Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ظهیر حیدری‌نژاد» امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: خشک شدن تالاب بین المللی جازموریان در نتیجه اجرای طرح انتقال آب هلیل‌رود، این تالاب را کانون تولید ریزگردهایی خواهد کرد که پهنه وسیعی از کشورمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دنبال دارد.

وی ادامه‌داد: طرح انتقال آب هلیل رود قرار است آب این رود در جنوب استان کرمان را به شمال آن منتقل کند و گرچه گفته شده این انتقال با هدف تامین آب شرب شمال استان کرمان است، اما در واقع مصارف غیر شرب و صنعتی را هدف قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس منابع آب گفت: در کشورمان به دلایل متعدد تجربه خوبی از بحث انتقال آب وجود ندارد، زیرا این امر بیش از آنکه کارشناسانه باشد تحت تاثیر مسائل دیگر انجام می شود؛ چنان‌که اکثر کارشناسان و متخصصان آب معتقدند در طرح انتقال آب هلیل رود هیچ کارکارشناسی انجام نشده است.

حیدری‌نژاد ادامه‌داد: هلیل رود از کوه های منطقه جیرفت سرچشمه می‌گیرد و پس از طی کردن حدود ۳۰۰ کیلومتر وارد تالاب بین المللی جازموریان می شود که در سال های اخیر به دلیل کاهش بارش ها روان آب هایی که به این رود وارد می شوند کاهش یافته است. با این وجود ساخت ۲ سد و ۲۴ بند انحرافی بر روی این رود انجام شده است.

وی از طرح احداث سد صفا رود بر روی یکی از سرشاخه های هلیل رود انتقاد کرد و آن را عامل تشدید خشکی جازموریان دانست.

کارشناس منابع آبی کشور گفت: هلیل رود در جنوب استان کرمان مشاغل زیادی ایجاد کرده و برخی اعتقاد دارند بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون شغل در جنوب کرمان فعالیت وابسته به این رود دارند که اگر این انتقال انجام شود، این مشاغل آسیب دیده و تبعات سوء زیادی به همراه خواهد داشت.

حیدری‌نژاد اضافه‌کرد: اکنون تعدادی تونل برای انتقال آب در منطقه احداث شده که اثر منفی بر آب‌های زیرزمینی داشته و روند خشک شدن بسیاری از چشمه سارها را تشدید کرده است و نیز خشک شدن تالاب بین المللی جازموریان را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: طرح انتقال آب از هلیل رود، پیوست زیست محیطی ندارد و برای جلوگیری از خسارت‌های فراوان آن باید از هم اکنون اقدام کرد. این طرح آسیب جدی به مشاغل پرتعداد کشاورزی منطقه جنوب کرمان وارد کرده است و نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

کارشناس مسایل آبی کشور گفت: تاکنون بیش از هشت‌هزار درخت گردو در اثر تونل‌هایی که برای انتقال آب حفر شده از بین رفته و این خسارتی جبران ناپذیر است.

برچسب‌ها طرح انتقال آب خلیج فارس استان کرمان سرانه مصرف آب وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح انتقال آب خلیج فارس استان کرمان سرانه مصرف آب طرح انتقال آب خلیج فارس استان کرمان سرانه مصرف آب وزارت نیرو تالاب بین المللی جازموریان انتقال آب هلیل رود طرح انتقال آب استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۴۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی

به گزارش خبرنگار مهر، مارال محبوب ظهر سه شنبه در گفت و گو با رسانه‌ها در خصوص طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر انزلی اظهار کرد: این طرح از سال ۱۳۷۲ با هدف ارتقا بهداشت عمومی، سلامت شهروندان، حفظ محیط زیست، جلوگیری از آلودگی سواحل دریا و تالاب بین المللی انزلی و حفظ منابع آبی آغاز شد.

وی به اقدامات و اعتبارات تخصیص داده شده در طرح فاضلاب بندر انزلی اشاره کرد و افزود: تا کنون احداث تصفیه خانه فاضلاب منطقه ایلیاران بندر انزلی به ظرفیت تصفیه ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز از جمله اقدامات مهمی بوده که به مرحله بهره برداری رسیده است و برای اینکه این نیاز تأمین شود، بالغ بر ۲۰۵ کیلومتر لوله گذاری در سطح شهر اجرا شده است.

محبوب به احداث ۲ ایستگاه پمپاژ فاضلاب اصلی و ۲ باب بالا آورنده اشاره کرد و افزود: برای احداث ۵ ایستگاه پمپاژ دیگر زمین خریداری شده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت جلوگیری از ورود فاضلاب به دریای خزر و تالاب بین المللی بندرانزلی و حفظ سلامت شناگاه ها در مناطق ساحلی، شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در سریع‌ترین زمان ممکن، با اجرای طرح‌های فوری و کوتاه مدت شامل احداث ایستگاه پمپاژ فاضلاب منطقه انصارالحسین، ایستگاه پمپاژ فاضلاب پارک بادی منطقه پاسداران و ایستگاه پمپاژ فاضلاب منطقه اختر کاویان و خطوط انتقال مربوطه اقدامات مؤثری در راستای جلوگیری از ورود آلودگی به دریای خزر و تالاب بین المللی انزلی به انجام رسانیده است.

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان گیلان همچنین بیان داشت: در حال حاضر تصفیه خانه شرقی بندر انزلی با ظرفیت ۱۲۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز، با پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصد، به همراه ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال ورودی و خروجی در دست اجرا است.

محبوب با اشاره به اینکه این پروژه از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان گیلان و از پروژه‌های ویژه وزارت نیرو بوده است، تصریح کرد: با تخصیص اعتبارات مورد نیاز و تکمیل پروژه‌ها پسابی با استاندارد تخلیه به آب‌های سطحی، تولید و وارد تالاب بین المللی بندر انزلی و دریای خزر می‌شود.

کد خبر 6086448

دیگر خبرها

  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • بازدید کارشناسان مرکز بهداشت مهاباد از پناهگاه حیات وحش تالاب بین المللی کانی برازان
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی