Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@15:34:14 GMT

جهان، صدای مردم فلسطین را می‌شنود

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۳۰۶۸

جهان، صدای مردم فلسطین را می‌شنود

باشگاه خبرنگاران جوان - فلسطین، یکی از قدیمی‌ترین کشور‌های دنیاست. سرزمینی که به قداست شهرت دارد. پیامبران زیادی در این منطقه ظهور کرده‌اند و مسجدالاقصی یکی از کهن‌ترین مساجد و عبادتگاه‌های جهان در فلسطین قرار دارد. اما فلسطین از جنگ جهانی دوم و از وقتی به ادعای صهیونیست‌ها، یهودیان زیادی به دستور هیتلر کشته شدند، دچار مشکلات زیادی شد و دیگر روز خوش ندید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان زمانی که صهیونیست‌ها تصمیم گرفتند یهودیان را در فلسطین ساکن کنند، فلسطین دچار آشوب و درگیری شد. اسرائیل ساکنان اصلی فلسطین را بی‌خانمان کرد تا یهودیان صاحب خانه شوند.

اکنون از کشور پهناور فلسطین به معنای واقعی فقط سرزمین کوچکی به‌جا مانده که به نوار غزه شهرت دارد. اعراب مسلمان فلسطینی که تصمیم نداشته و ندارند با اسرائیل و زیاده‌خواهی‌هایش کنار بیایند در نواز غزه زندگی می‌کنند. زندگی بسیار سخت و پر از چالش‌های عجیب و غریب دارند. اما ساکنان غزه سال‌هاست با صبر و مبارزه خود سبب شده‌اند نوار غزه به نوار مقاومت مردم فلسطین تبدیل شود. ۷ دی‌۸۷ اسرائیل به غزه حمله کرد و نام عملیات را سرب گداخته گذاشت و رفت تا مقاومت را در هم بشکند.

اما بعد از ۲۲روز مجبور به عقب‌نشینی شد و روز ۲۹ دی به‌نام روز غزه در تقویم ثبت شد. با مسعود شجاعی‌طباطبایی، کاریکاتوریستی که در زمینه مقاومت مردم فلسطین و غزه بسیار کار کرده و هنرمندان زیادی را می‌شناسد که دغدغه فلسطین و مقاومت این کشور و باریکه غزه را دارند هم‌صحبت شدم تا برایمان از سرزمینی نواری شکل بگوید که اکنون دیگر بیشتر مردم جهان آن را می‌شناسند.

آپارتاید اسرائیلی

شجاعی می‌گوید: زندگی در نوار غزه بسیار دشوار است، چون رژیم‌صهیونیستی همه راه‌های ارتباطی را به روی ساکنان این منطقه بسته است. آن‌ها با مصر هم‌مرز هستند، اما چون این کشور با اسرائیل تعامل دارد، نمی‌توانند با مصر تبادلات اقتصادی داشته باشند یا به‌راحتی به مصر رفت و آمد کنند. از یک طرف هم به سوریه راه دارد، اما با مشکلات و جنگی که در سوریه شکل گرفت، رفت‌وآمد اهالی غزه به این کشور هم دشوار است.

برق و آب غزه را اسرائیلی‌ها تامین می‌کنند. ما از آن‌ها به عنوان اهرم اذیت و آزار ساکنان این منطقه بهره می‌برند. هر زمان دوست داشته باشند و به‌خصوص وقتی درگیری‌ها اوج می‌گیرد، برق را قطع می‌کنند و آب را. غزه مدرسه و دانشگاه هم دارد، اما باز هم به دلیل شرایط تحریمی که بر این منطقه حاکم است، شرایط تحصیل در نوار غزه دشوار است. جوانان فلسطینی ساکن غزه در دانشگاه‌های معتبر دنیا پذیرش شده و آنجا تحصیل می‌کنند.

چند سال است گسترش رسانه‌ها و توسعه شبکه‌های اجتماعی سبب شده جهانیان با شرایط مردم غزه و جنایات اسرائیل در این منطقه بیشتر آشنا شوند. اکنون رژیم‌صهیونیستی به عنوان یک رژیم نژادپرست به دنیا معرفی شده است. همین سبب شده مردم دنیا با فلسطینیان و ساکنان غزه همراهی و همدلی بیشتری داشته باشند و با روش‌های مختلف از آن‌ها حمایت کنند. سازمان‌های مردم‌نهاد زیادی در دنیا هستند که به مردم غزه کمک می‌کنند. یکی از مهم‌ترین آن‌ها در قلب اروپا و فرانسه قرار دارد. حالا دیگر جنایات رژیم صهیونیستی آنقدر برای مردم دنیا واضح و روشن شده که لابی‌های قدرتمند اسرائیلی هم نمی‌تواند جلوی کمک‌های جهانی را بگیرد. این لابی‌ها شاید بتواند روی تصمیمات سازمان ملل تاثیر بگذارد، اما روی مردم و دیدگاه‌های آنان درباره غزه تاثیرگذار نیست.

سرزمین زیتون

ساکنان نوارغزه بین خود پیمانی دیرینه دارند، آن‌ها با هم عهد بسته‌اند مقاومت کنند تا وقتی سرزمین فلسطین آزاد شود. آن‌ها منطقه کمی در اختیار دارند، اما تراکم جمعیت در نوارغزه بالاست. آن‌ها زاد و ولد می‌کنند تا جمعیتشان زیاد شده و قدرتمندتر شوند.

همه سختی‌ها را تاب می‌آورند، اما مقاومت اصل تفکرشان است. ماهیگیری یکی از راه‌هایی است که با آن بخشی از موادغذایی خود را تامین می‌کنند. کشاورزی کرد و از محصولاتشان استفاده می‌کنند. یکی از محصولاتی که دارند زیتون است و اتفاقا نماد صلح است. در منقار پرنده‌ای که به نماد صلح تبدیل شده، شاخه‌ای زیتون دیده می‌شود. فلسطین یکی از کشور‌هایی است که زیتون‌های مرغوبی دارد، اما از نماد صلح به این کشور فقط جنگ و درگیری رسیده است. یکی دیگر از نماد‌های مظلومیت فلسطین کاریکاتوری است که ناجی‌العلی کشید و به امضای او تبدیل شد.

پسربچه‌ای که از پشت دیده می‌شود. هنرمندان فلسطینی در سال‌های اخیر در تمام جهان پراکنده شده‌اند و عکاسان فلسطینی برای خبرگزاری‌های مهم دنیا کار می‌کنند. عکس‌هایی که آن‌ها از غزه و مقاومت مردم این منطقه به دنیا مخابره می‌کنند باعث شده مظلومیت این مردم بیشتر دیده شود و اسرائیل بیشتر از هر زمان دیگری منزوی شود. بچه‌های نوارغزه اکنون برای مردم دنیا آشنا هستند؛ بچه‌هایی که با سن کم مورد بازجویی قرار می‌گیرند و حتی شکنجه می‌شوند.

مدتی قبل، عکسی از یک بچه ساکن نوارغزه منتشر شد که ۲۵سرباز اسرائیلی او را محاصره کرده بودند. این عکس نیز به نماد مقاومت مردم فلسطین و نوار غزه تبدیل شد. این عکس هراس سربازان اسرائیلی را نشان می‌دهد که چگونه از یک نوجوان می‌ترسند. مگر یک بچه چقدر برای آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد؟

منبع: جام جم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فلسطین رژیم صهیونیستی مقاومت مردم مردم فلسطین نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر جهان

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، در حالی که تظاهرات در حمایت از فلسطین که از اواسط آوریل در دانشگاه کلمبیا در آمریکا آغاز شد و در سراسر جهان گسترش یافت، همچنان ادامه دارد، دانشجویان می‌گویند تا زمان پذیرش خواسته‌هایشان به اعتراضات ادامه خواهند داد.
 
بادرخواست دولت آمریکا از پلیس برای ورود به اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین، بیش از 2هزار و 500 نفر در تظاهرات بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده بازداشت شدند.

دانشگاه هاروارد
مدیریت دانشگاه هاروارد اعلام کرد که دانشجویانی که در محوطه چمن دانشگاه کمپ زده‌اند، در صورت ادامه تظاهرات، مجبور به ترک دانشگاه خواهند شد.
 
آلن گاربر، رئیس موقت دانشگاه هاروارد گفت: تداوم اعتراضات، محیط آموزشی دانشگاه را به خطر می‌اندازد.
 
گاربر اظهار داشت که دیگر اجازه ورود دانشجویان به دانشگاه را نخواهند داد، بنابراین ممکن است امتحانات را از دست بدهند و نتوانند در خوابگاه بمانند.
 
موسسه تکنولوژی ماساچوست
در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، پس از اتمام مدت زمانی که برای دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه برای ترک کمپ در نظر گرفته شده بود، بسیاری از دانشجویان منطقه را ترک کردند اما بعداً به اردوگاه بازگشتند. دانشجویان به همکاری مستقیم موسسه فناوری ماساچوست با وزارت دفاع اسرائیل در زمینه تحقیقات اعتراض داشتند.
 
مدرسه طراحی رود آیلند
دانشجویان دانشگاه طراحی رود آیلند نیز به عنوان بخشی از اعتراضات خود وارد ساختمان شدند. سخنگوی دانشگاه گفت که دانش آموزان آزادی بیان دارند و از همه جوامع در مدرسه حمایت می‌کنند.
 
کالج پومونا
در کالج پومونا در ایالات متحده، دانشجویان در سالنی که مراسم فارغ‌التحصیلی در آنجا برگزار می‌شد، اردو زدند. دانشجویان حامی فلسطین خواستار توقف همکاری دولت با شرکت‌ها و مؤسساتی شدند که در اشغال فلسطین شریک هستند.
 
دانشگاه کالیفرنیا
در محوطه دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، پلیس در کمپ تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین مداخله و 64 نفر را بازداشت کرد. به دانشجویان بازداشت شده تعلیق موقت داده شد.
 
دانشگاه آمستردام
دانشجویان دانشگاه آمستردام هلند در تظاهرات دانشجویان بین‌المللی که در محوطه دانشگاه آنها در ایالات متحده آغاز شده بود، شرکت کردند. در دانشگاه آمستردام، صدها دانشجو در محوطه مدرسه اردو زدند. دانشجویان خواستار آن شدند که مدیریت دانشگاه به همکاری خود با مؤسسات وابسته به اسرائیل پایان دهد.
 
دانشگاه گنت
در دانشگاه گنت در بلژیک، دانشجویان حامی فلسطین در محوطه دانشگاه اردو زدند و شعارهای «نه به اشغال» سر دادند. اساتیدی که از تظاهرات حمایت نمودند نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن تصمیم مدیریت دانشگاه برای ادامه همکاری با اسرائیل محکوم شد.
 
دانشگاه آکسفورد
دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج، دو دانشگاه معتبر انگلستان نیز در تظاهرات حمایت از فلسطین شرکت داشتند. دانشجویان دانشگاه آکسفورد با برپایی چادر در باغ موزه پیت ریورز به گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین در کشورهای دیگر به ویژه ایالات متحده پیوستند. گروه موسوم به "اقدام آکسفورد برای فلسطین (OA4P)" در پست خود در شبکه اجتماعی X تاکیدکرد که دانشگاه آکسفورد با سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی با همکاری اسرائیل، نسل‌کشی را تسهیل کرده است.
 
دانشگاه کمبریج
گروهی به نام "کمبریج برای فلسطین" متشکل از دانشجویان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که در خیابان کینگ پاراد در اعتراض به سرمایه گذاری دانشگاه خود در شرکت‌هایی با همکاری اسرائیل کمپ زده‌اند. دانشجویان با بیان اینکه مدارس آنها از نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه حمایت می‌کنند، اظهار داشتند که از بی‌تفاوتی نسبت به این وضعیت خودداری می‌کنند. این گروه گفت: «ما در کنار همه فلسطینی‌ها ایستاده‌ایم و از دانشگاه کمبریج می‌خواهیم همه روابط خود را با سازمان‌هایی که به نسل‌کشی غزه کمک می‌کنند، افشا کرده و پایان دهد».
 
دانشگاه وین
دانشجویان دانشگاه تظاهراتی را در حمایت از فلسطین در پردیس دانشگاه وین در اتریش ترتیب دادند. دانشجویان این دانشگاه خواستار پایان همکاری با اسرائیل شدند.
 
دانشگاه لوزان
صدها دانشجو، محقق و مدرس در تظاهراتی که از دوم ماه مه در ساختمان ژئوپولیس، جایی که دانشکده‌های علوم انسانی و علوم سیاسی در پردیس دانشگاه لوزان سوئیس واقع شده‌اند، شرکت کردند. علاوه بر پرچم‌های فلسطین، بنرهایی با مضمون «آزادی برای فلسطین» و «آتش بس» به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی در ورودی ساختمان و محل برگزاری تظاهرات نصب شده بود. در حالی که فعالان به مدت 5 روز بدون وقفه به تظاهرات خود در محوطه دانشگاه ادامه می‌دهند، برخی از داوطلبان برای حمایت از فعالان روزی 3 وعده غذایی تهیه می‌کنند. هر از گاهی مردم از منطقه‌ای که تظاهرات ضد اسرائیلی در آن برگزار می‌شود، بازدید می‌کنند.
 
اسپانیا
تظاهرات در حمایت از فلسطین که برای اولین بار در اسپانیا در 29 آوریل در دانشگاه والنسیا آغاز شد، به برخی از دانشگاه‌ها در سایر نقاط این کشور مانند باسک، ناوار، آراگون، اندلس و کاتالونیا گسترش یافت.
 
دانشجویان دانشگاه‌های باسک و ناوارا اعلام کردند که اعتراضات نامحدودی را با ایجاد کمپ در دانشگاه‌های خود مانند والنسیا آغاز کرده‌اند.
 
دانشجویانی که در دانشگاه بارسلونا کمپ زده بودند گفتند: "ما از دانشگاه‌هایمان می‌خواهیم روابط خود را با اسرائیل و شرکت‌هایی که در آنجا تجارت می‌کنند، قطع کنند. آنها باید بر دولت مرکزی فشار بیاورند."
 
در برخی از دانشکده‌های دانشگاه Complutense در مادرید، دانشجویان با نصب تابلوهای خود از فلسطین حمایت کرده و از اسرائیل و کشورها و سازمان‌های حامی آن انتقاد شدید کردند.
 
ایتالیا
تقریباً 100 دانشجو در پیاتزا اسکاراویلی در بولونیا، ایتالیا چادر برپا کردند. دانشجویان همچنین خواستار راهپیمایی سراسری در حمایت از فلسطین در 15 می شدند.
 
یمن
صدها دانش آموز در شهر تعز در جنوب غربی یمن در خیابان جمال عبد الناصر در مرکز این شهر تجمع کردند. تظاهرکنندگان با حمل پرچم های یمن و فلسطین بنرهایی با مضمون «تعز برای غزه رنج می برد، در همبستگی با غزه» حمل می کردند. در بیانیه‌ای که در این تظاهرات قرائت شد، از جامعه بین‌المللی خواسته شد، برای پایان دادن به حملات اسرائیل، رفع محاصره غزه و حمایت از غیرنظامیان و حقوق بشر اقدامی فوری انجام دهد.
 
بنگلادش
دانشجویان دانشگاه‌های مختلف بنگلادش تظاهراتی را در حمایت از فلسطین ترتیب دادند. دانش آموزانی که پرچم فلسطین را حمل می کردند، شعارهای "فلسطین آزاد" و "نسل کشی را متوقف کنید" سر دادند.


 

دیگر خبرها

  • تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین در سراسر جهان
  • آژیر ممتد خطر در جولان اشغالی و سراسر شمال فلسطین اشغالی
  • ادامه تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر جهان
  • گفت و شنود/ پاره آجر!
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • پیروز میدان غزه
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • گفت و شنود/ عین حقیقته!
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟