Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئله باقیمانده سموم استفاده شده برای دفع آفات در محصولات کشاورزی پس از برگشت خوردن محصولات کیوی، فلفل و سیب زمینی ایرانی، از کشورهای مانند روسیه و هند، به تیتر اول رسانه ها، بدل شد. نائب رئیس انجمن تولید کنندگان سموم دفع آفات در گفتگو با الف، مسائل مختلف مطرح شده در رسانه ها و فضای مجازی را مغایر با واقعیت های فنی خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرید رحمتی در اینباره به جامعه خبری تحلیلی الف، گفت: در خصوص اخبار منتشر شده در زمینه میوه های برگشتی از روسیه و دیگر کشورها و مسئله استفاده از سموم، مسائل بسیاری در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شد که با واقعیت های فنی، فاصله دارد.

به گفته وی هر وارد کننده ای که قصد واردات هر نوع سمی را دارد، باید برای سم وارداتی از سازمان حفظ نباتات مجوز بگیرد. این سازمان نیز سم وارداتی را با استانداردهای WHO و FAO تطبیق می دهد و تنها پس از اطمینان از رعایت استانداردهای جهانی مجوز واردات صادر می شود. همچنین پس از ورود سم به مبادی کشور، وارد کننده باید مجدداً  از سازمان حفظ نباتات یک مجوز دیگر به عنوان مجوز ترخیص اخذ کند. پس از اطمینان از این موضوع که محموله وارد شده، همان کیفیت نمونه تحویل شده را دارد، مجوز ترخیص صادر می شود.

وی افزود: بر روی همه تولید کنندگان داخلی نیز نظارت های مشابه سفت و سختی اعمال می شود. در واقع بحث باقیمانده سموم در محصولات تولیدی، ربطی به تولید کننده ندارد و باید مقصر آن را در حوزه سیاستگذاری کشاورزی جستجو کرد. برای مثال، وقتی روی بطری سم نوشته شده است، برای هر هکتار تنها یک لیتر استفاده شود، کشاورز ما بنا به ذهنیتی که دارد، برای هر هکتار 2 لیتر یا بیشتر استفاده می کند تا به خیال خود بهتر با آفات مقابله کند. 

این تولید کننده سموم با اشاره به محموله های فلفل برگشتی از روسیه، بیان کرد: مسئله این محموله اصلاً ربطی به باقیمانده سموم نداشت، بلکه روسیه اعلام کرد که در تولید این محصول از 4 نوع سم استفاده شده است که ما اصلاً آنها را نمی شناسیم، در واقع کشاورز باید از سوی صادر کننده توجیه شود که، تنها از سموم مورد تایید کشور مبدا و به میزان مناسب استفاده کند. در خصوص کیوی های برگشتی نیز، یک اشتباه قابل توجه فنی پیش آمد. 

نائب رئیس انجمن تولید کنندگان سموم دفع آفات کشور، در ادامه گفت: برای کیوی اصلاً نباید از سم استفاده کرد و آفات موجود روی پوست کیوی را باید به صورت مکانیکی با برس از روی میوه تکاند، در مورد کیوی های صادراتی این اقدام انجام نشد و کشور مقصد، برای آلوده نشدن مزارع خود این محموله مبتلا به آفت را برگرداند. با این همه ما در حوزه سم مشکلات عدیده ای داریم که امنیت غذایی کشور را به خطر انداخته است و آن وفور وجود سم های تقلبی و خطرناک در بازار است. 

رحمتی در توضیح این موضوع اظهار کرد: سود سم تقلبی به حدی است که بسیاری را به خود جذب کرده است. تولید کنندگان سموم تقلبی، مقدار کمی سم تهیه می کنند و آن را با موادی مانند تینر مخلوط می کنند، به نوعی که تنها بوی سم بدهد، سپس برچسب ها و لوگوی، شرکت های معتبر را عیناً کپی می کنند. اخیراً 3 جوان در زنجان دستگیر شدند که 4 کارگاه تولید سم تقلبی دائر کرده بودند، از آنها به مقدار 250 میلیارد تومان سم تقلبی، مصادره شد. متاسفانه دستگیر شدگان با سپردن وثیقه 40 میلیارد تومانی آزاد شدند، این مسئله نشان می دهد که چه سودهای هنگفتی در قاچاق و تولید سم تقلبی وجود دارد. 

وی همچنین گفت: تا زمانی که با تولید کنندگان سم تقلبی برخورد قاطعی صورت نگیرد و تنها به اخذ جریمه های کم ، بسنده شود، امنیت غذایی شهروندان به شکل وسیعی از سوی آنها تهدید می شود. اقدام آنها به شکل واضعی اخلال در نظام امنیت غذایی کشور است و باید فکری عاجل کرد تا شبکه گسترده سموم تقلبی در کشور برچیده شود. بنده در حال حاضر 50 سال است که در کارخانجات، سم تولید می کنم و تولید و دانش داخلی، توان تامین نیازهای داخلی را دارد، منتهی عدم توجیه کشاورزان، فرآوانی سموم تقلبی در بازار و قاچاق سموم ناشناخته و بی کیفیت، به بلای جان محصولات داخلی تبدیل شده است. 

رحمتی همچنین افزود: متاسفانه سیب زمینی های صادراتی ما نیز با مقدار متنابهی خاک صادر می شود، همین موضوع باعث برگشت خوردن سیب زمینی های صادراتی ایران شد، بسیاری از کشورها در دستورالعمل های خود تاکید کرده اند که سیب زمینی وارداتی نباید بیش از 2 درصد خاک به همراه داشته باشد، اما سیب زمینی های صادراتی ما اغلب 5 درصد و یا بیشتر خاک دارد. 

منبع: الف

کلیدواژه: تولید کنندگان سموم تولید کنندگان سم سموم تقلبی سیب زمینی دفع آفات سم تقلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود.

به گفته او، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم آنکه قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بالای ۶۵ هزارتومان است، اما در شرایط کنونی مرغداران در فروش هرکیلو مرغ بیش از ۱۰ هزارتومان متضرر هستند.

او با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»