Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فِرِد وِیر» تحلیلگر و خبرنگار با سابقه کانادایی با اشاره به سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به مسکو تاکید کرد، روسیه توسعه روابط با ایران را بسیار مفیدتر از رابطه با غرب می‌داند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به پایتخت روسیه، گزارش‌های رسانه‌ها و اظهارنظر‌های تحلیلگران درباره این سفر ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک خبرنگار با سابقه کانادایی و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره سفر ریاست جمهوری ایران به روسیه گفت: روسیه به این نتیجه رسیده است که توسعه روابط با کشور‌هایی مانند ایران و چین بسیار مفیدتر از رابطه با غرب است.

«فِرِد ویِر» که ساکن مسکو است، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پرس تی وی گفت: پس از سال ۲۰۱۴، زمانی که تحریم‌ها ضد روسیه آغاز و تنش‌های ژئوپولتیک تشدید شد، روسیه فهمید که تعامل با کشور‌های غربی مشکلات زیادی دارد، اما اگر به سمت شرق متوجه شود، کشور‌هایی با دیدگاه‌های دوستانه خواهد یافت که پیش‌شرط‌های حقوق بشری برای مذاکرات تعیین نمی‌کنند».

این تحلیلگر غربی ادامه داد: «به همین علت (از نظر روسیه) می‌توان با این کشور‌ها (ایران و روسیه) تعامل و داد و ستد انجام داد. این روند در شکلی گسترده با چین انجام شد و فکر می‌کنم باید منتظر چنین روندی در روابط روسیه و ایران هم باشیم».

فِرِد ویِر افزود: «در دیدار‌های مقامات دو کشور (ایران و روسیه) علاوه بر برجام، مسائل بسیار گسترده‌ای از تجارت گرفته تا فروش تسلیحات و سایر موضوعات، مورد بحث قرار خواهد گرفت که به گرم شدن و تعمیق روابط دو کشور کمک خواهد کرد».


 

از سوی دیگر، شبکه تلویزیونی الجزیره هم گزارشی درباره سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو که به دعوت ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه انجام شده، منتشر کرد.

در این گزارش آمده است: همزمان با سفر رئیس جمهور ایران به روسیه، عده‌ای در تهران درباره روابط با مسکو شک و تردید دارند.

نورالدین الدغیر خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در تهران، درباره سفر آقای رئیسی رئیس جمهور ایران به روسیه گفت: به علت ویروس کرونا، امکان دیدار ابراهیم رئیسی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تاجیکستان فراهم نشد، اکنون رؤسای جمهور دو کشور تصمیم گرفتند تا این بار در مسکو با یکدیگر دیدار کنند. دو کشور، مسایل مشترک سیاسی دوجانبه و نیز در سطح منطقه و جهان دارند. دو کشور معتقدند باید زمینه روابط راهبردی بلندمدت را ایجاد کنند. اطلاعات حاکی از آن است که گفتگو‌ها در این باره همچنان ادامه دارد و امضای آن تا زمان تکمیل ایده مربوط به آن، به تعویق افتاده است.

شعیب بهمن کارشناس مسایل روسیه در تهران به الجزیره گفت: سفر رئیسی به روسیه، دستیابی به توافقنامه بلندمدت راهبردی را تسریع خواهد کرد. روسیه تلاش می‌کند توازن سیاسی و نظامی در منطقه ایجاد کند.

در ادامه گزارش الجزیره آمده است: روابط روسیه و ایران فعلا مبتنی بر توافقنامه‌ای است که هر پنج سال تمدید می‌شود و حد و مرز همکاری‌های امنیتی بین دو کشور را ترسیم می‌کند و مانع از بروز هر نوع تنش بین آن‌ها می‌شود. در معادلات دیدار سران دو کشور روسیه و ایران، روابط نظامی هم مطرح است. تهران فهرستی برای خرید دارد که روی میز روسیه قرار گرفته و منتظر اجرای آنهاست. ایران تمایل دارد ناوگان هوایی خودش را با خرید جنگنده‌های نسل چهارم نوسازی کند و توانایی نیروی زمینی خودش را هم تقویت کند. اما عده‌ای در داخل خواهان آن هستند که تعامل با روسیه محتاطانه باشد.

این رسانه افزود: «حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران، رویکرد کشورش فقط به شرق را تکذیب می‌کند و درباره برقراری روابط متوازن بین شرق و غرب سخن می‌گوید. آیا رویکرد ایران فقط به سوی روسیه و چین است؟ شاید اینطور باشد. عده‌ای از سیاست ایران برای ایجاد توازن بین شرق و غرب سخن می‌گویند و عده‌ای هم آن را گام بلندی به سوی شرق می‌دانند. به ویژه اگر کشور‌های غربی بر اعمال فشار بر ایران اصرار داشته باشند».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روسیه تحلیلگر سیاسی رئیسی سفر رئیسی به روسیه روسیه چین ایران رئیس جمهور دو کشور کشور ها عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۴۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیات همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفت وگو کردند.

زارع پور، توسعه روابط با کشورهای آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام بر داشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

وی با تشریح فعالیت های وزارت ارتباطات در حوزه هایی چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی، تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد.

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد.

عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

وی افزود: میزبانی و مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشورهای آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی غربی، تاکید کرد: پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه اندازی پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می دهد.

وی با اشاره به توانمندی شرکت های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت های شرکت های فعال در این حوزه بهره مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتورهای ایرانی در راستای مسوولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 6093741 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟