Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش تکدی گری در تبریز که روزی به عنوان شهر بدون گدا شناخته می‌شد، زنگ خطر را برای مردم و مسئولین به صدا در آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، تبریز شهرِ بدون گدا؛ عبارتی که تا همین چند سال قبل مردم به آن افتخار می‌کردند و مسئولین به واسطه آن می‌توانستند ادعا کنند که چقدر کارشان را خوب انجام داده‌اند! اما بیشتر از دو سال است که این عبارت با افزایش فزاینده متکدیان در تبریز خدشه دار شده و دیگر کسی نمی‌تواند ادعا کند که تبریز شهری بدون گدا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برای کسانیکه در پایتخت زندگی می‌کنند، دیدن متکدیان و کودکان کار موضوعی عادی باشد اما این مساله برای مردم تبریز تازگی دارد و همین مساله هم باعث شده که افزایش متکدیان در تبریز به حق یکی از دغدغه‌های مردم این شهر باشد. شهری که روزی در آن به ندرت کسی دستش را جلوی دیگری دراز می‌کرد حالا به جولانگاه گدایانی تبدیل شده که به یک گوشه نشستن بسنده نکرد و گاهی به زور از مردم پول دریافت می‌کنند!

پاک کردن صورت مساله با بهانه‌های غلط

در دو سال گذشته که با پدیده افزایش متکدیان در تبریز مواجه بوده‌ایم بسیاری از مسئولین تلاش داشته‌اند که عنوان کنند این متکدیان صرفا از شهرها و گاهی کشورهای دیگر برای گدایی به تبریز آمده‌اند! اگرچه ممکن است بخشی از این گدایان به واقع اهل تبریز نباشند اما با گشتی کوتاه در شهر می‌توان فهمید که بسیاری از آنها اتفاقا اهل همین شهر هستند و به تازگی چنین راهی را پیش گرفته‌اند.

اینکه ین گدایات واقعا سازماندهی می‌شوند و به مانند برخی فیلم‌های ایرانی سردسته‌ای دارند را باید مسئولین امر کشف کنند اما اینکه بیش از ۹۰ درصد این متکدیان وارداتی نیستند، موضوعی آشکار است که نیاز به بررسی و تحقیق هم ندارد!

روش‌های نوین گدایی در تبریز!

با رونق گرفتن بازار متکدیان در تبریز روش‌های گدایی هم به روز شده است! از چسباندن نامه‌ درخواست پول در عابربانک‌ها گرفته تا سبز شدن جلوی مردم و درخواست پول برای کرایه سفر. در بسیاری از موارد این متکدیان با سر هم کردن داستان‌های خیالی از احساسات مردم استفاده کرده و جیب آنها را خالی و جیب خودشان را پر می‌کنند.

 

افزایش تکدی گری بانوان هم زنگ خطر دیگری است که در تبریز به صدا در آمده و در صورت ادامه این وضعیت چهره شهر بدونِ گدا تغییر خواهد کرد.

حسین علامیر، دبیر دبیرخانه پیشگیری و ساماندهی متکدیان شهر که اکنون در موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز واقع شده، با اشاره به جمع آوری و ساماندهی ۱۱۸۶ متکدی در طی شش ماه نخست سال ۱۴۰۰، می‌افزاید: از این تعداد ۵۵۰ نفر خانم و ۶۳۶ نفر آقا بودند که نشان از افزایش چشمگیر بانوان متکدی در شهر است.   وی افزایش متکدیان بانوان را زنگ خطری برای جامعه دانسته و می‌گوید: کلیه ارگان‌های ذیربط باید در این زمینه به مسئولیت خود عمل کرده و با راهکارهای قانونی و مدبرانه از گسترش آن جلوگیری کنند.   دبیر دبیرخانه پیشگیری و ساماندهی متکدیان شهر هم‌چنین به سودجویی برخی افراد از این طریق و شگردهای مختلف آن‌ها برای فریب مردم اشاره کرده و تاکید می‌کند: متاسفانه دستگاه‌های مختلف همکاری خوبی در این زمینه ندارند.

مستحق یا کلاهبردار؟!

در حالیکه روز به روز به تعداد متکدیان در شهر افزوده می‌شود اما چیزی از درآمد آنها کم نمی‌شود! در همین شهر بسیاری از مردم با درآمد روزانه ۱۰۰ هزار تومان و حتی کمتر صورتشان را با سیلی سرخ کرده و دستشان را جلوی کسی دراز نمی‌کنند اما برخی از همین گدایان درآمدهای روزانه بالای ۵۰۰ هزار تومان دارند!

اگرچه ممکن است برخی از این افراد جزء مستحقین باشند و هیچ عایدی برای گذران زندگی نداشته باشند اما گذری به محلات پایین شهر تبریز نشان می‌دهد افراد نیازمند ترجیح می‌دهند به کارهایی مثل دستفروشی و کارگری بپردازند تا اینکه دستشان را جلوی کسی دراز کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: متکدیان در تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۴۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد متکدیان معتادند

معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد گفت: براساس آمارهای سال گذشته، تست اعتیاد بیش از ۴۰ درصد متکدیان جمع‌آوری شده، مثبت بوده است. - اخبار استانها -

مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد با بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود، اظهار داشت: طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در معاونت اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد در دستورکار خود داریم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 4700 متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند، گفت: 75 درصد این افراد «آقا»، 19 درصد «بانوان» و 6 درصد هم کودکان زیر 18 سال هستند.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد افزود: متاسفانه تست اعتیاد بیش از 1890 نفر از متکدیان، مثبت بوده که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

ابراهیمی تصریح کرد: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته در همین قالب، بیش از 790 نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

ابراهیمی اظهار کرد: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سوءاستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، به تکدی‌گری می‌پردازند.

وی گفت: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • ۴۰ درصد متکدیان معتادند
  • عضو شورای شهر باغستان بازداشت شد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر