Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@00:20:26 GMT

سرریز جمعیت تهران در منطقه 22

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۷۰۳۵

سرریز جمعیت تهران در منطقه 22

یکی از معزلات پایتخت از گذشته تا کنون ساخت و تهیه مسکن برای اسکان جمعیت ساکن و کوچ کرده به تهران میباشد . در واقع اولین کوچ کرده ها به تهران از ری میباشند که شروعی برای پیشرفت این منطقه به حساب می آید . جمعیت این شهر در حال حاضر نزدیک به سیزده میلیون نفر میباشد و 24 امین شهر پر جمعیت جهان به شمار می آید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران 8 درصد مساحت کل کشور را تشکیل داده و از طرفی جمعیتی در حدود 6 درصد کل کشور را در خود جای داده است و بیشترین منطقه از نظر تراکم جمعیت منطقه 4 و 5 بیشترین مقدار تراکم و منطقه 9 و 22 کمترین تراکم را دارا میباشند و قادر به پذیرش سرریز جمعیت تهران در منطقه 22 خواهد بود.

جمعیت پذیری منطقه 22

این منطقه که بزرگترین منطقه از لحاظ جغرافیایی در پایتخت میباشد به دلیل نیاز مبرم تهران به فضای سبز و مراکز تفریحی تشکیل شد . از 62 هکتار مساحت کل این منطقه 13 هکتار آن متعلق به فضای سبز میباشد و امکانات رفاحی بسیار زیادی در آن شکل گرفته که معروف ترین آنها دریاچه مصنوعی چیتگر ( شهدای خلیح فارس ) و پارک جنگلی چیتگر در نزدیکی پروژه ستین میباشد .

اما رفته رفته تمایل مردم به سکونت در نزدیکی این اماکن افزایش یافت و همگام با احداث امکانات رفاهی این منطقه ، ساخت و ساز نیز در آن شدت گرفت و تبدیل به اولین منطقه در ساخت و ساز برج های مسکونی ، تجاری و اداری شد . همچنین کمبود زمین برای ساخت و ساز در تهران که مهمترین دلیل افزایش قیمت میباشد دلیل دیگری برای روی آوردن سازنده ها به مناطقی جدید با شهرسازی مدرن تر شد .

ساخت و ساز در چیتگر تهران

شاید مهمترین علت رونق ساخت و ساز در این منطقه را باید ارگانهای نظامی بدانیم ، بخش اعظمی از زمین های این منطقه در اختیار ارگانهای نظامی بوده و در زمان جنگ در اختیار آنها قرار گرفته و بعد از اتمام آن نیز تبدیل به پادگان های نظامی شده بود . اما با توجه به اینکه تامین نیاز مسکن کارکنان ارگان های نظامی یکی از مهمترین اهداف میباشد این زمینها در اختیار تعاونی های دولتی قرار گرفت تا اقدام به ساخت و ساز مسکن برای اعضای خود کنند .

در واقع بزرگترین پروژه های اجرا شده در این منطقه توسط همین ارگانها انجام شده و در کنار آنها نیز سازنده های خصوصی در قالب شخص و یا تعاونی های خصوصی با مشارکت مردم به عنوان سرمایه گذار اقدام به ساخت و ساز در این منطقه کرده اند . البته تعاونی های دولتی نیز که خود قادر به ساخت و ساز در این منطقه نبوده اند با مشارکت با شرکت های خصوصی به عنوان پیمانکار اقدام به پیشبرد وضعیت ساخت پروژه های خود کرده اند پروژه بانک ملی نمونه ای از این پروژه ها بوده است .

رونق ساخت و ساز در منطقه 22 خوب یا بد ؟

این موضوع که منطقه 22 تهران مدرن ترین از لحاظ شهرسازی و امکانات رفاهی و فضای سبز در پایتخت میباشد بسیار خوشایند است اما این مسئله که هدف از تشکیل این منطقه چه بوده و در حال حاضر ساخت و ساز در این محدوده با سرعت بسیار در حال انجام است با بطن شکل گیری این محدوده همخوانی ندارد . از طرفی شهرسازی بسیار اصولی ، خیابان های پهن ، دسترسی به اصلی ترین شریان های ارتباطی به همراه بزرگترین مراکز تفریحی و تجاری بزرگترین امتیاز جمعیت پذیری این منطقه میباشد

از طرف دیگر ساخت و ساز در جوار مراکز سیاحتی و فضای سبز و ساکن شدن مردم در کنار آن نا خودآگاه اثرات منفی بر روی آن میگذارد و باعث ایجاد خطرات زیست محیطی خواهد شد . به عنوان مثال همانطور که میدانید مسیر وزش جهت باد در تهران از غرب به شرق میباشد و ساختن برج های بلند که حتی به 40 طبقه هم میرسند در این محدوده باعث مسدود شدن جریان باد خواهد شد و کل پایتخت را تحت تاثیر قرار خواهد داد .

بطور کلی علاقه مردم به سکونت در مناطق خوش آب و هوا محدود به تهران نمیشود ، ساخت و ساز بی رویه و غیر قانونی در اطراف تهران مانند دماوند و یا حتی در  شمال کشور از دیرباز بزرگترین معزل برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و ساخت و ساز در جوار آنها میباشد .

کنترل جمعیت منطقه 22

یکی از شروط اصلی شهرداری برای فروش تراکم مسکونی در این منطقه کنترل جمعیت پذیری آن بوده است . در سال 1365 این محدوده برای سکونت 400 هزار نفر برنامه ریزی شد ، در سال 1379 این عدد به 675 هزار نفر رسید و در سال 1381 توقف توسعه سکونت در این منطقه تصویب شد و در نهایت در 13 سال پیش اسکان جمعیت 500 هزار نفری در این منطقه تصویب شد . همچنین فروش تراکم در این منطقه به 12 طبقه مثبت محدود شده است و برج هایی که جواز ساخت آنها برای قبل از وضع این قانون توسط شهرداری بوده حتی به 42 طبقه نیز میرسند و در واقع بلندترین برج های تهران در این منطقه در حال ساخت میباشند .

با توجه به جمعیت کل تهران میتوان محاسبه کرد که در بزرگترین منطقه پایتخت از نظر جغرافیایی نزدیک به 4 درصد آن میتواند در این منطقه ساکن شوند . البته پروژه های در حال اجرا در این منطقه مانند پروژه نارنجستان بسیار زیاد میباشند و در حال حاضر این منطقه به ظرفیت اصلی خود برای پذیرش این مقدار جمعیت را ندارد .

وضعیت خرید و فروش پروژه های چیتگر

همانطور که در بالا اشاره کردیم با توجه به تعاونی ساز بودن این منطقه عموم پروژه های این محدوده بصورت امتیاز تعاونی معامله میشوند . اگر شخصی در یک تعاونی دولتی عضو بوده و برای خرید یک واحد مسکونی بصورت اقساطی مبلغی را پرداخت میکند اگر قصد فروش آنرا داشته باشد خریدار جدید میبایست کلیه واریزی های انجام شده توسط وی را پرداخت و برای این موضوع که آن شخص جای خود را به خریدار جدید بدهد باید حق امتیازی به وی پرداخت کند.

این حق امتیاز در واقع مابه تفاوت قیمتی است که آن شخص در چند سال گذشته با تعاونی خود قرار داد بسته با قیمت روز آن ملک میباشد . به عنوان مثال فرد در سال 1395 با تعاونی قرارداد ساخت متری 2 میلیون تومان منعقد کرده است و پول زمین و تراکم را متری 2 میلیون پرداخت کرده . در سال 1400 نه قیمت ساخت 2 میلیون است و نه قیمت زمین و تراکم ولیکن چون شخص میخواهد قرارداد را به شما بدهد و در واقع جای خودش شما را بگذارد شما باید طبق قرارداد شخص در سال 1395 تعهدات خود را ادامه دهید اما این تفاوت قیمت توسط فروشنده به عنوان حق امتیاز از شما دریافت میشود .

کلام آخر

با توجه به گسترده بودن منطقه 22 تهران و همچنین امکانات رفاهی بسیاری که از نظر وسعیت برخی از آنها در خاورمیانه و حتی دنیا رتبه دار هستند میتوان به وجود چنین منطقه ای در پایتخت افتخار کرد اما از سوی دیگر روند ساخت و ساز در آن میبایست کنترل شده و ماهیت اصلی آن حفظ شود در غیر اینصورت با ساخت و ساز بی رویه در آن قلب فضای سبز پایتخت از بین خواهد رفت.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ساخت و ساز فضای سبز منطقه 22

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۷۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت

شهردار منطقه ۱۰ شیراز ضمن توصیه به شهروندان که از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند، گفت: در سال گذشته در حوزه تخلفات شهری با بیش از ۱۱۳۷ مورد برخورد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۰ شیراز، شهرام سبزیان‌فرد، امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: در سال گذشته و ابتدای سال‌جاری میزان اجرای آرای قطعی و لازم‌الاجرای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها و همکاری در اجرای آرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در منطقه ۱۰ با جدیت دنبال و انجام شده است.

وی افزود: جمع‌آوری و تخریب بیش از ۱۱۳۷ مورد تخلفاتی در سال گذشته و اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰۰، جمع‌آوری وسایل تخلفات ساختمانی، جمع‌آوری سایه‌بان غیرمجاز، پلمپ مغازه و اجرای رأی تخریب ساختمان از جمله مواردی است که در حوزه تخلفات شهری که با آنها برخورد شده است.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز تاکید کرد: اجازه سو استفاده به افراد سودجو در اراضی فاقد کاربری و اراضی کشاورزی و در حریم را نخواهیم داد و به شهروندان توصیه می‌شود از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند.

سبزیان‌فرد ادامه داد: متأسفانه در سال گذشته باوجود توصیه‌هایی به شهروندان برای خودداری از ساخت‌وسازهای غیر مجاز، برخی از شهروندان به توصیه‌ها عمل نکردند و با اجرای آرای تخریب کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و تخریب‌های موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی متحمل خسارت شدند.

وی ضمن تشکر و قدردانی از دستگاه قضائی و نیروی انتظامی استان و مجموعه فرمانداری شهرستان شیراز و امور اراضی، با اعلام این مطلب که در اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ برای متخلفین و ساخت‌وسازهای غیرمجاز و پیشگیری از تخلفات ساختمانی مصمم هستیم، خاطرنشان کرد: در برخی نقاط حریم شهر در منطقه ۱۰ متأسفانه در محور شمال‌غرب شیراز گویا یک روند غلط در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز وجود دارد که با رویکرد شهرداری منطقه ۱۰ در دو سال گذشته سعی شد فضای ساخت‌وساز غیرمجاز برای افراد متخلف را ناامن و آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ را در خصوص ساختمان‌هایی که مجوزی از شهرداری ندارند، اجرایی نکنیم.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز در ادامه با اشاره به وسعت منطقه و امکانات لجستیکی، عملیاتی و نیروی انسانی برای مقابله با پدیده‌های تفکیک و تغییر کاربری‌های غیرمجاز و خلاف‌سازی در منطقه افزود: شهرداری منطقه ۱۰ با وسعت خدماتی بالغ بر چهار هزار هکتار و مساحت حریم بالغ بر ۱۹۰۰۰ هکتار و جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر و ۱۸ شهرک با چالشی بزرگ در حوزه تخلفات ساختمانی روبه‌رو است.

سبزیان‌فرد اظهار کرد: با تمام این مشکلات عزم برای مقابله جزم شده است و انجام ده‌ها عملیات گسترده تخریب، پیگیری و اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ در حوزه تخلفات ساختمانی در محور شمال‌غرب شیراز در سال گذشته و ۴۵ روزه سال‌جاری نشان از این دارد که متخلفان این حوزه با رویکرد جدیدی در حوزه تخلفات ساختمانی مواجه خواهند بود.

وی عزم منطقه برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز را جدی اعلام کرد و افزود: مهمترین عاملی که باعث می‌شود، شهرداری، شهروندان را به سمت ساخت‌وساز اصولی و با مجوز تشویق کند، جلوگیری از سوداگری عده‌ای سودجو و پیشگیری از دست‌اندازی به اراضی زراعی، ملی و ایمن‌سازی شهر به لحاظ شهرسازی است که در ساخت‌وسازهای غیرمجاز به دلیل اینکه نظارت موضوع سه‌گانه شهرسازی، بهداشت و ایمنی رعایت نمی‌شود، در مقابل کوچک‌ترین حادثه مشکلاتی را برای خود شهروندان و شهر ایجاد می‌شود.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز اضافه کرد: رعایت قوانین شهرسازی و اخذ مجوزهای قانونی علاوه بر حفظ ساختار شهرسازی یک شهر و جلوگیری از هرج‌ومرج و کوتاه شدن دست سوداگران، به شهرداری برای ارائه خدمات شایسته به شهروندان نیز کمک می‌کند.

سبزیان‌فرد خاطرنشان کرد: پس از اقدامات انجام گرفته شاهد کاهش گزارش‌های مردمی به مرکز ۱۳۷ در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بودیم که قطعاً این روند به صورت مستمر و روزانه در دستور کار کارشناسان و مأمورین ما برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز است.

وی ادامه داد: هر فردی که اقدام به ساخت‌وساز ساختمان‌ها و بناهای مختلف می‌کند، باید با قوانین ساختمان‌سازی و همچنین تخلفات ساختمانی آشنا باشد، از این رو رعایت این قوانین و ضوابط در زمان ساخت‌وساز به نفع خود مردم است، چرا که اگر این کار را انجام ندهند، در مراحل بعدی باید با دردسرها و مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

به گفته شهردار منطقه ۱۰ شیراز، اگر در هر ساختمانی در زمان ساخت تخلفی صورت گرفته باشد، سازنده یا مالک موظف خواهند بود که جریمه‌های مربوط به آن را به صورت کامل پرداخت کنند یا با آرای تخریب کلی مواجه خواهند شد و حتی ممکن است علاوه بر پرداخت جریمه‌های نقدی، مجبور به تخریب بخش‌هایی از ساختمان خود بشوند.

کد خبر 751440

دیگر خبرها

  • دو نماد شهری تهران تغییر رنگ می‌دهند
  • حسینی در صدر ۶ داوطلب برتر جمعیت هلال احمر کشور در سال ۱۴۰۲
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • فیلم| دریاچه زریبار مریوان سرریز کرد
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امدادونجات جاده‌ای
  • مسجد شناور الجبار (+تصاویر)
  • حجم ذخیره آب مخازن سد‌های کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • ۸ سد کردستان سرریز شد