکانات سازمان خون خیلی افزایشی پیدا نکرده است و ما همچنان از نظر بودجه و تعداد کارکنان دچار مشکل هستیم. از مسئولان استان و کشور خواهشمندیم توجه بیشتری به سازمان انتقال خون خراسان رضوی داشته باشند تا بیمارانی که به خون احتیاج دارند، دچار مشکل نشوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مغز استخوان سلول بنيادي اهداي خون سلول های بنیادی مغز استخوان فرد اهداکننده سلول بنیادی خون محیطی اتاق عمل سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۴۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • هوش مصنوعی گوگل روی موبایل کارآمدتر می‌شود