Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@05:30:26 GMT

آغاز پیک ششم کرونا با اومیکرون

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۰۸۴۹

آغاز پیک ششم کرونا با اومیکرون

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، هشدارهای متخصصین علوم پزشکی در کشور جدی شده و سویه اومیکرون به آرامی در حال جابجایی با دلتا است. آن طور که از آمارهای روزانه وزارت بهداشت می‌توان برداشت کرد، موارد ابتلاء به اومیکرون به سرعت در حال افزایش است و این در حالی است که رعایت پروتکل‌ها در هفته‌های اخیر، روند نزولی به خود گرفته و فاصله گذاری‌های اجتماعی نیز برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اتوبوس‌ها، مترو، پاساژها، باشگاه‌های ورزشی، نانوایی‌ها، مجتمع‌های تجاری و…، هیچ نشانی از رعایت پروتکل‌ها مشاهده نمی‌شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر به طور میانگین میزان رعایت پروتکل‌ها به ۶۰ درصد رسیده و میزان استفاده از ماسک در نانوایی‌ها ۵۱.۱۷ درصد بوده است. همچنین استفاده از تهویه در باشگاه‌های ورزشی سرپوشیده ۵۶.۹۳ درصد بوده است.

این آمارها، می‌تواند نشانه‌های خطر گردش ویروس در جامعه باشد. به خصوص سویه اومیکرون که گفته می‌شود از سرعت انتقال بالاتری نسبت به دلتا برخوردار است.

مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، با عنوان این مطلب که سویه اومیکرون احتمالاً این هفته سویه غالب در کشور خواهد شد، گفت: این هفته میزان غالب بودن این سویه در برخی استان‌ها به صد در صد نزدیک خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که وزارت بهداشت درصدی از موارد مثبت ابتلاء به اومیکرون را برای تعیین نوع سویه آزمایش می‌کند، افزود: بررسی موارد آزمایش شده نشان می‌دهد از چهار هفته پیش که نخستین موارد ابتلاء به اومیکرون در کشور شناسایی شد، هر هفته به طور متوسط ۱۰ درصد به نسبت ابتلاء به اومیکرون در برابر ابتلاء به دلتا افزوده شده است.

یونسیان گفت: در هفته اول نسبت ابتلاء به اومیکرون به ۸ درصد رسید، در هفته دوم این نسبت به ۱۸ درصد رسید، در هفته سوم حدود ۳۳ درصد شد و هفته گذشته نسبت ابتلاء به اومیکرون به ۴۳ درصد رسیده است.

در همین حال، پیام طبرسی عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، از افزایش ۲۰ درصدی مراجعات سرپایی به علت کرونا در هفته گذشته خبر داد و گفت: با توجه به ورود اومیکرون به کشور، احتمال وقوع پیک جدید وجود دارد، اما زمان آغاز آن بستگی به میزان تزریق دوز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره علت پایین بودن آمار واکسیناسیون دوز سوم تصریح کرد: تزریق دوز سوم واکسن کرونا به دو علت می‌تواند پایین باشد؛ اول آنکه بیشتر افراد در ماه‌های اخیر واکسینه شده‌اند و هنوز سه ماه از تزریق نوبت دوم آنها نگذشته است و علت دیگر نیز این است که به دلیل فروکش کردن کرونا مردم احساس می‌کنند که نیازی به تزریق دوز سوم وجود ندارد، در حالی که این تصور اشتباه است.

وی تأکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که الان بهترین زمان برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا است، زیرا واکسیناسیون قبل از آغاز پیک جدید کرونا با اومیکرون، اثربخشی بهتری خواهد داشت.

عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹، با بیان اینکه مطالعات نشان داده که تزریق دوز سوم واکسن کرونا باعث افزایش سطح ایمنی در مقابل اومیکرون می‌شود، افزود: افرادی که دو دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند ممکن است با درصد بیشتری به اومیکرون مبتلا شوند، اما تزریق دوز سوم واکسن کرونا می‌تواند از ابتلاء و بستری جلوگیری کند.

از سوی دیگر، محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که نشانه‌های بالینی ابتلاء به سویه اومیکرون در موارد سرپایی با سویه‌های دیگر کرونا تفاوت دارد، گفت: نشانه‌های موارد خفیف و سرپایی بیشتر شبیه سرماخوردگی شدید است، مثل آبریزش بینی، گلودرد که وجه غالب بیماری هستند و همینطور سرفه و تب.

با توجه به اینکه پیک‌های کرونا در کشور ما همواره با فاصله دو ماهه از اروپا رخ می‌دهد، این احتمال هست که در صورت آغاز پیک ششم با سویه اومیکرون، شرایط کرونایی کشور در روزهای پایانی سال، قدری نگران کننده شود.

منبع: مهر این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت بهداشت ویروس کرونا واکسن کرونا ویروس اومیکرون پیک ششم کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند

با وجود اینکه از هفته آینده پذیرش زائران حج آغاز می‌شود، تاکنون سعودی‌ها فقط برای حدود ۵ درصد حجاج کارت هوشمند نسک صادر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، توفیق الربیعه وزیر حج عربستان اعلام کرده که «امسال تردد زائران حج در شهرهای زیارتی با کارت هوشمند نسک امکان‌پذیر است.» و بر این اساس عربستان از امروز محدودیت‌ها برای تردد زائران به مکه مکرمه را اعمال کرد.

نیروهای امنیتی در ورودی‌های مکه مستقر شده‌اند وامیر منطقه مکه خالد فیصل می‌گوید که «زائران بدون کارت هوشمند نسک نمی‌توانند وارد مکه شوند.» این در حالی است که یک هفته تا آغاز اعزام زائران حج باقی مانده و تاکنون عربستان فقط برای ۱۲۰ هزار نفر از از زائران اندونزیایی با ۲۴۱ هزار سهمیه، کارت نسک صادر کرده است؛ یعنی کمتر از ۵ درصد کل حجاج (۲.۵ میلیون نفر)!‌

اعزام نخستین گروه زائران خارجی حج از ۱۱ مارس (۲ ذی القعده - ۲۲ اردیبهشت) آغاز می‌شود، با این وجود، نیروهای امنیتی یک هفته زودتر نسبت به سال‌های گذشته از ورود افراد بدون مجوز به مکه ممانعت می‌کنند و وزارت حج عربستان هم اعلام کرده که ورود غیرقانونی به مکه جریمه دارد.

نیروهای امنیتی در ورودی مکه در صورت داشتن کارت نسک به زائران اجازه ورود می‌دهند؛ بیجاوی معاون وزیر حج عربستان می‌گوید که «این کارت اطلاعات کلیدی مانند اطلاعات شخصی زائر را در قالب یک نرم‌افزار ارائه می‌دهد.» در چشم‌انداز ۲۰۳۰ سعودی‌ها، دیجیتالی کردن خدمات حج برای کاهش تصدی‌گری دولت‌ها مطرح شده است.

منبع: فارس

کد خبر 750801

دیگر خبرها

  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان