Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل دفتر گلخانه‌ها و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بنا داریم تا به زودی گلخانه‌ها را بر مبنای واحدهای کنترل کیفی آنها رتبه‌بندی کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، غلامرضا تقوی بعدازظهر امروز در نشست ساماندهی و به‌روزرسانی واحدهای کنترل کیفی گلخانه‌ها که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: توسعه واحدهای کنترل کیفی محصولات گلخانه‌ای در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها هم باید این موضوع را در اولویت کاریشان بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا تقوی با اشاره به نقش این واحدها در افزایش سلامت عمومی و ساماندهی نظام تولید کشاورزی اضافه کرد: با توجه به اینکه نکات بهداشتی به صورت دقیق و فنی در واحدهای کنترل کیفیت محصولات گلخانه‌ای اعمال می‌شود، بنابرایت توسعه این واحدها سبب می‌شود که تولید محصولات کشاورزی از نظر کیفی چند گام جلوتر برود.

وی ایجاد امنیت غذایی و تولید غذای سالم را در گرو فعالیت گسترده این واحدها دانست و ادامه داد: امروز محصولات گلخانه‌ای بخش عمده سبد غذایی خانوار ایرانی را شکل می‌دهند و به همین خاطر واحدهای کنترل کیفی باید با حساسیت خاصی همه استانداردها را در تولیدات کشاورزی اندازه‌گیری کرده تا شاهد آمدن محصول ناسالم بر سر سفره مردم نباشیم.

وام روزآمدسازی به صاحبان گلخانه‌ها پرداخت می‌شود

این مقام مسئول وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های وزارت‌خانه متبوع خود برای ارتقای سطح کیفی محصولات گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: بنا داریم تا به زودی گلخانه‌ها را بر مبنای واحدهای کنترل کیفی آنها رتبه‌بندی کنیم.

تقوی افزود: با توجه به نقش محوری این واحدها در کنترل کیفیت تولیدات گلخانه‌ای باید به جایگاه این واحدها بیشتر از گذشته اهمیت دهیم و آنها را بر اساس آخرین استانداردهای ملی و بین‌المللی روزآمدسازی کنیم.

اعلام آمادگی کشتیرانی دریای خزر برای صادرات محصولات گلخانه‌ایسخنگوی صنعت برق: گرانی برخی محصولات گلخانه ای ارتباطی به قطعی برق نداردبهره‌برداری از 1000 طرح تولید محصولات گلخانه‌ای و آغاز عملیات اجرایی 3 هزار گلخانه برکت

وی با تأکید بر لزوم کار ترویجی و فرهنگی برای رشد جایگاه واحدهای یادشده در تولید محصولات گلخانه‌ای ادامه داد: در نهایت مجموعه‌های گلخانه‌ای که واحدهای کنترل کیفی خود را ارتقا دهند، در اولویت پرداخت تسهیلات روزآمدسازی قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین کشاورزی استانداری قزوین کشاورزی واحدهای کنترل کیفی محصولات گلخانه ای جهاد کشاورزی گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور