Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-29@21:15:11 GMT

پیام وزیر فرهنگ به جایزه ملی دوسالانه غزل

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۰۴۰۱

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جایزه ملی دو سالانه غزل، پیامی صادر کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است:

از کهن­‌ترین اعصار تا روزگار ما، شعر در ایران همواره منادی معنویت، اخلاق و عواطف انسانی و پیش از اسلام نیز تجلی­ گاه خداجویی، نیایش، نیک ­اندیشی و انسان دوستی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در میان گونه ­های شعر ایران، غزل برآمده از ذوق و خلاقیت سخنوران بزرگ این سرزمین، سخن­گوی عشق، زیبایی و دلدادگی به جمال، بیانگر تجربه ­های سیر و سلوک در طریقت کمال و تهذیب نفس و دریافت ­های شهودی سالکان مسیر معرفت الهی است.

غزل بیش از هزار سال است که زمزمة روز و شب ایرانیان و همدم شادی ­ها و غم ­ها و کامیابی­‌ها و ناکامی ­های این مردم است و بسیاری از بزرگان و حوزه ­های معرفتی دینی، فیلسوفان، فقیهان، حکیمان و دانشوران، با غزل مأنوس بوده و غزل سروده ­اند.

این مسیر درخشان تا زمانه ما امتداد یافته و غزل هم­چنان در محفل اهل سخن بالانشین و والامرتبه است.

جایزة ملی دوسالانه غزل که با یاد شاعر نام­آور و غزل­سرای برجسته روزگار ما، حسین منزوی برگزار می­ شود، فرصت مغتنمی برای سخنوران، محققان و دوستدارن شعر است تا افزون بر تبادل تجربه ­ها و بیان یافته­‌ها و تأملات خویش، از تازه ­ترین رهاورد‌های غزل­سرایان کشور آگاه شوند و نیز مجالی است برای تقدیر از خلاقیت، ژرف­نگری­‌ها و تکاپوی شاعران و پژوهشگرانی که هنر و دانش و مهارت خود را در آفرینش، معرفی، شناخت و ترویج غزل به کار بسته­ اند.

شهر زنجان به عنوان میزبان این رخداد بزرگ ادبی و فرهنگی و زادگاه زنده ­یاد حسین منزوی، از دیرباز خاستگاه بزرگان اندیشه و ادب و حکمت بوده و شایستگی آن را دارد که پایتخت غزل ایران نامیده شود.

با سپاس از اهتمام شاعران و ادیبان مشارکت کننده در این رویداد ارزشمند، مراتب امتنان خود را از برگزار کنندگان، داوران و فعالان رسانه ­ای اعلام و به برگزیدگان این جایزه صمیمانه تبریک می­ گویم.

از خداوند منان برای همه خادمان فرهنگ و هنر و شعر ایران عزیز توفیق و سرافرازی آرزومندم.   نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) برگزیدگان خود را شناخت    در آیین اختتامیه نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) که با حضور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرهنگسرای امام خمینی (ه) برگزار شد، برگزیدگان بخش‌های مختلف این رویداد ادبی معرفی شدند.

 بر اساس رأی هیات داوران در بخش تک اثر شعر فارسی، افسانه سادات حسینی از نیشابور عنوان برگزیده را به دست آورد.
حسن خسروی وقار از قم، آرزو سبزوار قهفرخی از چهارمحال بختیاری (فرخ شهر)، علیرضا رجبعلیزاده از کاشان و حسن بهرامی از گچساران از دیگر نامزد‌های این بخش بودند.

در بخش کتاب فارسی سید علی شکرالهی از اصفهان به عنوان نفر برگزیده معرفی شد.
در این بخش مسلم فدایی از گنبد کاووس نفر شایسته تقدیر شناخته شد.
حسنا محمدزاده از کاشان، رحمت الله رسولی مقدم از یاسوج، حامد حسین خانی از کرمان، مواد جعفری نسب از سبزوار و مرجان بیگی فر از شهرکرد از دیگر نامزد‌های این بخش بودند.

در بخش تک اثر شعر ترکی، وحید طلعت از ارومیه به عنوان نفر برگزیده و پرویز سودی از زنجان شایسته تقدیر شناخته شدند.
مهدی میرزا رسولزاده از اردبیل، ملاحت نادری از تبریز و بهزاد بیات فرد از زنجان از دیگر نامزد‌های این بخش بودند.

در بخش کتاب شعر ترکی عارف ساسانی از مراغه به عنوان نامزد دریافت این بخش بود.

در بخش پژوهش و کتاب، عاصم اسدی از زنجان عنوان برگزیده و وحید رحمانی از زنجان عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند.
میترا سادات دهقانی از سمنان، علی اصغرمقنی از تبریز و دنیا تورج از تهران دیگر نامزد‌های این بخش بودند.   محمد سلمانی، غلامرضا طریقی و بهروز یاسمی داوران بخش شعر فارسی و سعید سلیمان‌پور و علی کریمی داوران بخش شعر ترکی نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) بودند.
مهدی محبتی و قربان ولیئی هم داوری بخش پژوهش و کتاب این رویداد ادبی را برعهده داشتند.

دبیری این رویداد ادبی را اسماعیل امینی شاعر و استاد دانشگاه برعهده داشت.

 نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) شامل سه بخش کتاب (مجموعه غزل فارسی و غزل ترکی چاپ شده بین ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸)، تک‌اثر (شعر فارسی و ترکی (پنج اثر از هر شرکت‌کننده) و پژوهش (شامل پایان‌نامه و کتاب با موضوع غزل‌های حسین منزوی) بود.

به گفته محمد ربیع احمدخانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان و دبیر اجرایی نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) در مجموع ۴۶۶ نفر از سراسر کشور و نیز از چند کشور، با هزارو ۸۲۷ اثر در این رویداد ادبی شرکت کردند.

دوسالانه جایزه ملی غزل، به نام و یاد حسین منزوی برگزار می‌شود. منزوی، غزل سرای برجسته معاصر، در سال ۱۳۲۵ در زنجان متولد شد. وی از سنین جوانی سرودن شعر را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به عنوان شاعر خود را مطرح کرد و غزل‌های او مورد توجه غزل سرایان قرار گرفت.
از منزوی آثار متعددی برجای مانده است که ازآن جمله می‌توان به کتاب های' با عشق در حوالی فاجعه'، 'از شوکران و شکر'، ' با عشق تاب می‌آورم'، ' حنجرهٔ زخمی تغزل' و گزیده اشعار 'از ترمه و تغزل' اشاره کرد.
حسین منزوی در سال ۱۳۸۳ پس از مدت‌ها تحمل رنج بیماری قلبی در بیمارستان شهید رجایی تهران درگذشت و در زادگاهش (شهر زنجان) به خاک سپرده شد. برچسب ها: وزیر فرهنگ و ارشاد ، محمد مهدی اسماعیلی ، پیام ، جایزه ملی دو سالانه غزل ، حسین منزوی ، شاعر ، غزل سرا

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد محمد مهدی اسماعیلی پیام حسین منزوی شاعر غزل سرا نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل فرهنگ و ارشاد اسلامی رویداد ادبی حسین منزوی وزیر فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس صادر کرد.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، در این پیام که در همایش روز ملی خلیج فارس که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در فرهنگسرای اندیشه قرائت شد، آمده است: دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس‌گیری جزیره هرمز از نیروهای متجاوز پرتغالی است.

در ادامه این پیام آمده است: در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی ، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

در ادامه این پیام آمده است: خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز ، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها ، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

سرتیپ آشتیانی در این پیام آورده است: در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

در ادامه این پیام آمده است: ترانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

وزیر دفاع در این پیام تاکید کرده است: آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خاران و دست نشاندگان آنها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهدت ها و پایمردی‌های رزمندگان نیروهای مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

سرتیپ آشتیانی در پایان پیام خود آورده است: ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است. بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900946

دیگر خبرها

  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • پیام وزیر ورزش در پی قهرمانی فوتسال در آسیا
  • پیام تبریک وزیر ورزش پس از قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران
  • اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست‌ها نشان داد آرمان‌های نلسون ماندلا زنده است
  • عکس| پیام احساسی کاپیتان استقلال به جانشینش در تبریز
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)