Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، یاسر احمدوند، در آیین اختتامیه نخستین دوسالانه حسین منزوی در سخنانی اظهار امیدواری کرد که این جلسه آغاز حرکتی برای مسیری به منظور توجه، توسعه و رشد فضای شعر و توجه بیشتر به کسانی باشد که در حوزه شعر تنفس کرده و آثار ارزشمندی را خلق می‌کنند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه شعر محصول این سرزمین است و ما باید پاسبان شعر باشیم، گفت: در تاریخ ما در آنجا که همه قالب‌های ما درمانده‌اند شعر به یاری ما آمده است، از همین رو باید قدر این موهبت الهی را بیشتر بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در بخش دیگری از سخنان خود به احیای غزل توسط حسین منزوی اشاره کرد و گفت: شاید سخت بود که بعد از ظهور بزرگانی که در قالب غزل بودند، کسی همانند منزوی بیاید و جامه‌ای نو به غزل بپوشاند. افرادی مثل حسین منزوی و سیمین بهبهانی به نوعی پرچم‌داران غزل نو و معاصر هستند و تلاش‌های بسیاری در تصویرسازی‌های نو کرده‌اند.

احمدوند با اشاره به اینکه نوآوری‌های ارزشمندی توسط حسین منزوی در قالب غزل شکل گرفته است، گفت: هر چند روزگار سر نا سازگاری با حسین منزوی داشت و وی یک عشق ناکام را تجربه کرد، اما همین امر موجب شد که منزوی غزل‌های فاخری بسراید.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حسین منزوی قبل از انقلاب چهره شد، اضافه کرد: وی برای نخستین بار در جشنواره فروغ برگزیده شد.
وی به برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از شعر اشاره کرد و گفت: آنچه که از معاونت فرهنگی بر بیاید در حمایت از شعر دریغ نخواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز در این برنامه ضمن تأکید بر توجه به موضوع فرهنگ گفت: مقام معظم رهبری به بحث فرهنگ توجه ویژه دارند و در بیانات خود هم به این موضوع تاکید کرده‌اند. قالب کلاسیک غزل پیشینه بسیاری در استان دارد، بنابراین تلاش شد که نگاه ویژه‌تری به میراث شاعران در این حوزه داشته باشیم.
محمد ربیع احمدخانی، در ادامه ضمن ارائه گزارشی از کم و کیف برگزاری نخستین دوسالانه حسین منزوی گفت: نخستین دو سالانه غزل به نام حسین منزوی در سه بخش کتاب مجموعه غزل چاپ شده از ابتدای سال 96 تا 98، بخش دوم مربوط به تک‌اثر و بخش سوم در بخش پژوهش شامل پایان‌نامه و کتاب در حوزه نقد و بررسی غزل این شاعر فقید برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان افزود: حسین منزوی شاعر بزرگ و بنامی است، اما تاکنون برای وی بزرگداشتی مثل جایزه احمد شاملو برگزار نشده بود، از همین رو بر آن شدیم که چنین بزرگداشتی برای وی برگزار کنیم.
در ادامه دبیر نخستین دوسالانه غزل حسین منزوی در آیین اختتامیه این رویداد ادبی ضمن ارائه گزارشی از فرآیند برگزاری آن گفت: برگزاری جایزه ملی غزل در زنجان، نشان می‌دهد مردم این شهر اهمیت وجود چنین شاعری را در شهرشان درک کرده‌اند.

اسماعیل امینی گفت: به عقیده من برگزاری این جشنواره گامی در راستای تشکیل یک مرکز علمی و فرهنگی برای غزل در زنجان است.

دبیر نخستین دوسالانه غزل حسین منزوی با اشاره به اینکه زنجان ظرفیت شکل‌گیری پایتخت غزل را در خود دارد، اضافه کرد: با توجه به اساتید برجسته‌ای که زنجان دارد، می‌تواند مرکز یا کتابخانه‌ای به عنوان غزل داشته باشد که در آن پایان‌نامه و پژوهش‌‌های مربوط به غزل انجام شود.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی چنین مرکزی گامی مثبت در راستای احیا و حفظ غزل خواهد بود، اضافه کرد: امیدواریم با همت و همکاری مسؤولان وزرات ارشاد و مسؤولان استان زنجان این اتفاق مثبت به زودی رقم بخورد.

انتهای پیام/73005

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان غزل منزوی اشعار فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین دوسالانه حسین منزوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید

دهقانی فیروزآبادی در کنفرانس خبری معاونت علمی – فناوری ریاست‌جمهوری با تشریح برنامه‌های دولت برای توسعه هوش مصنوعی گفت: «در حال حاضر هوش مصنوعی در همان فرصتی قرار گرفته است که اقتصاد دیجیتال در دهه ۹۰ داشت. شرکت‌های فعال در این حوزه فرصت بسیار خوبی برای رشد و توسعه دارند؛ همان‌طور که کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال یک دههٔ قبل چنین فرصتی را در اختیار داشتند».

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، دیجیاتو و زومیت، معاون علمی-فناوری رئیس‌جمهور در خصوص رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: «سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همین‌طور دستگاه‌های مختلف ازجمله سازمان برنامه‌وبودجه برای الزام ایجاد مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش، شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی موردمطالعه قرار گرفت».

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه سال گذشته راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، ادامه داد: «این مرکز ذیل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شده و اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود. از آن موقع جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران بخش‌های دولتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق توسعه ملی برگزار شد و درنهایت از اسفند ۱۴۰۲، صندوق هوش مصنوعی با سرمایه ۱۰ همتی (۱۰ هزار میلیارد تومان) شکل گرفت که بخش خوبی از سرمایه آن از نهادهایی مانند صندوق توسعه ملی و مؤدیان مالیاتی مانند اپراتورها جذب شد.»

به گفته معاون رئیس‌جمهور، طی این مصوبات همچنین برنامه‌ریزی شد که مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ۳ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ (هاب)، مرکز داده بزرگ (دیتاسنتر) و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد. همان‌طور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار خواهد داد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: «در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ۱۷ یا ۱۸ را دارد؛ اما در حوزه کاربرد رتبه ۷۰ تا ۸۰ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال ۱۴۰۳ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستم‌ها داشته باشیم. مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی دارد و از تمام دستگاه‌ها دعوت می‌کنیم که این مرکز را تقویت کنند».

وی در مورد تجهیزات و زیرساخت هوش مصنوعی افزود: «پیش‌بینی ما این است که در سال ۱۴۰۳ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، البته تحریم‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد؛ حتی عربستان و امارات نیز که برای خرید GPU اقدام کرده‌اند و پول پرداخت کرده‌اند؛ تحریم شده‌اند. از دانشگاه‌ها و تمام کسانی که در کشور GPU دارند، دعوت می‌کنم که بعد از راه افتادن این اپراتور GPU خود را به این اپراتور بیاورند».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900274 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • پرچم یا حسین در تظاهرات حامیان فلسطین در لندن + فیلم
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • تقدیر بانوان بهبهانی از اجرای طرح نور
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم
  • راه اندازی مرکز معاینه فنی ناوگان سنگین در کهنوج
  • تولد اولین نوزاد طرح نفس در کوهدشت
  • راه‌اندازی مرکز زنجیره سرمای واکسن با اعتبار ۱۳ میلیارد در زاهدان
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج