Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@20:05:14 GMT

هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری صادرات به روسیه

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۷۳۶۹

هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری صادرات به روسیه

رویکرد جامع دولت سیزدهم در تجارت خارجی، نگاه ویژه به همسایگان و پیوستن کشورمان به نهاد منطقه‌ای سازمان همکاری‌های شانگهای و انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. رویکرد جامع دولت سیزدهم در تجارت خارجی، نگاه ویژه به همسایگان و پیوستن کشورمان به نهاد منطقه‌ای سازمان همکاری‌های شانگهای و انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین جهت جمعیت ۱۴۶ میلیون نفری روسیه، واردات ۲۴۰ میلیارد دلاری این کشور و سطح عالی روابط سیاسی ایران و روسیه می‌تواند زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با این کشور پهناور در همسایگی شمالی را ایجاد کند. از طرفی تنوع دسترسی به این کشور از مسیرهای زمینی و دریایی موجب شده تا همکاری‌های دو و چندجانبه با روسیه با جدیت بیشتری دنبال شود؛ با توجه به نکات ذکر شده و ویژگی‌هایی که در روابط با این کشور همسایه وجود دارد، قطعاً با برنامه‌ریزی منسجم در طول یک برنامه ۵ ساله و تا افق ۱۴۰۴ می‌توان به سطح مناسبی از تجارت دست یافت.

در این میان باید تأکید کرد که صادرات سالانه ۵۰۴ میلیون دلاری کشورمان به روسیه و سهم ناچیز دو دهم درصدی از بازار روسیه، زیبنده مناسبات دو کشور نبوده و با اهداف تعیین شده سران دو کشور فاصله زیادی دارد. به منظوراستفاده مناسب از ظرفیت‌های موجود در راستای دسترسی به بازار این کشور، برنامه‌ریزی جهت صادرات ۱۰ میلیارد دلاری صورت گرفته است؛ از این‌رو در قالب پروژه مسیر تجاری روسیه، بسیج امکانات، ظرفیت‌ها و احصا پیشنهادها و الزامات آغاز شده است. بر این اساس برای سال‌های آتی، توجه به زنجیره ارزش جهانی محصولات، تأمین نقدینگی مناسب برای بخش تولید و صادرات، بهره‌گیری از ابزارهای نوین تأمین مالی، تنوع بخشی به محصولات صادراتی بویژه محصولات با فناوری بالا در دستور کار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است.

برای تحقق پروژه مسیر تجاری روسیه اولویت‌ها و راهبردهایی تعریف شده که اولین آن افزایش رقابت‌پذیری صنعتی کشور و پیوستن به زنجیره ارزش بین‌المللی صادرات محور است. دومین نکته‌ای که سازمان توسعه تجارت به آن خواهد پرداخت، اولویت دهی به تولید و صادرات محصولات دانش بنیان و همچنین افزایش سهم صادرات صنعتی کشور به روسیه و برنامه‌ریزی همه جانبه برای تحقق اهداف، است.

توسعه استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی، فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی با روسیه و تنوع بخشی به روش‌های تجاری نظیر تأمین ارز به روش تهاتر، واردات (اقلام ضروری) در مقابل صادرات یا با استفاده از ارز اشخاص هم از دیگر محورهایی است که در توسعه روابط اقتصادی با روسیه در اولویت قرار گرفته است.

تسریع در تکمیل پروژه‌های زیرساختی نظیر راه‌آهن رشت -کاسپین به منظور اتصال حمل‌ونقل ترکیبی کریدور شمال – جنوب و برنامه‌ریزی جهت تأمین کشتی مجهز رو-رو و فعال‌سازی کریدور شمال -جنوب هم از جمله مباحثی است که سازمان توسعه تجارت در دستور کار خود قرار داده است. مباحث دیگری که در قالب پروژه مسیر تجاری روسیه در اولویت است و دنبال خواهد شد، تقویت و نوسازی ناوگان دریایی و کشتیرانی کشور در دریای کاسپین، کمک به ورود و ایجاد شرکت‌های کشتیرانی خصوصی حمل دریایی ایرانی به منظور ایجاد رقابت جهت افزایش صادرات و مبادلات تجاری از مسیر دریایی و همچنین برنامه‌ریزی و زمانبندی منظم برای تردد کشتی از بنادر شمالی برای تسهیل صادرات و کمک به صادرکنندگان است.ایجاد و توسعه زنجیره تأمین و لجستیک و فعال‌سازی مسیرهای حمل ونقل دریایی و ریلی که به‌صورت مطلوب از ظرفیت آنها استفاده نشده هم از نکاتی است که دولت سیزدهم به آن خواهد پرداخت و از آنجا که این موارد اهمیت بسزایی دارد، ضرورت دارد دستگاه‌های متولی این مهم را دنبال کنند.

سازمان توسعه تجارت در زمینه ایجاد زیرساخت‌های لجستیکی به منظور نگهداری، فرآوری و توزیع در بازار هدف و همچنین ایجاد و حمایت از شرکت‌های بزرگ زنجیره تأمین صادراتی با تمرکز بر حلقه‌های تأمین بین‌المللی نیز با همکاری سایر دستگاه‌های متولی برنامه‌ریزی جامع خواهد کرد. استفاده از ظرفیت معاهده تجاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، توسعه مراکز تجاری ایران در روسیه و تبدیل موافقتنامه موقت به تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از دیگر موضوعاتی است که سازمان توسعه تجارت در توسعه روابط اقتصادی با روسیه با جدیت پیگیری می‌کند. تشویق شرکت‌های بزرگ تجاری یا کنسرسیوم‌های تخصصی در بخش‌های کالا و خدمات به ورود به بازار روسیه در پروژه مسیر تجاری روسیه دیده شده است.

در پایان لازم است بر این نکته تأکید کنم که تحقق اهداف صادراتی با همدلی و تلاش بخش‌های ذیربط دولتی و خصوصی مرتبط با تجارت کشور میسر خواهد شد که امید است بزودی شاهد اثرات مثبت طرح‌های در دست اجرا باشیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صادرات صادرات نفت صادرات غیر نفتی صادرات گاز اتحادیه اقتصادی اوراسیا سازمان توسعه تجارت برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۷۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور