Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@18:31:42 GMT

آیا ساخت ماشین زمان امکان دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۷۷۳۱

آیا ساخت ماشین زمان امکان دارد؟

باشگاه خبرنگاران جوان - مسئله سفر در زمان از سال ۱۸۹۵ و با رمان معروف اچ جی ولز شروع شد و کم کم الان در سال ۲۰۲۲ تبدیل به یکی از داغ‌ترین بحث‌ها شده است.

حالا سوال اینجاست که آیا واقعا سفر به گذشته و یا به آینده امکانپذیر است؟ آیا ساخت ماشین زمان امکان دارد؟ با ما همراه باشید تا این سوال را با هم بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانسته‌ها و مشکلاتی از ساخت ماشین زمان

وقتی قرار است که یک چیزی اختراع شود، آن هم چیزی در حد ماشین زمان، پس باید تمامی جوانب در نظر گرفته شود. از داشته‌ها و یافته‌های قبلی گرفته تا نظرات بزرگان این علم و تئوری‌های موجود!

۱. نظر آلبرت انیشتین ساخت ماشین زمان چیست؟

در بین تمامی این موارد، گفته می‌شود که بهترین دانسته‌های موجود در این زمینه از طرف آلبرت انیشتین است.

انیشتین درباره سفر در زمان گفته که فاصله اندازه گیری شده بین دو رویداد، بستگی به حرکات ناظر دارد. البته که این تئوری انیشتین را به عنوان پارادوکس دوقلو‌ها هم می‌شناسند. بیایید که این پارادوکس را با مثال برای شما توضیح دهم.

فرض کنید که «سالی و سم» دوقلو هستند. سالی با یک سفینه فضایی به سمت یک ستاره می‌رود و یک سال را در آنجا میگذراند و این در حالی است که سم در خانه خود مانده است.

پارادوکس دوقلو‌ها

حالا سالی از سفر یکساله خود برگشته و وقتی از سفینه فضایی پیاده میشود، متوجه چیز عجیبی می‌شود! او یکسال را در سفینه فضایی گذرانده، ولی در زمین ده سال گذشته است!

این یعنی اینکه او نه سال در زمان سفر کرده و به آینده رفته! حالا او و برادرش نه سال تفاوت سنی دارند و این درحالی است که هر دو در یک روز به دنیا آمدند. در فیلم میان ستاره‌ای (Interstellar) هم به این موضوع اشاره شده بود.

۲. جت لگ مشکلی طبیعی در ساخت ماشین زمان

یکی دیگر از مشکلاتی که بر سر راه ساخت ماشین زمان است، موضوعی به نام جت لگ می‌باشد.

جت لگ در واقع یک عکس العمل طبیعی به تغییر سریع مناطق زمانی مختلف است. معمولا این اتفاق، بیشتر برای مسافران رخ می‌دهد؛ مخصوصا کسانی که با هواپیما سفر می‌کنند.

از عوارض جت لگ هم میتوان به ناخلقی، حالت تهوع، خشکی چشم، بیخوابی و مواردی دیگر اشاره کرد. حالا فرض کنید که این سفر با سرعت نور انجام شود؛ پس قطعا فرد مسافر از طرف جت لگ ضربه میخورد.

۳. کرم چاله – بهترین روش برای ساخت ماشین زمان

در دهه ۱۹۸۰ بود که علمی‌ترین سناریو برای ساخت ماشین زمان مطرح شد. چیزی به اسم کرم چاله که قبلا هم درباره آن صحبت کردیم.

کرم چاله در واقع یک پل میان فضا و زمان است که می‌تواند مسیر فوق العاده طولانی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن طی کند.

کلمه کرم چاله هم برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ و در زمان کارل ساگان گفته شد. بعد از انتشار این رمان؛ دانشمندان موسسه فناوی کالیفرنیا شروع به تحقیق درباره همین موضوع کردند تا ببینند که آیا این کرم چاله، با فیزیک همخوانی دارد یا نه!

آن‌ها در ابتدا فهمیدند که کرم چاله شباهت بسیار زیادی با سیاهچاله دارد؛ اما یک تفاوت بسیار مهم در آن‌ها وجود دارد؛ سفر به داخل سیاهچاله، یک سفر یک طرفه و بی انتها به سمت ناکجا آباد است؛ ولی کرم چاله یک ورودی و یک خروجی دارد.

زیاد طول نکشید که دانشمندان فهمیدند که با کرم چاله، ساخت ماشین زمان امکانپذیر است؛ ولی خب مشکل‌هایی هم وجود دارد. مثلا اولین مشکل آن‌ها این بود که باید اول از همه یک کرم چاله بسازند.

اندازه کرم چاله هم یک مسئله جدی به شمار می‌رود. چون گفته شده اندازه دهانه کرم چاله چیزی در حد و حدود ۳۰ سانتی متر است.

مواردی که در بالا ذکر شده، فقط بخشی کوچکی از دانسته و مشکلات ساخت ماشین زمان است. از نمونه‌های دیگر این مشکلات مثلا می‌توان به پارادوکس پدربزرگ اشاره کرد. جدا از این بحث اثر پروانه‌ای به میان می‌آید. ما درباره این موارد به صورت جداگانه در سایت توضیح دادیم.

تئوری‌ها و پیامد‌های زیادی از سفر به گذشته و آینده مطرح شده که همین موضوع باعث شده تا بسیاری از دانشمندان این مسئله را به کل رد کنند. البته که سفر در زمان طرفداران زیادی هم دارد؛ که تعدادی از آن‌ها سرشناس هم هستند. افرادی مثل آلبرت انیشتین و یا نیکولا تسلا.

 

منبع: تن تاپ

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سفر در زمان ماشین زمان ساخت ماشین زمان کرم چاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۷۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرورش هزار و ۷۰۰ نفر شتر در داورزن

به گزارش قدس خراسان، سعید خسروجردی روز جمعه در حاشیه مکان‌یابی یک مجتمع شترداری، پرورش شتر را از ظرفیت‌های مغفول این شهرستان برشمرد و اظهار کرد: داورزن به دلیل واقع شدن در حاشیه کویر، ظرفیت بسیار مناسبی برای پرورش شتر و شترداری دارد.
وی افزود: با توجه به اقلیم مناسب منطقه و پتانسیل‌های موجود، قطعاً امکان افزایش جمعیت شتر این شهرستان تا چند برابر وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: گسترش صنعت شترداری در داورزن، نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط است و با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارش‌ها، پرورش شتر در بین انواع دام پرواری سبک و سنگین، راه مقرون به صرفه‌تری محسوب می‌شود.
خسروجردی خاطرنشان کرد: در وضعیت کنونی نیز امکان تهیه علوفه از منابعی چون ظرفیت علوفه‌ای خارشتر و نیز امکان چرا در بیابان‌های داورزن، برای این دام‌ها فراهم است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن افزود: تحقیقات علمی نشان داده شیر شتر دارای ارزش غذایی بسیاری است که می‌توان از آن فراورده‌های زیادی تولید کرده و با استفاده از همین پتانسیل، ثروت ایجاد کرد.
وی گفت: ایجاد مجتمع شترداری برای ساماندهی شترداری در داورزن، امری ضروری است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • پرورش هزار و ۷۰۰ نفر شتر در داورزن
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • کلیپ| افتادن از چاله «دارسی» به چاه ۱۹۳۳
  • سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!
  • هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟
  • هیتلر برای چی به دنیال برج ایفل بود؟
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک