Web Analytics Made Easy - Statcounter

نصرت الله تاجیک کارشناس مسائل بین الملل درگفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اظهارات مجله فارن پالیسی که افزایش همکاری‌های ایران و چین را تهدید علیه امنیت آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشور‌های عرب خلیج فارس خوانده بود، گفت: این اظهارات جهت دهی‌های آمریکا به همکاری ایران و چین است و تلقی فارن پالیسی از این روابط درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته تاجیک جمهوری اسلامی ایران به دنبال منافع خود است و سعی دارد روابط سیاست خارجی و اقتصاد خود را متنوع کند. آمریکا با تحت فشار گذاشتن و اعمال تحریم‌ها علیه ایران و مشکلاتی که به وجود آمده نباید انتظار داشته باشند جمهوری اسلامی ایران دست روی دست بگذارد. البته که ایران نیز باید در تعاملات خارجی خود هوشمندی به خرج دهد و همچنان به دنبال متنوع سازی سیاست خارجی و اقتصاد خود باشد.

نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی در تحلیلی سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به چین را در راستای تعمیق شراکت جامع راهبردی که سال گذشته میان دو کشور امضا شد دانسته و نوشت: «افزایش همکاری‌های امنیتی میان ایران و چین، تهدیدی جدی علیه منافع کلیدی امنیتی آمریکا، اسرائیل و کشور‌های عربی خلیج فارس است.» این نشریه آمریکایی نوشته ایران در این قرارداد از محل سرمایه‌گذاری‌های چین در زمینه انرژی و مسائل زیرساختی به میلیارد‌ها دلار ثروت دست پیدا خواهد کرد که در این صورت اثربخشی تحریم‌های آمریکا را در هم خواهد شکست. چین نیز در مقابل با تقویت روابط با ایران، جایگاهش در خاورمیانه را قوی‌تر و آمریکا را تضعیف خواهد کرد.

چندی پیش نیز پایگاه خبری آکسیوس به نقل از برایان هوک نماینده پیشین آمریکا در امور ایران نوشت: «آمریکا به مقام‌های اسرائیلی تأکید کرده که حمایت چین از ایران برای لغو تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران و همچنین توافق میان این دو کشور نباید بدون جواب بماند.» برایان هوک در سخنان خود گفت چین نمی‌تواند روابط خود با ایران که شعار مرگ بر اسرائیل می‌دهد را تقویت کند و همزمان با اسرائیل روابط تجاری داشته باشد. او همچنین مدعی شده چین به دنبال این است که پس از اتمام انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر، فروش سلاح‌های سنگین را به ایران از سر گیرد.

حسین امیر عبداللهیان روز پنجشنبه گذشته بنا به دعوت وانگ یی، وزیر خارجه چین و به منظور گفتگو با مقامات این کشور راهی پکن شد. بررسی روابط دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همچنین گفتگو در‌باره موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله دستورکار‌های سفر رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به چین بود.

وزیر خارجه چین نیز اوایل فروردین ماه سال جاری به منظور امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین به تهران سفر کرده بود. پس از آن مقامات ایرانی اعلام کردند که این سند در راستای صلح، ثبات و توسعه منطقه‌ای و بین المللی تدوین شده و در مخالفت با هیچ طرف ثالثی و یا برای مداخله در امور هیچ کشوری نیست و یک نقشه راه برای همکاری‌های جامع دو کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امیرعبداللهیان وزیر خارجه تفاهم همکاری ایران و چین جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد

به گزارش علم و فناوری آنا از سازمان ملی استاندارد، مهدی اسلام پناه در این دیدار که در حاشیه نشست اسمیک، برگزار شد با اشاره به امضای موافقتنامه شناسایی متقابل در حوزه استاندارد و ارزیابی انطباق بین دو سازمان که سوم اردیبهشت جاری به امضا رسیده است، تاکید کرد: لازم است برنامه اجرایی برای عملیاتی شدن تفاهمات در اولین فرصت تنظیم و امضا شود.

وی با اشاره به اراده روسای جمهور و مسئولان دو کشور برای ارتقاء همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات تجاری، گفت: در منطقه، صرفا دو جمهوری اسلامی وجود دارد و آن هم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است و این امر مسئولیت ما را در برادری دینی و مشارکت جدی‌تر در همکاری‌های دو جانبه بیشتر می‌کند.

نمایندگان پاکستان که در اجلاسیه هیئت مدیره اسمیک به عنوان (vice chairman) حضور داشتند، ضمن تاکید بر ارتقای همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف استانداردسازی و پذیرش متقابل استاندارد‌های یکدیگر امضای برنامه اجرائی را اقدامی فوری و ضروری قلمداد کردند.

همچنین طرفین برای همکاری در حوزه حلال نیز مذاکره و به تفاهم رسیدند.

هیئت ایرانی که به سرپرستی اسلام پناه در این رویداد شرکت دارد، علاوه بر هیات پاکستانی با سایر هیئت‌های شرکت کننده دیدار‌های جداگانه‌ای را با هدف گسترش همکاری‌ها و ارتقا سطح فنی دو طرف برگزار و در این خصوص مذاکراتی نیز انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران