Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالاخره آرزوها به امید مبدل و با بازگشایی دریچه‌های تخلیه سد کمالخان سیلاب به سمت سیستان روانه شد تا مرهمی بر زخم‌های خشکسالی این دیار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سال‌هاست در پی بدعهدی افغانستان نسبت به معاهدات بین المللی در خصوص حق آبه ایران از هیرمند، شاهد خشکی تالاب بین المللی هامون و وضعیت نا به سامان منطقه سیستان هستیم، شرایطی که معیشت مردم را نیز تخت تاثیر قرار داده و مشکلات دیگری همچون جولان ریزگردها و بیماری های تنفسی را برایشان به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما علاوه بر این که طی بیش از دو دهه گذشته حق آبه ای از سوی افغانستان به سمت ایران هدایت نشده، بلکه مدت هاست به واسطه سد و بندهای کشور همسایه از سیلاب هم خبری نیست.
 
امسال به دلیل بارش های خوب زمستانی، سیلاب به یکی از مخازن افغانستان که به منظور جلوگیری از ورود آب به ایران احداث شده، روانه شد و بعد از پر شدن این بند، منحرف شده و به سمت گودزره در حال هدایت بود که با پیگیری های دولت ایران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مقرر شد از این اقدام جلوگیری و آب به سمت سیستان هدایت شود.

یکشنبه همین هفته بود که رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس، طی مصاحبه ای به خبرنگار ما گفت که طبق مذاکرات صورت گرفته و به نقل از مقامات آگاه، طرف افغانستانی قول بازگشایی دریچه بند کمال خان به سمت سیستان را تا ۴۸ ساعت آینده دادند، خوشبختانه این وعده محقق شد و شب گذشته خبر بازگشایی دریچه های تخلیه سد کمالخان لبخند رضایت را بر لبان مردم منطقه نشاند و شادی را مهمان خانه هایشان کرد.

سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی شد

محمد سرگزی، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: با پیگیری ها و رایزنی های صورت گرفته به عنوان نماینده مردم در مجلس، همچنین توسط استانداری و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و مسئولین وزارت خارجه با طرف افغانستانی سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی و آب به سمت سیستان روانه شد.

وی ادامه داد: در روزهای گذشته مردم سیستان موضوع روان شدن آب در رودخانه هیرمند را با حساسیت زیاد پیگیری کرده و راهکارهایی را برای ایجاد فشار و رهایی آب مطرح می کردند.

سرگزی گفت: خوشبختانه سعه صدر مردم و تلاش مسئولین منجر به همراهی دولت افغانستان در بازگشایی دریچه های سد کمال خان بسمت سیستان شد.

وی ابراز امیدواری کرد: رهاسازی آب با حسن نیت و با حداکثر ظرفیت صورت پذیرد تا نیاز آبی سیستان را رفع کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بازگشایی دریچه سمت سیستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: راه‌های ارتباطی بیش از ۳۵۰ روستا استان که در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود با تلاش عوامل راهداری تمامی محورها بازگشایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله جلال‌، با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به مخاطرات جوی ایجادشده به واسطه سیلاب چند روز گذشته، 60 تیم عملیاتی راهداری و 190 نفر راهدار با 150 دستگاه انواع ماشین‌آلات راهداری سبک و سنگین به صورت شبانه‌روزی برای  عملیات بازگشایی محورهای روستایی به‌کارگیری شدند.  

وی گفت: به راه‌های ارتباطی بیش از 350 روستای استان در اثر سیلاب آسیب وارد شده بود که با تلاش شبانه‌روزی عوامل راهداری تمامی محورهای آسیب‌دیده از سیلاب اخیر بازگشایی شده است. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر راهداران مشغول پاکسازی پل‌ها، آبنماها، تخلیه قنوات، ریزش برداری کامل محورهای خاکی و کوهستانی با هدف ایجاد ارتباط ایمن و پایدار برای راه‌های مذکور هستند.  

جلال‌زاده، سامانه گویای 141 را راه ارتباطی بین هم استانی‌ها با مرکز مدیریت راه‌های استان عنوان کرد و  از تعمیر و بازسازی، خرید و تجهیز ماشین آلات راهداری با یک هزار و 320 میلیارد ریال اعتبار خبر داد. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه انجام عملیات راهداری علاوه بر نیروی راهدار باتجربه به ماشین‌آلات راهداری مجهز نیاز دارد، گفت: براین اساس طی سال گذشته این اداره مبلغ یک‌هزار و 320 میلیارد ریال در زمینه تعمیر و بازسازی، خرید تجهیزات ماشین‌آلات راهداری تأمین اعتبار شده است.  

وی افزود: از محل اعتبارات 1402 برنامه‌ ریزی جهت بازسازی 14دستگاه ماشین‌آلات راهداری، همچنین تعمیر و راه‌ندازی سایر ماشین‌آلات با اعتبار 306 میلیارد ریال انجام و خرید انواع ماشین‌آلات راهداری در مرحله أخذ مجوزهای قانونی و برگزاری مناقصه است.

جلال‌زاده به 2 هزار و 88 مورد انجام تعمیرات و سرویس ماشین آلات طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: بدین منظور  45 هزار قطعه انواع لوازم یدکی مورد نیازخرید و تعویض شده‌اند. برای خرید لاستیک، تأمین روغن و سوخت مصرفی و سایر اقلام مصرفی نیز جمعا 192 میلیارد ریال هزینه شده است. تمامی ماشین‌آلات راهداری مجهز به سامانه‌های ردیاب ماهواره‌ای هستند که عملکردشان از قبیل سرعت، موقعیت، مسیر حرکت، پایش و کنترل آن‌ها در طول شبانه روز امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • رقص و شادی بازیکنان تیم ملی افغانستان با آهنگ صادق بوقی (فیلم)
  • ببینید | دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ مگر سیلاب به داد مردم سیستان برسد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • البرزنشین مهمان خانه های مردم در شبکه البرز
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • انسداد ۴۲ راه روستایی و راه فرعی قدیمی اسپکه-بمپور درجنوب سیستان وبلوچستان
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • امداد رسانی به بیش از ۵۷ هزار آسیب دیده سیلاب سیستان و بلوچستان