Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@06:31:38 GMT

زبان و اقوام فرصت تحکیم هویت شیعی است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۸۶۴۴

زبان و اقوام فرصت تحکیم هویت شیعی است

به گزارش خبرنگار مهر، صادق فرهمند عصر سه‌شنبه در همایش نقش هویت شیعی در همبستگی آذری‌های جهان در اردبیل اظهار کرد: حوزه دین و مسائل پیرامونی آن در ابعاد مختلف قابل بررسی است که ضرورت دارد با نگاهی واقع‌بینانه و منطقی ابعاد شناختی، اعتقادی و دینی مکتب اسلام و مسائل تحت تأثیر آن را مورد توجه قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از زبان به عنوان عامل ارتباط و نماد تعامل و همسویی مطلوب در مسیر شناخت جامعه اعلام کرد و گفت: زبان از یک ساختار منظم و چند وجهی برخوردار است که از طریق آن می‌توانیم مفاهیم، کلمات و عبارت‌ها را به صورت زیبا و آراسته به آرایه‌های ادبی انتقال داده و به پویایی و تکامل بیشتر کمک کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان اردبیل زبان فاخر ترکی را دارای ویژگی‌های منحصر به فرد عنوان کرد و افزود: برخلاف اظهار نظرهای مطرح شده در برخی جوامع زبان و تعدد قومیت‌ها نه تنها تهدید نیست بلکه نقطه وحدت و مشترک در بیان اندیشه‌های اعتقادی و اسلامی است که می‌تواند زمینه یک حرکت تحول‌آفرین را فراهم کند.

فرهمند تصریح کرد: در قرآن کریم نیز اقوام، قبایل و زبان‌های مختلف به عنوان ودیعه‌ای ارزشمند برای جامعه بشریت ذکر شده و ما نیز باید این فرصت و ظرفیت عظیم را قدر بدانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در طول تاریخ آذری زبان‌ها نیز سعی کردند تا با الهام از ادبیات، فیلم، موسیقی و سایر حوزه‌ها پیام مکتب اسلام و تشیع را به دیگر ملل انتقال داده و به نوعی جلوه‌های شایسته از این زبان و فرهنگ غنی را به رغم پیچیدگی نمایان کنند.

فرهمند فراگیری زبان آذری را یادآور شد و اضافه کرد: در سال‌های اخیر و با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدند که خود زبان، فرهنگ و تنوع قومیت‌ها می‌تواند به تولید آثار ارزشمند منجر شده و به بسط و گسترش فرهنگ شیعی و هویت مسلمانان نیز منجر شود.

در این همایش مدرس حوزه علمیه قم و روحانی فعال در حوزه قفقاز نیز به فعالیت‌های مختلف روحانیون در منطقه قفقاز و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و ادامه داد: به رغم فضای ایجاد شده در کشور آذربایجان علیه مسلمانان و شیعیان، ما سعی می‌کنیم از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در جهت تبلیغ و تبیین اندیشه‌های ناب اسلامی استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام احمد قاسم‌زاده تولید کلیپ، فیلم، انتشار مطالب، پاسخگویی به شبهات و سوالات را از جمله فعالیت روحانیون در آذربایجان و حوزه قفقاز اعلام کرد و گفت: هر چند فعالیت گسترده رسانه‌ای رژیم صهیونیستی، کشور ترکیه و تبلیغات منفی آنها علیه امت اسلامی و ایرانیان را شاهد هستیم اما سعی کردیم تا به نوبه خود به بازشناسی هویت شیعی و اسلامی در بین امت مسلمان آذری‌نشین کمک کنیم.

کد خبر 5403286

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان اقوام ایرانی شیعه شیعیان حوزه علمیه قم بارش برف بوشهر برف و کولاک ویروس کرونا کرمانشاه تعطیلی مدارس سیلاب برف روبی بارش باران خطبه های نماز جمعه ایلام آمار کرونا سیل هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۸۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، مجید منادی صبح امروز شنبه در اولین محفل شعر ارادت رضوی که در هویزه برگزار شد، بیان کرد: در استان خوزستان ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی برگزار شده و جشنواره امروز پا گرفته و به جشنواره نامدار و شناسنامه داری تبدیل شده که در سراسر کشور اهالی شعر، فرهنگ و ادب در وزارت ارشاد و دیگر وزارت‌ها و دستگاه‌ها همه آن را به این نام می‌شناسند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه این استان دروازه ورود تشیع به کشور و قدمگاه آقا امام رضا (ع) است، عنوان کرد: همه شهرهای خوزستان معطر به عطر آقا امام رضا (ع) است به همین دلیل سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به ظرفیت عظیم و بزرگی که در شعر و ادب استان خوزستان به ویژه در بخش شعر عربی وجود دارد، چرا صرفاً یک یا دو شهر میزبان باشند.

منادی ادامه داد: اگر در استان خوزستان بتوانیم موضوع شعر عربی، ادب و فرهنگ شیعی و ولایی را با زبان عربی منتقل و مطرح کنیم و آنطور که باید خدمتگزاری و شکوفایی انجام شود، آنگاه می‌تواند دریچه‌ای برای ارتباط با کل جهان اسلام و دنیای اسلام باشد.

وی افزود: امروز شاهد هستیم در دوره‌ای که ایران اسلامی به دلیل فرهنگ حسینی و رضوی که در میان مردمش وجود دارد، مقابل رژیم غاصب صهیونیست می‌ایستد و به او سیلی تاریخی می‌زند، لذا این مساله یک مساله هویتی است که باید سر دست گرفته و آن را مطرح کنیم تا جوان‌های ما دچار خودکم بینی یا اندیشه‌های انحرافی نشوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: جوان‌های ما باید متوجه باشند که قدرت، هویت و آن فرهنگی که آنها را در دنیا سربلند و عزتمند می‌کند کدام فرهنگ، تاریخ و هویت است و این هویت ولایی را داشته باشیم که اگر رشد پیدا کرد و شکوفا شد، دریچه‌ای ارزشمند برای گفت‌وگو با جهان اسلام خواهد بود.

منادی گفت: نگاه ملت‌ها و مردم مسلمان در سراسر کشورهای اسلامی قبل و بعد از عملیات وعده صادق را که بررسی کنید، مشاهده می‌کنید که ایستادگی در مقابل ظلم و فساد مربوط به فرهنگ حسینی و رضوی است که ما مردم خوزستان افتخار داریم بگوییم این استان قدمگاه آقا امام رضا (ع) است.

وی بیان کرد: امسال همچو سال گذشته، روند جدید جشنواره شعر رضوی در حال اجرا است به این صورت که اغلب شهرستان‌های خوزستان به نوعی میزبان جشنواره بین‌المللی شعر رضوی باشند تا بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که از ادب، فرهنگ، شعر، محصولات فرهنگی و هویتی در شهرهای و برنامه‌های مختلفی را استفاده کنیم.

کد خبر 6089944

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود