Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@05:17:48 GMT

دختر ترکمن صحرا در سرزمین عجایب؛ من هادیه هستم

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۹۸۶۱

دختر ترکمن صحرا در سرزمین عجایب؛ من هادیه هستم

روستای دهنه گمیشان جای زیادی برای بازی و سرگرمی به خصوص برای دختران نداشت اما انگیزه و استعداد زیاد هادیه چیزی نبود که از نگاه تیزبین زهرا رحیمی معلم ورزش مدرسه اش پنهان بماند و یک بار تماشای دویدن او دنبال توپ کافی بود تا هادیه به تمرینات تیم فوتبال لیگ برتری سرخپوشان گرگان معرفی شود.

هادیه استعدادش را خیلی زودتر آن که تصورش می رفت نشان داد و با عضویت در تیم ملی فوتبال جوانان، برای خود در ورزش بانوان ایران نام و نشانی دست و پا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا هادیه آن دخترک خجالتی نیست که در اولین روز تمرین تیم فوتبال سرخپوشان گرگان از ضربه به توپ هراس داشت . دختر روستای دهنه گمیشان با نمایش درخشانش در تیم ملی جوانان، چند مشتری پر و پا قرض در لیگ برتر داشت تا جایی که اکنون با ۱۱ سال بازی در لیگ برتر، به یکی از سابقه های فوتبال زنان ایران تبدیل شده است.

این مدافع گمیشانی سابقه عضویت در ملوان بندرانزلی، سپاهان و ذوب آهن اصفهان را دارد و این روزها به همراه تیم ملی فوتبال زنان برای کسب تجربه حضور در یکی از بزرگترین رویداد فوتبالی زنان قاره کهن لحظه شماری می کند.

هادیه که مدافعی سخت کوش در لیگ برتر است و با این ویژگی در میان فوتبالی ها شناخته می شود در مراحل آخر اردوی تیم ملی حضور نداشت اما انگار مریم ایراندوست سرمربی تیم ملی با شناخت دقیق از توانایی های این مدافع ۲۷ ساله و باتجربه گلستانی، جای او را در ترکیب تیم ملی خالی دید و در آخرین مرحله اردو در کیش هادیه کر را به جمع ملی پوشان فراخواند .

رسانه ها پس از دعوت کر به اردوی کیش از او به عنوان " میهمان ناخوانده و " شخص جدید اضافه شده به اردوی تیم ملی فوتبال زنان" یاد کردند اما آن چه موجب اعتماد ایراندوست به هادیه شد، فصل درخشان فوتبالیست گلستانی در لیگ برتر به همراه ملوان بندرانزلی بود که با تکرار درخشش سال های قبل به همراه سپاهان و ذوب آهن، کادر فنی تیم ملی را برای دعوت به تیم ملی مجاب کرد.

هادیه کر یکی از هزاران گلجه (دختر) ترکمن است که هم بافتن قالی را به خوبی بلدند و هم راهی جدید برای رسیدن به موفقیت های بیشتر برای خود پیدا کرده اند.

دکتر، مهندس، وکیل و کارآفرینان زیادی از دختران ترکمن صحرا در حال خدمت به خلق در جای جای ایران هستند و در میان آن ها هادیه کر فوتبال را برای افتخار آفرینی برگزید که تا اینجا به خوبی از پس آن برآمد.

هادیه در همه روزهایی که درهای موفقیت به روی او بسته شد با تکرار یک جمله که " تمام سرمایه من شکست ها و اشتباهاتم هستند" به فکر یافتن راه جدیدی برای کسب موفقیت بود و حالا انگار در جای درستی ایستاده است.

ایران در بازی افتتاحیه جام ملت های زنان آسیا در بمبئی به مصاف میزبان می رود و کار سخت هادیه و دیگر ملی پوشان از همه دقایق اول این مسابقه آغاز می شود.

اگر چه توصیف بازی قلدرانه و آهنین هادیه کر و دیگر مدافعان تیم ملی ایران به گوش سرمربی هند رسیده و وی گفته که " ایران دفاع قدرتمندی دارد و بازیکنان این تیم در محوطه جریمه بسیار خوب دفاع می‌کنند و چالش بزرگی برای گلزنی داریم" اما همه از جمله مریم ایراندوست نفر اول کادر فنی تیم ملی می‌دانند که ایران در اولین تجربه حضور در جام ملت ها کار سختی هند پیش رو دارد و نباید از این تیم انتظار صعود به جام جهانی داشت.

جام ملت‌های آسیا از ۳۰ دی تا ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ به میزبانی هند برگزار می‌شود و ۲ تیم اول و دوم هر گروه و ۲ تیم برتر از میان تیم‌های سوم گروه‌ها به مرحله حذفی مسابقات صعود می‌کنند.

تیم ملی فوتبال زنان ایران امسال با گذشتن از سد بنگلادش و اردن، برای نخستین‌بار سهمیه حضور در مسابقات جام ملت‌های آسیا را کسب کرد.

چین، چین تایپه و هند تیم‌های هم‌گروه با ایران به ترتیب در رتبه‌های ۱۷، ۴۰ و ۵۷ رده‌بندی فدراسیون بین‌المللی فوتبال قرار دارند و در میان تیم‌های آسیایی به ترتیب چهارم، هشتم و یازدهم هستند. ایران تیم ۷۲ جهان و ۱۴ آسیا است.

استان گلستان ۵۰۰ فوتبالیست زن در رده‌های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در فوتبال چمنی، فوتبال سالنی و فوتبال ساحلی دارد که شمار این جمعیت روز به روز در حال افزایش است.

فاطمه رحیمی و الهام عبدالرحمن در رده بزرگسالان و لیلا نجاتی در رده نونهالان از فوتبالیست‌های ملی پوش گلستان هستند.

تعدادی از دختران فوتبالیست گلستان در تیم‌های لیگ برتری مثل ذوب آهن، سپاهان و ملوان بندرانزلی حضور دارند و مهدیه دهقان، زهرا رحیمی، مهین جعفری، مریم بذر افشان، الهام محبوب از بازیکنان مطرح گلستان در فوتبال هستند که سالهاست در این رشته ورزشی فعالیت دارند.

به اعتقاد کارشناسان فوتبال، نگاه فدراسیون فوتبال به زنان نگاه توسعه محور است چرا که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند بنابراین باشگاه‌های فوتبال در همه استان‌ها باید به فوتبال و فوتسال زنان توجه ویژه‌ای داشته باشند.

برچسب‌ها فوتبال استان گلستان جام ملت های آسیا وزارت ورزش و جوانان ورزش زنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فوتبال استان گلستان جام ملت های آسیا فوتبال استان گلستان جام ملت های آسیا وزارت ورزش و جوانان ورزش زنان تیم ملی فوتبال فوتبال زنان جام ملت لیگ برتر جام ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کشورهایی در گذشته جزئی از خاک ایران بوده‌اند؟

سرزمین‌های کنونی ایران تنها ۳۰ درصد از آن چه که ایران بزرگ بوده است هستند. امپراطوری بزرگ ایران قدیم شامل این محدوده‌ها می‌شد: آران و شروان، ارمنستان، گرجستان، داغستان، اوستیای شمالی، چچن، اینگوش، هرات و افغانستان، بخش‌هایی از بلوچستان و مکران، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، بخش‌های ضمیمه شده به قزاقستان، بخش‌های ضمیمه شده به قرقیزستان، امارات، بحرین، قطر و عمان. در ادامه این مطلب می‌توانید اطلاعات کاملی را در زمینه چگونگی و زمان جدا شدن این بخش‌ها از امپراطوری ایران بزرگ را کسب کنید. 

تجزیه ایران بزرگ در قرارداد گلستان

در تاریخ ۲۰ مهرماه ۱۱۹۲ هجری شمسی معادل ۱۲ اکتبر ۱۸۱۳ میلادی، کشور ایران سخت درگیر یک جنگ طولانی و فرسایشی با روس‌ها بود. قرارداد گلستان نیز در دوران زمان فتحعلی شاه قاجار در همین زمان به واسطه خسارات جنگ و قتل عام مردم و سربازان و روس‌ها به ایران تحمیل شد. طبق معاهده گلستان، چهارده ایالت قفقاز، از دیگر سرزمین‌های مشترک جدا افتاده و به روسیه تزاری واگذار شد.

ایالت‌ها و ولایت های چهارده گانه‌ای که در معاهده گلستان از ایران بزرگ جدا شدند عبارتند از: ایالت گنجه و قره‌باغ، ولایت های شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان و گرجستان، محال شوره گل، آچوق باشی، گروزیه، منگریل و آبخاز. علاوه بر این ولایت ها، بخشی از سرزمین تالش نیز به تصرف روس‌ها درآمد و در راستای همین واگذاری نیز متاسفانه حاکمیت ۱۰۰ درصدی ایران روی آب‌های دریای خزر خدشه دار شد.

قرارداد ترکمان چای

ترکمان چای یکی از ننگین‌ترین معاهده‌هایی ست که در آن بخش‌های مهمی از امپراطوری ایران بزرگ از این سرزمین جدا شد. این قرارداد پایان حاکمیت ایران بر قفقاز بود. ۱۳ سال پس از پایان جنگ ۱۰ ساله روسیه تزاری با ایران به واسطه قرارداد گلستان، جنگ بین این دو کشور مجددا در حالی که فتحعلی شاه قاجار همچنان بر مسند قدرت تکیه زده بود آغاز شد. دوره دوم جنگ‌های ایران و روسیه از در واقع چکیده همان جنگ اول بود، اما این بار روس‌ها با قاطعیت بیشتری پیروز شدند. با رسیدن روس‌ها به تبریز، فتحعلی شاه قاجار از ورود لشکریان به تهران ترسید و به همین دلیل مجددا در تاریخ یکم اسفندماه ۱۲۰۶ هجری شمسی معادل ۲۱ فوریه ۱۸۲۸ میلادی، پای میز مذاکره نشست.

فتحعلی شاه قاجار از روس‌ها تقاضای صلح آنی کرد و معاهده ننگین ترکمانچای پایانی بر این جنگ‌ها بود. طبق مفاد این قرارداد، سه ایالت دیگر قفقاز یعنی ایروان، نخجوان و بخش های دیگری از تالش زیر سلطۀ روسیه تزاری قرار گرفت. حاکمیت ایران بر دریای مازندران حتی از پیش هم محدودتر شد و مردم ایران ناچارا کاپیتولاسیون (قضاوت کنسولی) را پذیرفتند و به این شکل بخش‌های مهم و حیاتی دیگری از ایران بزرگ نیز مجددا جدا شده و به دست روس‌ها افتاد.

عهدنامه زهاب

عهدنامه زهاب یا عهدنامه قصر شیرین توافقی است که میان صفویان ایران و امپراتوری عثمانی در ۱۷ می ۱۶۳۹ میلادی در شهر قصر شیرین امضا شد و به واسطه این قرارداد، ترکیه نیز از ایران بزرگ جدا شد. در آن زمان پس از جنگ چالداران عهدنامه‌ی بین المللی ذهاب یا عهدنامه قصر شیرین توسط امپراطوری صفوی و عثمانی امضا گردید. می‌توان گفت که این عهدنامه تقریبا به جنگ‌های ۱۵۰ ساله ایران و ترکیه پایان بخشید.

 این پیمان با شرط پیوستن ایروان در قفقاز جنوبی به ایران و پیوستن تمام سرزمین‌های میان رودان (دربرگیرنده بغداد) به عثمانی انجام گرفت. با این حال این پیمان‌نامه پایان اختلافات مرزی میان ایران و عثمانی نبود. البته نشانه گذاری دقیق مرز‌های این دو کشور در زمان تأسیس جمهوری ترکیه (پس از جنگ جهانی اول و از میان رفتن امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۱۸) میان سه کشور ایران، ترکیه و عراق صورت گرفت.

قرارداد پاریس و تجزیه هرات از ایران بزرگ

در سال ۱۸۵۷ میلادی و در زمان محمدشاه قاجار، ایران و انگلیس در حال جنگی سخت بر سر مالکیت هرات بودند. نیرو‌های انگلیس با تصرف بخشی از شهر‌های جنوبی ایران مانند بنادر خرمشهر و بوشهر و جزایر جنوب در خلیج فارس، محمدشاه قاجار را مجبور به مذاکره کرند. بر طبق معاهده ننگین پاریس که توسط فرخ خان غفاری پذیرفته شد، ایران از ادعای خود بر هرات چشم پوشی کرد و هرات در ۱۸۶۳ به افغانستان ملحق شد. در راستای همین پیمان، ایران موجودیت کشوری به نام افغانستان را نیز به رسمیت شناخت. براساس این معاهده ایرانیان پذیرفتند که سپاه خود را از هرات خارج کنند، در هنگام بازگشت سفیر انگلیس به ایران از او عذرخواهی کنند و یک قرارداد تجاری استعماری را نیز بپذیرند.

با این قرارداد رسما گردن ملت ایران زیر تیغ انگلیس‌ها قرار گرفت. همچنین ایران متعهد شد در راستای قراردا پاریس، چند امتیاز سرزمینی به سلطان مسقط که در آن زمان متحده انگلیس بشمار می‌آمد بدهد. انگلستان نیز متعهد شد که دیگر مخالفان شاه را در سفارت خود پناه ندهد. این چنین شد با این قرارداد ننگین، هرات نیز از امپراطوری ایران بزرگ جدا شد.

جریان تجزیه مکران و بلوچستان‌

پس از شکست ایران در جنگ‌های قفقاز و همچنین آشوب هرات و جدا شدن سرزمین‌های متعدد از ایران بزرگ، نا آرامی هایی درمناطق مکران و بلوچستان ایجاد شد. امام محمدشاه قاجار در آن زمان توانست با زور و ارعاب این شلوغی‌ها را برای مدتی ارام کند. در همین زمان بود که دولت بریتانیا برای تسلط به این مناطق وسیع که از خلیج گواتر تا رود سند را شامل می‌شد دندان تیز کرد. ماموران دولت بریتانیا به بهانه نگاهبانی خط تلگراف بوشهر به هندوستان، با خان کلات قراردادی را به امضا رسانند.

همین دولت برای خان کلات حقوقی تعیین کرد و لقب امیر کلات را به او داد. با وجود مخالفت و پایداری برخی از دولتمردان با این امر، سرانجام ناصرالدین شاه تسلیم شد و قرارداد تحدید حدود را در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۲۵۰ هجری شمسی معادل ۴ سپتامبر ۱۸۷۱ میلادی امضاء کرد. به دنبال پذیرش این قراداد، دولت انگلستان با لشکرکشی منطقه مزبور را اشغال‌کرده و آن را بلوچستان انگلیس نامید.

تجزیه سیستان از ایران بزرگ

دولت بریتانیا پس از تصرف بلوچستان و برای جلوگیری از دست درازی روس‌ها به زمین‌های باقی مانده ایرن بزرگ، برای تصاحب ایالت پهناور سیستان، که دارای موقعیت راهبردی مهمی بود اقدام کرد. دولت بریتانیا امیر کابل را تحدید کرد تا به ایران حمله کند. او با این کار توانست که دولت ایران را که‌به طور کامل ناتوان شده بود به حکمیت دولت انگلیس نسبت به تعیین مرزهای سیستان‌راضی نماید. طی این فرآیند، در سال ۱۲۵۱ هجری شمسی معادل ۱۸۷۲ میلادی زمین‌های سیستان به دو منطقه خارجی و داخلی تقسیم شد و بخش داخلی که تنها کما بیش ۱۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، برای ایران باقی ماند و این ترتیب بخش بزرگی از سیستان نیز از ایران بزرگ جدا شد.

معاهده آخال

حکومت قاجار یکی از سست‌ترین حکومت‌های تاریخ ایران بود. از هم گسستگی بی سابقه‌ای که در شالوده این حکومت وجود داشت زمینه جدا شدن بخش‌های بسیاری از سرزمین‌های ایران بزرگ را فراهم ساخت. پس از جدا شدن سرزمین افغانستان و به رسمیت شناخته شدن این کشور از سوی ایران، راه مناطق خوارزم و فرارود که از هرات می‌گذشت بر روی حکومت ایران بسته شد. به این ترتیب ارتباط کالبدی با «ایران ویج» یعنی مناطق بخارا، سمرقند، فرگان (فرغانه) و… قطع شد.

دولت روسیه تزاری با توجه به این مسأله و بر پایه منشور پتر، به سرزمین‌های خوارزم و فرارود حمله نظامی صورت داد. این دولت میان سال های ۸۰ ـ ۱۸۶۰ میلادی، مقاومت مردم سرزمین های یاد شده و ایستادگی امیران محلی وابسته به ایران را درهم شکست و تمامی سرزمین های خوارزم و فرارود را اشغال کرد. به دنبال این فروپاشی و تسلط بر سرزمین‌ها توسط روس ها، دولت وقت ایران ناچارا در تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۲۶۰ هجری شمسی معادل ۱۴ دسامبر ۱۸۸۱ میلادی پای میز مذاکره نشسته و معاهده آخال را امضا کرد. ایران در این معاهده تضمین داد تا از حق حکومت خود بر سرزمین‌های خوارزم و فرارود چشم پوشی کند.

تیر آخر تجزیه ایران بزرگ در قرارداد مودت‌

به دنبال بالا آمدن حکومت بلشویکی در روسیه و درهم شکستن مقاومت گسترده مردمان اسیر ظلم تزار‌ها در قفقاز، خوارزم، فرارود و… ارتش سرخ، با اشغال شهر رشت وبخش‌های دیگری از گیلان، دولت ایران را برای انتقال ارثیۀ خونین تزار‌ها به «تزارهای‌جدید» تحت فشار قرار داد. در همین زمان هنگامی که شهر رشت و بخش‌های بزرگی از گیلان در اشغال ارتش سرخ بود و هراس حمله آن‌ها به تهران امان را از حکومت ایران بریده بود، دولت ایران قرارداد مودت را امضاکرد. با این امضا تمامی سرزمین قفقاز، سرزمین‌های خوارزم و فرارود و بخشی از حاکمیت ملت ایران بر دریای مازندران و… به «تزارهای سرخ» منتقل‌شد.

منبع: الی گشت

tags # اخبار جهان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • روزگار متفاوت زنان اراکی
  • ملی‌پوشان دختر فوتبال ایران، تاجیکستان را گلباران‌کردند
  • ببینید | صف بیکاران در صحرا
  • تاریخ‌سازی در فوتبال ایتالیا؛ قضاوت یک تیم داوری زن در سری آ
  • اين دختر بسكتبال لژيونر مى شود، شك نكنيد
  • پس از ورزشگاه یادگار تبریز، ورود زنان به ورزشگاه امام خمینی اراک هم ممنوع شد!
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • چه کشورهایی در گذشته جزئی از خاک ایران بوده‌اند؟
  • حضور زنان در ورزشگاه تبریز تا اطلاع ثانوی ممنوع