Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در جمع رؤسای ۳۹ خانه خلاق و نوآوری کشور، با بیان این‌که تلاش می‌کنیم تا زیست بوم شرکت‌های خلاق و نوآور توسعه یابد افزود: خانه‌های خلاق و نوآوری، بستری برای توسعه شرکت‌های خلاق هستند که با هدف ایجاد اشتغال، خلق ارزش افزوده، توسعه بازار و رونق اقتصاد خلاق در کشور حمایت از این خانه‌ها را دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کرمی، با بیان این‌که خانه‌های خلاق و نوآوری در کنار کارخانه‌های نوآوری تولیدکننده شرکت‌های خلاق و نوآور هستند، ادامه داد: شرکت‌های خلاق، در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان نوع ۳ حمایت می‌شوند؛ شرکت‌هایی که در خانه‌های خلاق و نوآوری پرورش یافته‌اند، نخست در قالب شرکت‌های خلاق، سپس در مسیر دانش‌بنیان نوع ۳، قرار می‌گیرند؛ در مراحل بعدی پیشرفتشان به سوی شرکت‌های دانش بنیان نوع دو و نوع یک شدن، پیش خواهند رفت.

خانه‌های خلاق و نوآوری در استان‌ها و شهر‌های بزرگ تا پایان سال

رئیس ستاد اجرائی سازی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، با اشاره به ۷۰ خانه خلاق و نوآوری در حال راه اندازی گفت: تا این لحظه ۳۹ خانه خلاق و نوآوری افتتاح شده است و برابر ضوابط و استاندارد‌های تدوین شده در ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق نقش کلیدی خود را در مسیر اشتغال، خلق ارزش افزوده، کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه اقتصاد خلاق در کشور ایفا می‌کنند.

کرمی، با بیان این‌که ۱۴۴۳ شرکت خلاق در حوزه‌های بیست‌گانه فعالیت دارند، ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰ همه استان‌ها و شهر‌های بزرگ کشور، حداقل یک خانه خلاق و نوآوری خواهند داشت. تلاشمان این است که به اقتصاد دانش بنیان و خلاق رونق ببخشیم. نگاه دولت سیزدهم در مردمی‌سازی و مردم‌پایه بودن فعالیت‌ها است و این مهم، از طریق تسهیل ورود بخش خصوصی به این حوزه صورت می‌گیرد.

وی افزود: با کمک بخش خصوصی، در مسیر توانمندسازی نیروی انسانی، خلق راه‌حل‌های نوآورانه در چالش‌ها و نیاز‌های کشور و نیز ارتقای نظام تامین مالی جسورانه با بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تلاش می‌کنیم

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعغه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ادامه داد: شرکت‌های این حوزه باید خصوصی باشند و برای این که بخش دولتی هم در توسعه این زیست بوم سهمی داشته باشد، تفاهم نامه‌هایی را با دستگاه‌های دولتی از جمله میراث فرهنگی تفاهم نامه‌ای امضا کردیم تا خانه‌های تاریخی و اماکن میراثی، بستری برای شکل گیری خانه‌های خلاق و نوآوری در حوزه‌های بیست‌گانه شوند.

کرمی با اشاره به ۹ کارخانه نوآوری فعال و راه‌اندازی کارخانه‌های نوآوری دیگر گفت: تخمین ما این است که ۱۰ هزار استارتاپ در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور فعالیت می‌کنند و اگرچه ممکن است برخی از این استارتاپ‌ها در ادامه مسیر موفق نباشند، اما افراد فعال استارتاپی، همچنان در این مسیر قرار دارند و در فضای نوآوری و استارتاپی، پرشور و نشاط به مسیر خود ادامه می‌دهند.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به ظرفیت اشتغال زا و ثروت آفرین بودن صنایع خلاق و فناوری‌های نرم گفت: در حال حاضر به طور میانگین، سالانه ۵۰ میلیون نفر در صنایع فرهنگی و خلاق در جهان فعال هستند و ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی این حوزه است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده با راه اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری، اقتصاد این حوزه را تقویت کند؛ از آن جایی که یک درصد خاک مسکون و یک درصد جمعیت دنیا به ایران اختصاص دارد، تلاش داریم تا سهم یک درصدی از سهم مالی و اشتغال صنایع خلاق را به کشور اختصاص دهیم؛ این در حالی است که ۲ درصد از تولید علم جهان توسط دانشمندان ما صورت می‌گیرد.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، به مهم‌ترین مزیت‌های صنایع خلاق و فناوری‌های نرم اشاره کرد و گفت: هزینه پایین در اشتغال افراد، زودبازده بودن، کاهش آلودگی محیط زیست، درون زا بودن، تناسب با ویژگی‌های اقلیمی و بونی، اثربخشی فرهنگی و اقتصادی به طور توأمان حراست از هویت ملی، در کنار توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی از ویژگی‌های این حوزه است.

ایجاد اشتغال خلاق و نوآور در مناطق محروم

کرمی ادامه داد: این کسب و کار‌ها می‌توانند اشتغال کوچک و زودبازده، اما پایدار را در مناطقی که کم برخوردار هستند کارایی بالایی داشته باشند. شرکت‌های خلاق نوآور می‌توانند در جای‌جای کشور ما وجود داشته باشند و با استاده از ظرفیت‌های بومی هر منطقه، اشتغال و ثروت تولید کنند. صدور فرهنگ ایرانی و اسلامی تا اقتدار، حفظ میراث و ارزش‌ها، تنها بخشی از ویژگی‌های شرکت‌های خلاق است.

سخنگوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان این‌که شرکت‌های خلاق می‌تواند ایران در شمار برترین کشور‌های نوآور در منطقه و جهان قرار دهد، ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان با بهره‌گیری از توان شرکت‌های خلاق ایرانی به دلیل تازگی و نوآورانه بودن موضوعاتشان می‌توانند جایگاه خوبی را در سایر کشور‌ها برای خود ایجاد کنند. از طریق این هم‌افزایی بازار شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ‌تر، متنوع‌تر و پررونق‌تر خواهد شد.

نقش پررنگ و کلیدی صنایع خلاق و فرهنگی

رئیس ستاد اجرائی سازی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم از دستاورد‌های زیست‌بوم صنایع خلاق و فناوری‌های نرم گفت و ادامه داد: در حال حاضر، ۶۰۰۰ ایده خلاق، ۳۰۰ تیم کاری، ۱۴۵۰ شرکت خلاق، ۲۰ شرکت موفق، چند پلتفرم بزرگ و بین‌المللی در این حوزه داریم.

کرمی، درباره نام‌گذاری خانه‌های خلاق و نوآوری گفت: بر اساس ویژگی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، کارخانه‌های نوآوری برای شرکت‌های دارای فناوری‌های پیشرفته و خانه‌های خلاق برای شرکت‌های خلاق و نوآور تعریف شده است؛ تمامی روند‌های حمایتی در معاونت علمی بر مبنای دو کلیدواژه و از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق تعریف شده است.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که از تجهیز زیرساخت و تسهیلات خانه‌های خلاق و نوآوری حمایت می‌شود، ادامه داد: از تجهیز این خانه‌ها مشروط بر این که از نمایشگاه ایران ساخت خریداری کنند با ارائه تسهیلات سقف تخفیف‌های ممکن حمایت می‌شود. نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت طیف متنوعی را در حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ارائه می‌دهد و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه‌ای فراهم شده است که یک خانه خلاق و نوآوری نیز مانند یک مرکز آموزش دولتی، یک پژوهشکده و مرکز آزمایشگاهی بتواند از تسهیلات و تخفیف حداکثری این نمایشگاه بهره مند می‌شود.

حمایت از توسعه زیست‌بوم خلاق

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به حمایت صندوق‌های تامین سرمایه برای حمایت از خانه‌ها و شرکت‌های خلاق گفت: با صندوق نوآوری و شکوفایی تفاهم نامه‌ای منعقد شده است تا خانه‌های خلاق و نوآوری نیز در قالب یک مؤسسه دانش بنیان حمایت شوند. صندوق صنایع خلاق به صورت ویژه برای شرکت‌های خلاق و خانه‌های خلاق و نوآور راه اندازی شده است. همچنین ۳ صندوق دیگر از جمله صندوق پژوهش و فناوری کریمه قم، صندوق پژوهش و فناوری سپهر و صندوق صنایع دیجیتال که در حال راه اندازی است، به شرکت‌های خلاق کمک می‌کنند.

کرمی، با اشاره به حمایت از دریافت تاییدیه‌ها و استاندارد‌های ملی برای محصولات خلاق بیان کرد: همچنین بر اساس تفاهم با سازمان ملی استاندارد، محصولاتی که از دل خانه‌های خلاق خارج شود، می‌توانند در مسیر دریافت گواهی انطباق قرار بگیرند.

وی افزود: برای حوزه آموزش و توانمند‌سازی نیز، هر خانه خلاق که منتور آگاه و مجرب ندارد، می‌تواند در قالب دوره کیمیا و صدف در این منتور تربیت کند؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از خانه‌های خلاق، مبتنی بر تنوع موضوعی محصول و شرکت‌هایی که دارند حداقل یک تا حداثر ۵ نفر را به این رویداد‌ها معرفی می‌کند.

کرمی با اشاره به حمایت از برگزاری بوت کمپ توسط این خانه‌ها گفت و افزود: در صورت تایید ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزاری بوت‌کمپ‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرد.

وی افزود: همچنین در حوزه برند سازی، نمونه سازی و بازارسازی و تحریک تقاضا توزیع و فروش، بازاریابی و برندسازی و حقوق مالکیت فکری نیز این حمایت‌ها ارائه می‌شود. همچنین از ۱۴۰ حمایت مصوب به شرکت‌های دانش بنیان، به غیر از معافیت‌های گمرکی حدود ۸۰ خدمت قابل دریافت است و مابقی با تعامل و درخواست، حسب مورد، قابل ارائه است.

کرمی ادامه داد: مراحل مختلفی از جمله ترویج و گفتمان سازی، توانمندسازی و آموزش، توسعه زیست بوم صنایع خلاق، ارائه زیرساخت، حمایت از نمونه‌های موفق، توسعه بازار، توسعه محصول، همکاری در صادرات و تعامل بین المللی، مالکیت فکری و سیاستگذاری، صورت گرفت و در حال انجام است.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، به حمایت از تولید محتوای قابل ارائه برای معرفی نوآوری‌ها و خانه‌های خلاق و نوآوری اشاره کرد و افزود: در صورت رعایت استاندارد‌ها برای انتشار در رسانه ملی حمایت می‌شود. همچنین از ۳ زبانه کردن سایت خانه‌های خلاق و نوآوری، تا ۵۰ درصد حمایت می‌شود همچنین در حسابداری، توسعه محصول، مشاوره و بازاریابی نیز حمایت صورت می‌گیرد. این حمایت‌ها بخشی از حمایت‌های ۱۴۰ گانه ارائه شده به شرکت‌های دانش بنیان است که به شرکت‌ها و خانه‌های خلاق ارائه می‌شود.

پیشرفت با پیوند شرکت‌های خلاق به دانش‌بنیان‌ها

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری، با بیان این‌که فناوری از بین رفتنی است، اما نوآوری باقی می‌ماند، ادامه داد: باید ببینیم چگونه می‌توان میان شرکت‌های بزرگ به شرکت‌های کوچک و نوآور پیوند ایجاد و از ماژول‌های نوآوری برای پیشتازی در بازار استفاده کرد. شرکت‌های خلاق به مثابه ماژول‌های نوآور هستند.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به ضرورت اتصال نوآوری شرکت‌های خلاق با شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: زمانی بازار دانش بنیان ما قوت می‌گیرد که با شرکت‌های خلاق ممزوج بشوند و از ظرفیت این شرکت‌ها استفاده کنند. نمونه موفق آن یکی از شرکت‌هایی بود که که بازو‌های رباتیک خوبی می‌ساخت، اما با مشکل بازار مواجه بود، این شرکت را با یک شرکت اسباب بازی سازی ارتباط دادیم و تعاملی که ۵ ماه طول کشید در نهایت به تولید ربات کمک پرستار منجر شد که در کشور‌های اکراین، روسیه و چین شده عرضه شده است.

وی افزود: این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلفی می‌توانند ورود پیدا کنند و تحول بیافرینند. بر همین اساس، نشست‌های بین دو کسب و کار یکی دیگر از حمایت‌های ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق است.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به خدمات سیدمانی برای تیم‌هایی که در دل خانه‌های خلاق و نوآوری شکل می‌گیرند، ادامه داد: علاوه بر حوزه‌های ۲۰ گانه فعالیت شرکت‌های خلاق، ورزش تندرستی، سلامت، غذا و سبک زندگی هم وارد شده است. با توجه به این که سند اجرایی صنایع خلاق تصویب شده است ظرفیتی برای حمایت از این حوزه ایجاد شده است.

وی با اشاره به نقش حمایتی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم گفت: در این سند، مسائلی دیده شده است که به طور کامل از خانه‌های خلاق و نوآوری حمایت می‌کند و با کمک توانمندی و استمرار فعالان در این مسیر، پیشرفت را رقم می‌زند. بزرگ‌ترین دشمن این زیست بوم کم کاری و ناباوری است و معتقدم توسعه و پیشرفت کشور به کمک کارخانه‌های نوآوری و خانه‌های خلاق، شدنی است. کشور‌های مطرح و موفق دنیا، اقتصاد خلاق را در اولویت قرار داده و بر این باورند که تولید فناورانه محصول و حضور در بازار رقابت جهانی، نیازمند استفاده از شرکت‌های خلاق است.

ورود خلاقیت به حوزه آموزش

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق به ایجاد بستری برای آشنایی دانش‌آموزان با زیست‌بوم خلاقیت و نوآوری اشاره کرد و گفت: خانه خلاق و نوآوری دانش آموزی، با هدف ایجاد توانمندی‌ها و ارتقای مهارت‌های دانش آموزان راه اندازی شده است؛ همچنین تعامل‌ها با وزارت آموزش پرورش ادامه دارد و از ایده‌های نوآورانه برای رسوخ زیست بوم خلاق و نرم به آموزش حمایت می‌کنیم. طی نشست‌هایی که با وزیر آموزش و پرورش داشتیم قرار شد قرار شد ۱۰ زیرساخت بسیار خوب که پیش از این به کانون جوانان اختصاص داشت، به صورت پایلوت در قالب خانه خلاق و نوآوری، به مهارت افزایی و پرورش دانش‌آموزان برای ایجاد شرکت‌های خلاق و نوآور، اختصاص یابد.

وی با اشاره به مشارکت نهاد‌های مختلف در راه‌اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری، عنوان کرد: دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلفی، از جمله میراث فرهنگی در امتداد این مسیر تلاش دارند تا مسیر ارتقای توانمندی‌ها افزایش یابد. همچنین حوزه علمیه قم با ایجاد خانه خلاق و نوآوری اشراق در حوزه علوم انسانی یکی دیگر از افتخارات این حوزه است؛ همچنین حجره خلاق و نوآوری در حوزه علمیه قم شکل گرفته است. برای سومین خانه خلاق و نوآوری هم نامه نگاری شده است تا به زودی این حوزه صورت بگیرد. اماکن تاریخی را به بستری برای شکل گیری خانه‌های خلاق، ایجاد شرکت‌ها و خلق ارزش افزوده و اشتغال تبدیل کنیم. باید به این چگونگی ورود شرکت‌های خلاق در حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری بیاندیشیم و باید نوآوری را به حوزه‌های مختلف از جمله کسب و کار‌های سنتی وارد کنیم.

رئیس ستاد اجرائی سازی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، با اشاره به اولویت داشتن نوآوری‌های اجتماعی در راه اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری گفت: همچنین خانه‌های خلاق و نوآوری با محوریت نوآوری اجتماعی را با آستان قدس، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، دانشکده توانبخشی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان راه اندازی کرده ایم و به عنوان الکو‌های موفق در این حوزه قابل مشاهده است و اکنون شرکت‌های بسیار خوبی دارند و در چندین استان ایجاد اشتغال، حمایت از زنان سرپرست خانوار و توسعه فناوری‌های خلاق استان را دنبال می‌کند.

در ادامه این مراسم، چند تن از رؤسای خانه‌های خلاق و نوآوری، به معرفی خدمات و توانمندی‌های خود پرداختند. همچنین مجوز فعالیت خانه‌های خلاق کارمانیا کرمان، سرو، محک، هگمتانه ملایر، ستاپ تهران، پارسه یزد، تبریز، به رؤسای این خانه‌ها اعطا شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه بنیاد ملی نخبگان پرویز کرمی ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق خانه های خلاق و نوآوری مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خانه های خلاق و نوآوری خانه های خلاق و نوآور شرکت های خلاق و نوآور شرکت های دانش بنیان کارخانه های نوآوری خانه خلاق و نوآوری خلاق و نوآوری خانه های خلاق حمایت می شود صنایع خلاق اقتصاد خلاق خانه ها راه اندازی شرکت ها زیست بوم حمایت ها هم نامه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند

تهران - ایرنا - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به ظرفیت مراکز نوآوری برای هم‌افزایی با یکدیگر و ایجاد مراکز هم‌آفرینی به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و منابع موجود گفت: در بسیاری از حوزه‌ها نسبت به کشور‌های بسیار پیشرفته از امکانات، ماشین‌آلات و تجهیزات به مراتب بیشتر و پیشرفته‌تری برخوردار هستیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نخستین گردهمایی مراکز نوآوری سراسر کشور با اشاره به نقش کلیدی مراکز نوآوری در انگیزه‌بخشی و ایجاد امید در صاحبان ایده و جوانان کشور افزود: مراکز نوآوری از عاملان ایجاد امید، انگیزه و تلاش هستند و علیرغم همه مشکلات، چالش‌ها و فضاسازی‌های منفی، بذر امید و انگیزه را در جوانان بارور می‌کنند.

وی گفت: زنده نگاه داشتن امید، انگیزه و غرور یک‌نفر به مثابه زنده نگاه داشتن انگیزه در یک جامعه است و هیچ ارزشی والاتر و بزرگ‌تر از زنده نگاه داشتن نور امید در دل انسان‌های دارای انگیزه نیست.

دهقانی با بیان اینکه مراکز نوآوری به همت مدیران مراکز و معاونت توسعه زیرساخت، ساختار و مفهومی منسجم یافته‌اند ادامه داد: امروز با تلاش‌های مدیران قبلی، شاهد یک نسل جدید در زیست بوم فناوری و نوآوری هستیم و مرکز نوآوری در کنار تمامی مفاهیم دیگری که در زیست‌بوم فناوری و نوآوری مطرح شده، یک ساختار و هویت مستقل و منسجم دارد.

وی با بیان اینکه، مرکز نوآوری یک مفهوم‌جدید فناورانه و کارآفرینانه مبتنی بر نوآوری است که بر پایه ساختار، محتوا و نرم افزار استوار است افزود:مرکز نوآوری بیش از ساختمان و سخت‌افزار، متکی به نیروی انسانی و نرم افزار‌هایی است که در دل این مراکز، نقش آفرینی می‌کنند.

** انسجام بخشی مراکز نوآوری با ابلاغ دستورالعمل حمایت از ایجاد و توسعه این مراکز

دهقانی ابلاغ دستورالعمل حمایت از ایجاد و توسعه فعالیت مراکز نوآوری و اعطای گواهی تایید صلاحیت به مراکز حائز شرایط را گام معاونت علمی در راستای انسجام و وحدت عملکرد این مراکز دانست و گفت: مراکز نوآوری نیازمند یک تعریف منسجم و مفهومی هستند تا بر مبنای استانداردی مشخص و مدون حرکت کنند و امروز با غنای کشور از حیث کمیت این مراکز، ارتقای محتوایی و عملکردی آن‌ها نیز به کمک نظام جدید حمایت از ایجاد این مراکز و اعطای گواهیی تایید صلاحیت به مراکز نوآوری واجد شرایط، عملی شده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که با توجه به محدودیت منابع و ضرورت تمرکز و تجمیع حمایت‌ها بر روی نوآوری‌های اولویت‌دار و مبتنی بر نیاز‌های کشور، افزود: پارادایم‌های نوآوری در دنیا متفاوت است.

وی افزود:به طور مثال، آمریکا عمدتاً بر توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین تمرکز دارد و با حمایت عمده از تعداد زیادی استارتاپ و ایده، یک یا چند فناوری تحول‌آفرین برداشت می‌کند که این رویکرد به دلیل برخورداری از منابع سرشار آن کشور است، اما اروپا عمدتاً رویکردی گزینشی به سرمایه‌گذاری روی نوآوری دارد و بر یک مساله و نیاز مشخص، سرمایه گذاری محدود و متمرکزی صورت می‌دهند. ما نیز باید با تمرکز بر روی نیازها، این شبکه تعریف کنندگان نیاز و حل کنندگان مساله را شکل دهیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور نیاز‌ها و مسایل را یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های این کشور دانست و گفت: معتقدم در دل هر نیاز و مسأله کشور، انبوهی از فرصت‌ها نهفته است و راه‌کار نوآورانه برای حل هر کدام از این مساله‌ها می‌تواند زمینه‌ساز یک کسب و کار و زنجیره‌ای از اشتغال و ارزش باشد.

وی افزود: حالا که به اندازه کافی مرکز نوآوری داریم، به سمت ارتقای ساختاری و محتوای این مراکز پیش برویم به طوری‌که شبکه‌ای از مسائل و نیاز‌ها به دست شبکه راه‌کار‌های نوآورانه این مراکز حل شوند.

** قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مسئولیت ویژه مراکز نوآوری

دهقانی با تأکید بر نقش مراکز نوآوری در ترویج و کمک به استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مسیر توسعه این اقتصاد افزود: تلاش‌های بسیاری صورت گرفت و افراد زیادی تلاش کردند تا قانون جهش تولید به ثمر بنشیند؛ در واقع نهالی را غرس کردند که اگر از این قانون به خوبی مراقبت شود، اقتصاد دانش بنیان به معنای واقعی، ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: فعالان مراکز نوآوری، عزم خود را برای تحول ساختاری و محتوایی جزم کرده و بر خود فرض بدانند که قانون جهش تولید دانش‌بنیان را معرفی، ترویج و اجرایی کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بیان کرد: ۲ وظیفه مهم را بر خود فرض دانستم نخست پاس‌داشت، صیانت و نگهداشت از همه تلاش‌هایی بود که تاکنون انجام شده و دومین فرض را اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان می‌دانم.

وی بیان کرد: قریب به سه هزار میلیارد تومان از محل پروژه‌های تحقیق وتوسعه در قالب اعتبار مالیاتی ثبت شده است که طرح‌ها، عمدتا کم‌تر از ۱۰ میلیارد تومان بوده‌اند؛ هرکدام از این اعتبار‌ها می‌تواند به رشد و رونق یک شرکت دانش بنیان و رفع یکی از نیاز‌های اساسی کشور کمک کند. سال گذشته برای ۱۰ همت استفاده از این اعتبار مالیاتی هدفگذاری شده بود که امسال این هدفگذاری به ۱۵ همت افزایش می‌یابد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری افزود: قانون جهش تولید مزایای متنوع و متعددی در اختیار دارد که می‌تواند تحولی را در شرکت‌های دانش بنیان ایجاد می‌کند و مراکز نوآوری می‌توانند مروجان و سفیران این قانون در مراکز علمی و دانشگاه‌ها باشند.

** مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند

وی همچنین با اشاره به ظرفیت مراکز نوآوری برای هم‌افزایی با یکدیگر وایجاد مراکز هم‌آفرینی به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و منابع موجود گفت: در بسیاری از حوزه ها، نسبت به کشور‌های بسیار پیشرفته از امکانات، ماشین آلات و تجهیزات به مراتب بیش‌تر و پیشرفته‌تری برخوردار هستیم.

دهقانی با بیان اینکه، منابع سرمایه‌ای محدود، به هزاران حمایت خرد تقسیم می‌شود که این امر نتیجه کار را کم اثر خواهدکرد افزود: مراکز هم آفرینی کمک می‌کند ظرفیت‌های پراکنده تجمیع شوند، امکانات هر استان در کنار هم بیاید و به رفع نیاز‌های شرکت‌های دانش ینیان و فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری آن هم از طریق شبکه‌ای گسترده از امکانات شبکه‌ای شده منجر شود.

وی با تاکید براینکه، مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند، گفت:ایجاد مراکز هم آفرینی به توسعه فعالیت مراکز نوآوری کمک می‌کند.

در ادامه این مراسم با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و محمدجواد صدری مهر، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست بوم نوآوری معاونت علمی، نخستین گواهی‌های صلاحیت مراکز نوآوری به صورت نمادین به مدیران سه مرکز نوآوری دانشگاهی اعطا شد.

این گواهی‌های صلاحیت به مدیران مراکز نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان، مرکز نواوری نهاد پیشران و مرکز نوآوری سلامت دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند