Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان روس، سفر دو روزه رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو را که قرار است از امروز(چهارشنبه) آغاز شود، نقطه عطفی در توسعه روابط دوجانبه و چندجانبه ایران و روسیه و تقویت ستون های روابط دو کشور توصیف می کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، آیت الله سیدابراهیم رئیس جمهوری ایران بنا به دعوت رسمی همتای روس خود و در راستای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، امروز عازم روسیه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته کارشناسان روس سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه ستون‌های روابط تهران - مسکو را تقویت کرده و در آینده‌ای نه چندان دور نقطه‌ای روشن در روابط دو جانبه رقم خواهد زد.

- «الکساندر پالیشوک» استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس می‌گوید سفر ابراهیم رئیسی به روسیه که برای اواسط ماه جاری میلادی برنامه ریزی شده است، به روند توسعه روابط مسکو و تهران سرعت می‌بخشد.

پالیشوک که رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه است در گفتگو با خبرنگار ایرنا در مسکو گفت: همکاری‌های ایران و روسیه در سال‌های اخیر همواره روند مثبتی داشته است و دو کشور در مسیر نزدیکی روابط و همکاری با یکدیگر در عرصه‌های مختلف گام برداشته اند.

 



این استاد دانشگاه روس با اشاره به این که ایران و روسیه دو قدرت مهم در عرصه بین المللی هستند، اظهار کرد: سران ایران و روسیه، منافع دو کشور را در توسعه روابط دوجانبه می‌دانند و به همین دلیل پشتیبانی مقامات ارشد دو کشور پشتوانه خوبی برای روند توسعه مناسبات است.

رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه گفت: در چند ماه اخیر و پس از ریاست جمهوری رئیسی در ایران شاهد سرعت یافتن توسعه روابط ایران و روسیه نسبت به سابق هستیم و کارشناسان پیش بینی می‌کنند که با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو، روند گسترش روابط دو جانبه سرعت بیشتری خواهد گرفت.

وی افزود: به همین دلیل سفر رئیسی به مسکو اهمیت فراوان یافته و دو طرف برای فراهم آوردن مقدمات این دیدار تلاش‌های گسترده‌ای کرده اند و انتظار بالایی از این دیدار می‌رود.

یانا آدیرخایوا ایرانشناس روس نیز با اشاره به وجود همکاری‌های خوب بین ایران روسیه، معتقد است دو طرف ظرفیت‌های بالقوه به مراتب بیشتری برای توسعه همکاری در حوزه هایی، چون بازرگانی، گردشگری، علوم و فناوری... دارند که سفر آیت الله رئیسی به مسکو فرصت مناسبی برای فعال کردن این ظرفیت هاست.

آدیرخایوا استاد دانشگاه دولتی "تولا" گفت: معتقدم سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه برای توسعه روابط مسکو و تهران اهمیت راهبردی دارد و سبب تقویت همکاری‌های بلندمدت بین دو کشور می‌شود.

«ولادیمیر اوبیدنوف» رئیس شورای تجاری روسیه و ایران در اتاق بازرگانی و صنایع این کشور معتقد است که سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور کمک می‌کند و مذاکرات وی با پوتین گام مهمی برای تعمیق همکاری‌ها بین دو کشور خواهد بود.

اوبیدنوف با اشاره به سفر آتی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو و با بیان اینکه این سفر اهمیت فراوان دارد، اظهار کرد: روابط ایران و روسیه در اجلاس تاشکند (دیدار سران ایران و روسیه) در سال ۲۰۱۳میلادی تحرک تازه یافت و به سطح مشارکت راهبردی رسید. مذاکرات آتی سید ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری ایران و روسیه در مسکو گام مهم دیگری در مسیر توسعه و تعمیق همکاری‌های دو کشور خواهد بود و ما این انتظار را از دیدار رئیسی از مسکو داریم.

 


مقام روس گفت: دیدار ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران از مسکو برای توسعه مشارکت راهبردی دو کشور اهمیت فراوان دارد و بدون شک مسائلی که در دستورکار مذاکرات پوتین و رئیسی قرار دارد برای دورنمای همکاری‌های دو کشور نقش کلیدی دارند.

کنستانتین سیوکوف رئیس مرکز مطالعات ژئوپلیتیک روسیه نیز معتقد است که دیدار قریب الوقوع آیت الله سید ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری ایران و روسیه در مسکو، آثار و نتایج مثبت برای خاورمیانه و قفقاز بدنبال خواهد داشت و سبب افزایش همکاری‌های منطقه‌ای می‌شود.

کنستانتین سیوکوف در مسکو تصریح کرد: ایران و روسیه مسئولیت ویژه‌ای برای تامین و حفظ ثبات و امنیت منطقه برعهده دارند و تلاش می‌کنند تا نقش مثبت در این عرصه ایفا کنند.

وی ادامه داد: بخش مهمی از گفتگو‌های رئیسی و پوتین به مسائل منطقه‌ای اختصاص دارد و مسائلی همچون وضعیت سوریه، افغانستان و اوضاع منطقه قفقاز جنوبی در دستور کار مذاکرات سران دو کشور قرار دارد.

 



کارشناس ارشد روس گفت: همکاری ایران و روسیه در روند حل و فصل سیاسی کشور سوریه بسیار سودمند بود و این تعامل نمونه‌ای از همکاری موفق برای تامین ثبات منطقه است.

به گفته کارشناس امور ژئوپلیتیکی روسیه، همکاری این دو قدرت بزرگ منطقه می‌تواند در حل و فصل مسائلی همچون افغانستان و قفقاز و مساله یمن هم مفید باشد.

سیوکوف خاطرنشان کرد که به همین دلیل هماهنگی بیشتر مسئولان ایران و روسیه اهمیت فراوان دارد و سفر‌های سران و مقام‌های عالیرتبه دو کشور بهترین راه برای افزایش هماهنگی اقدامات دو کشور بویژه برای حل و فصل مناقشات است.

«آندره سیدروف» رئیس دانشکده سیاست جهانی دانشگاه دولتی مسکو (ام. گ. او) بزرگترین دانشگاه روسیه معتقد است که سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به مسکو، به روابط ایران و روسیه و همکاری‌های دو کشور تحرکی تازه خواهد بخشید.

سیدوروف با بیان اینکه انتظار می‌رود در این سفر، اسناد و تفاهم نامه‌هایی در حوزه همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های گوناگون امضا شود، گفت: معمولا سفر‌های سران کشور‌ها در کانون توجه افکار عمومی قرار دارد و سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این رابطه استثنا نیست و به همین دلیل مقدمات آن به دقت برنامه ریزی شده است.

رئیس دانشکده سیاست‌های جهانی دانشگاه دولتی مسکو تصریح کرد که دیدار رئیسی از مسکو در شرایط روابط عالی بین ایران و روسیه برگزار می‌شود و سران دو کشور امیدوارند تا سطح روابط دوجانبه و همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف را ارتقاء بخشند.

عضو شورای روابط بین اقوام که زیر نظر دفتر ریاست جمهوری روسیه فعالیت می‌کند، گفت دیدار آتی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه آثار و نتایج قابل توجهی در تقویت روابط دو کشور خواهد داشت.

«اسماعیل شعبانف» با اشاره به دیدار‌ها و تماس‌های تلفنی روسای جمهوری ایران و روسیه در ماه‌های اخیر در این تماس ها، دو طرف درخصوص همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف و برخی مسائل مهم بین المللی و منطقه‌ای گفتگو کردند.

شعبانف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از کشور‌های توانمند منطقه و خاورمیانه است، اظهار داشت: این موقعیت و توانایی ایران، اهمیت روابط با آن برای روسیه را دوچندان می‌کند و به همین دلیل مقام‌های روس برای سفر رئیس جمهوری ایران و فراهم آوردن مقدمات این سفر آماده شده و دو طرف برای این منظور تلاش گسترده‌ای کرده اند.

به گفته مقام روس، سفر رئیسی به مسکو در مرکز توجه افکار عمومی جهان قرار خواهد داشت و رسانه‌های روسی و خارجی برای این سفر آماده شده اند.


در بیانیه کرملین گفته شده است: قرار است در دیدار سران ایران و روسیه، همه مسائل مربوط به همکاری‌های دوجانبه ازجمله اجرای طرح‌های مشترک در عرصه‌های اقتصادی و بازرگانی و موضوعات مهم بین المللی و منطقه‌ای بررسی شود.

علاوه بر این در این مذاکرات، مساله برجام مورد توجه قرار خواهد گرفت.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه دیدار خواهد کرد.

حضور و سخنرانی در نشست عمومی مجلس دوما، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی روس، بخشی از برنامه‌های رئیس جمهور در این سفر ۲ روزه است.

وزرای امور خارجه، نفت و امور اقتصادی و دارایی دکتر رئیسی را در این سفر همراهی خواهند کرد.

آیت الله رئیسی پیش از این و در راستای رویکرد دولت سیزدهم برای افزایش حداکثری ارتباط با همسایگان و کشور‌های منطقه، به تاجیکستان و ترکمنستان سفر کرده است.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود دیدار رئیس جمهوری ایران از مسکو رویداد بسیار مهم است. باید تماس‌های سیاسی بین تهران و مسکو ازسرگرفته شود.

وی با یادآوری اینکه همه گیری کرونا، مانعی برای دیدار‌ها و سفر هیات‌های دو کشور شده است، ادامه داد: ولادیمیر پوتین و سید ابراهیم رئیسی روسای جمهوری روسیه و ایران چندین تماس تلفنی داشتند.

وزیر خارجه روسیه گفت: در دیدار سران ایران و روسیه، همه مسائل دستور روابط ایران و روسیه مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روسیه مسکو رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران روابط ایران و روسیه سران ایران و روسیه رئیس جمهوری ایران ایران و روسیه ولادیمیر پوتین جمهوری ایران دانشگاه دولتی همکاری های دو رئیسی به مسکو روسای جمهوری اهمیت فراوان همین دلیل آیت الله سید توسعه روابط دو کشور همکاری ها سفر رئیس منطقه ای روابط دو دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و... وحشت‌زده هستند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی که رسانه‌های غربی در طول سال‌های گذشته و اخیر، همواره بر انزوای ایران در نظام بین الملل به مثابه گزاره و پیش‌فرضی تصنعی و القایی مانور داده‌اند، اخیرا برخی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌توانند نگرانی خود را بابت قدرت ائتلاف‌سازی استراتژیک ایران با شرکای راهبردی خود را پنهان سازند.

اخیرا پایگاه خبری بلومبرگ گزارشی درباره همکاری نظامی روسیه و جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد، امری که باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس و متحدانش شده است. بلومبرگ در این‌خصوص نوشته است " سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در دیدار با محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی‌اش، در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان تاکید کرده است که مسکو آماده گسترش همکاری‌های نظامی مفید و متقابل با ایران است. در چنین شرایطی، نگرانی اسرائیل از پیامد‌های گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران جدی‌تر از گذشته شده است، به‌ویژه آنکه روسیه پس از رگبار موشکی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل، از تهران طرفداری کرد و وزارت امور خارجه این کشور آن حمله را «دفاع از خود» توصیف کرد. "

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران نه‌تن‌ها قواعد بازدارندگی را به خوبی آموخته و آن را محقق ساخته است، بلکه هم‌افزایی راهبردی با برخی بازیگران کلیدی در حوزه روابط بین الملل را نیز به‌گونه‌ای عملیاتی و به دور از توجه به هیاهوی جریانات طرفدار آمریکا و اروپا در دستورکار قرار داده است.

ابراز نگرانی رسانه‌های غربی (از جمله بلومبرگ) در خصوص ارتقای همکاری‌های امنیتی، نظامی و راهبردی ایران و کشور‌هایی مانند روسیه و چین برخاسته از همین حقیقت است. این موضوع نشان می‌دهد که انتقادات جهت‌داری که در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و روسیه در طول سال‌های گذشته مطرح شده، تا چه اندازه‌ای غیرواقعی بوده است.

هم‌افزایی راهبردی، فرمولی است که مطابق آن دو بازیگر با توجه به وجود تهدیدات یا فرصت‌های مشترک در حوزه روابط بین الملل، از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر در معادلات جهانی استفاده می‌کنند. بدیهی است که هم‌افزایی راهبردی با یک بازیگر، به معنای وابستگی به آن کشور نیست و اتفاقا به معنای درکی واقع‌بینانه در قبال ماهیت مناسبات جهانی و حوزه روابط بین الملل است.

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و .. وحشت‌زده هستند و آن را مایه ایجاد ائتلافی می‌دانند که ثمره آن قطعا در تعارض مطلق با امیال مداخله‌گرایانه و توسعه‌طلبانه غرب در جهان امروز قرار دارد.

همین مسئله نشان می‌دهد که ائتلاف راهبردی با کشور‌های مخالف آمریکا (حتی اگر در مواردی با آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم) باید به‌صورتی جدی و مستمر در دستورکار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گیرد تا بتوان از ثمرات آن در ایجاد موازنه قدرت به سود جریان ضد غرب در نظام بین‌الملل استفاده کرد.

البته در طول سه سال اخیر گام‌های موثری در این خصوص برداشته شده و لازم است این نگاه راهبردی، تبدیل به یکی از ثوابت سیاست خارجی کشورمان شود.

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان