Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم شکرانی؛ رانندگان کامیون‌های حامل مصالح ساختمانی از معطلی در مرز مهران خبر می‌دهند و می‌گویند که هیچ‌کس پاسخ دقیقی در این زمینه نمی‌دهند. همچنین برخی دیگر از کامیوندارانی که حامل محصولات کشاورزی هستند، از تجربه مشابه در مرز پرویزخان خبر می‌دهند و می‌گویند این اتفاق بارها کامیون‌ها را پشت مرزهای عراق معطل نگه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمدجواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری درباره این موضوع به اقتصاد آنلاین توضیح می‌دهد که عراق از ورود رانندگان ایرانی به خاک خود جلوگیری می‌کند و آنها را ناچار کرده تا بار خود را در مرزها تخلیه کنند و سپس کامیونداران عراقی دوباره کالاهای ایرانی را بارگیری کرده و به درون خاک خود منتقل می‌کنند.

او توضیح می‌دهد: این مساله موجب شده است که حجم زیادی از کالاهای صادراتی ایران در مرز عراق تلاف شود و به عنوان مثال بخش زیادی از کاشی و سرامیک صادراتی در مرزها شکسته و میوه و بار سبزیجات ضایع شود. 

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری تاکید می‌کند: عراقی‌ها به حدی در این مساله سختگیری می‌کنند که حتی بار لبنیات و محموله‌های فاسدشدنی مواد غذایی را تخلیه می‌کنند و این مساله موجب شده است که چیزی حدود ۳۰ درصد محموله‌های صادراتی ایران به عراق در مرزها اتلاف شود و به صادرکنندگان ایرانی و سرمایه ملی خسارت وارد شود.

هدایتی می‌گوید که استدلال عراقی‌ها برای این رفتار آن است که حجم کالای صادراتی ایران به این کشور بالا است و از آنجا که عراق به ایران صادرات ندارد و مسیر تجارت تقریبا یک طرفه است باید حمل بار صادراتی ایران برای رانندگان آنها درآمد ایجاد کند.

با این حال این سختگیری‌ها گویا فقط برای رانندگان ایرانی است و هدایتی می‌گوید که تخلیه بار از کامیون‌های صادراتی ترکیه و اردن در مرز عراق اتفاق نمی‌افتد و کامیون‌های ترکیه و اردن می‌توانند به خاک عراق وارد شوند. 

او ادامه می‌دهد تجارت در مرز مشترک عراق با سوریه و عربستان هم تقریبا فعال نیست و این رفتار عراقی‌ها منحصر به کامیون‌داران ایرانی است. 

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت بازرگانی و شورای صادرکنندگان ترکیه اعلام کرده است که سال گذشته این کشورحدود ۲۱ میلیارد دلار کالا به کشورهای همسایه خود صادر کرده است که در این میان عراق با ۹ میلیارد و ۱۱ میلیون دلار بزرگترین مشتری محصولات صادراتی ترکیه در سال ۲۰۲۱ بوده است. این در حالی است که حمید حسینی، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با فارس حجم صادرات ایران به عراق را در سال ۹۹ حدود ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است. 

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عراق صادرات ترانزیت کالا پایانه مرزی مرز عراق محموله صادراتی کامیون داران صادراتی ایران کامیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۷۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز

 علیزاده گفت: پایانه مرزی نوردوز در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ شاهد تردد ۱۰ هزار و ۳۰۰ دستگاه وسایل نقلیه سنگین باری بود که این آمار ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشت.

 علیزاده اظهار کرد: فروردین‌ماه امسال از این پایانه مرزی بیش از ۴ هزار کامیون ایرانی و بیش از ۶ هزار کامیون خارجی تردد کرد.

 علیزاده گفت: در این مدت ۴۱ هزار و ۸۰۰ مسافر نیز از این پایانه تردد کردند که ۱۲ هزار و ۵۰۰ مسافر ایرانی و ۲۹ هزار و ۲۵۰ مسافر خارجی بودند.

وی گفت: میزان تردد مسافر در فروردین‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر محسوسی نداشت.

علیزاده ادامه داد: در این مدت بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس ایرانی هم از این پایانه مرزی تردد کردند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی افزود: در فروردین‌ماه امسال مجموع تناژ محمولات ترانزیتی و وارداتی و صادراتی از این پایانه مرزی ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • توصیف عجیب خاخام اسرائیلی درباره ایرانی‌ها
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • عجیب اما واقعی؛ این اتفاق فقط در ایران می‌افتد
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • اتفاق عجیب در لیگ برتر؛ گل گهر در نیمه اول با لباس آبی و در نیمه دوم با لباس سفید! / فیلم
  • اتفاق عجیب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • اتفاق‌های عجیب در کمیسون فرهنگی مجلس
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند