Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@21:14:41 GMT

اروپا در اتاق ۱۰۱ رمان ۱۹۸۴

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۸۷۳۶

اروپا در اتاق ۱۰۱ رمان ۱۹۸۴

فرارو- در رمان ۱۹۸۴ نوشته "جورج اورول" اتاق ۱۰۱ جایی است که زندانیان در آن با بدترین ترس خود مواجه می‌شوند. یافتن فوبیا یا ترس رایج اروپایی‌ها پیچیده‌تر است: آن چه رای دهندگان را در بخشی از قاره می‌ترساند از مسئله پناهجویان گرفته تا روسیه ممکن است برای کسانی که در سوی دیگر قاره هستند نگران کننده نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو به نقل از اکونومیست، کووید -۱۹ یکی از عوامل هراس‌زا در اروپاست. یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده نگرانی بحران‌های انرژی در آن قاره هستند. افزایش قیمت گاز طبیعی باعث افزایش هزینه پرداختی شهروندان اروپایی برای قبوض گرمایشی شده و پول نقدی که اروپایی‌ها به مدت دو سال در خانه‌های شان پس انداز کرده بودند را بر باد می‌دهد. این بحران بسیار فراگیر است و تمام بخش‌های اتحادیه اروپا را باید با عمیق‌ترین نگرانی‌ها مواجه سازد.

مانند بسیاری از کمبود‌ها منشاء بحران تا حدی روشن و تا حدی مرموز است. اروپا با ذخایر کم گاز طبیعی خود وارد فصل زمستان شده و ذخایر کم‌تری برای گرم کردن خانه‌ها و تولید برق وجود دارند. کاهش تولید انرژی داخلی در کشورهایی، چون هلند بدان خاطر که باد‌ها نتوانستند به اندازه کافی توربین‌های بادی را بچرخانند در کنار رونق تقاضای آسیا برای گاز که باعث انتقال منابع گازی بیش‌تر به سوی شرق می‌شود و هم چنین، مشکلات تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه همگی به بحران انرژی در اروپا دامن زده اند. زمانی که روسیه جایی که خطوط لوله گاز تمایل به خروج از آن کشور را دارند برای کمک به عرضه اضافی گاز از خود عجله‌ای به خرج نداد قیمت گاز افزایش یافت. طبق گزارش بانک آمریکا میانگین هزینه قبض برق و گاز اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی به طور متوسط ۲۱۰۰ دلار است. این میزان در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲۰۰ دلار بود که افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد. ترس از قطع برق در زمستان در حالی در اروپا در جریان است که آن قاره تابستان گرمی را نیز پشت سر گذاشت.

وحشت بزرگ‌تر مسئله اقتصادی است. این وضعیت برای بسیاری از کشور‌های اروپایی بدترین ناامنی را تداعی می‌کند. فرانسه تلاش می‌کند تا اروپا را از سلطه قدرت‌های خارجی محافظت کند این تلاشی ستودنی است، اما دستیابی به آن بعیدتر از هر زمانی به نظر می‌رسد. زمانی که اروپایی‌ها برای گرم نگهداشتن خانه‌های خود به انرژی روسیه نیاز دارند کشور‌های اروپایی چگونه می‌توانند ادعای خودمختاری و استقلال کنند؟

زمانی که "ولادیمیر پوتین" در حال تهدید حمله به اوکراین است این پرسشی ناخوشایند برای اروپایی‌ها به نظر می‌رسد. در میانه دعوای امریکا و روسیه که امریکایی‌ها تهدید کرده‌اند مقابله به مثل کرده و آنان نیز روسیه را تحریم خواهند کرد این اروپاست که قربانی بدترین انتقام کرملین خواهد شد و هزینه اصلی را خواهد پرداخت. جای تعجبی نیست که اتحادیه اروپا به سختی می‌تواند پای میز مذاکره صندلی‌ای برای خود پیدا کند.

بدتر از آن این که برخی کشور‌ها نسبت به وضعیت موجود احساس خوشبختی می‌کنند. آلمان در آخرین مراحل امضای قرارداد نورد استریم ۲ است، خط لوله‌ای که اروپا را بیش از پیش به گاز روسیه متکی خواهد ساخت. بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا باید با اضطراب خود مقابله کند. افزایش قیمت انرژی برای صنعت آن کشور فاجعه بار خواهد بود. هم چنین، این موضوع باعث جهش تورم شده، شاخص اقتصادی‌ای که آلمانی‌ها بیش از هر چیزی از آن می‌ترسند. دولت تازه ائتلافی آلمان بر سر نورد استریم ۲ رویکردی واحد ندارد و دچار اختلاف نظر شده است. بسته شدن سه نیروگاه هسته‌ای آلمان که اخیرا صورت گرفت بیش از هر زمان دیگری آلمان را نیازمند انرژی می‌سازد. کشوری (آلمان) که فکر می‌کند راه حل‌هایی برای اروپا ارائه می‌دهد اکنون خود به بخشی از مشکل تبدیل شده است.

نکته دیگر آن که در شمال اروپا وضعیت در کشور‌های اسکاندیناوی می‌تواند نگران کننده‌تر باشد. اتحادیه اروپا بخش اعظم منابع مالی‌ای که در اختیار دارد را صرف یارانه دادن به کشور‌های جنوب اروپا کرده است. هم چنین، قراردادی که در سال ۲۰۲۰ میلادی برای صندوق احیای کووید اروپایی منعقد شد سبب شده تا ساکنان شمال اروپا که به مقتصد بودن معروف هستند در نهایت بپذیرند که هزینه یک بسته کمک بزرگ را برعهده گیرند مشروط بر آن که سرمایه گذاری‌های بلند مدت به ویژه در حوزه انرژی سبز و پاک تامین شوند.

بحران گاز این ساختار را تضعیف می‌کند. دولت‌ها در کشور‌هایی مانند ایتالیا و اسپانیا میلیارد‌ها دلار برای کمک به خانوار‌ها به منظور یاری رسانی به شهروندان شان به منظور پرداخت قبوض آب و برق بیش از سایر کشور‌های اروپایی هزینه می‌کنند در حالی که معدن چیان لهستانی برای استخراج زغال سنگ کثیف اضافه کاری می‌کنند و همین موضوع مخل برنامه کشور‌های اسکاندیناوی برای جذب سرمایه گذاری در حوزه انرژی پاک است.

جهش‌های بزرگ در صورت‌حساب‌های انرژی به کشور‌های کم درآمدتر اروپا در جنوب آن قاره به خصوص یونان و ایتالیا بیش‌ترین آسیب را وارد خواهد ساخت. این موضوع در مورد شرق اروپا نیز صدق می‌کند. با این وجود، اتاق ۱۰۱ کشور‌های شرق اروپا تحت سلطه پوتین است که دست خود را روی شیر گاز نگه می‌دارد و همزمان از کشور‌های سابق عضو پیمان ورشو می‌خواهد که میزبانی از نیرو‌های ناتو را متوقف کنند.

افزایش قیمت بنزین به مثابه یک فیلم ترسناک وحشتناک برای بوروکرات‌های اروپایی خواهد بود. اگر بریتانیا هنوز در اتحادیه اروپا بود بدون شک افرادی مانند "نایجل فاراژ" سیاستمدار راست افراطی در چند ماه گذشته بروکسل را برای افزایش هزینه‌های انرژی مقصر می‌دانستند.

ممکن است دیگران ردای عوام فریبی او را در اروپا بر تن کنند. فرانسه زادگاه جنبش اعتراضی جلیقه زرد‌ها تجربه بدخلقی‌های مردمی مرتبط با افزایش قیمت حامل‌های انرژی را دارد و خود را برای انتخاباتی آماده می‌سازد که در آن در برخی از نامزد‌ها مخالف پروژه اروپایی هستند. "ویکتور اوربان" نیز به دنبال کوبیدن اتحادیه اروپا است تا در ماه آوریل بتواند رای دهندگان مجارستانی را به سمت خود جلب کند.

مقام‌های اروپایی می‌دانند که کانون سرزنش ممکن است متوجه آنان شود. ابراز خشم رای دهندگان از رویکرد اتحادیه اروپا به مشکلات، نشانه آن است که این اتحادیه در حال طراحی سیاست‌هایی است که برخی افراد با آن مخالف هستند و ممکن است بخواهند لغو شوند.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: اروپا گاز بنزین روسیه اتحادیه اروپا افزایش قیمت اروپایی ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۸۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از رهبران اروپا خواست تا کشورهای تحت رهبری خود را در برابر چالش‌های یک جهان تغییر و تحول یافته بیش از پیش تقویت کنند.

رئیس جمهوری فرانسه که در دانشگاه سوربن در حضور ۵۰۰ میهمان از جمله سفرای بیست و شش کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا سخن می‌گفت در این خصوص هشدار داد: «اروپای امروز ما فانی است و ممکن است از بین برود.»

وی در این مراسم که در آن دانشجویان، محققان و اعضای دولت فرانسه حضور داشتند خواستار تقویت دفاع قوی و یکپارچه اروپا در برابر تهدید‌ها و چالش‌های جدید شد.

رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر «فانی بودن اروپا و هویت اروپایی و این که چنین سرنوشتی فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد»، هشدار داد که اروپا در دنیایی که قوانین و قواعد آن تغییر کرده، برای مقابله با «خطرات پیش روی خود» به اندازه کافی مجهز نیست.

آقای ماکرون ضمن ترسیم چشم‌انداز خود از یک اتحادیه اروپای قوی و با رویکردی قاطعانه‌تر در عرصه جهانی تاکید کرد که این قاره نباید به دست نشانده‌ای برای ایالات متحده تبدیل شود.

وی خطاب به حاضران در رویدادی که از آن به عنوان چشم‌انداز رئیس جمهوری فرانسه برای آینده اروپا یاد شده بود، هشدار داد: «طیِ دهه‌ی آینده ... خطر تضعیف [اروپا] یا حتی تنزل آن، بسیار زیاد است.»

به اعتقاد امانوئل ماکرون، اروپا باید خود را از وابستگی بیش از حد به روسیه در بخش انرژی و نیز در زمینه تامین امنیت، رها کند. 

او رفتار روسیه را پس از حمله به اوکراین «رها و غیرقابل مهار» توصیف کرد و هشدار داد که دیگر مشخص نیست مرزهای تحرکات مسکو تا کجاست.

تهدید حیاتی

رئیس جمهوری فرانسه سپس تاکید کرد شرط لازم برای امنیت اروپا این است که «روسیه در جنگ تجاوزگرانه علیه اوکراین پیروز نشود.»

آقای ماکرون ضمن هشدار نسبت به این نکته که اروپا با تهدید حیاتی ناشی از تجاوز روسیه مواجه است، از رهبران اروپایی خواست تا یک استراتژی دفاعی «معتبرو یکپارچه» را در پیش گیرند که کمتر به ایالات متحده وابسته باشد؛ وی در این خصوص تاکید کرد که اروپا نمی تواند «دست‌نشانده» ایالات متحده باشد.

وی همچنین زنگ خطر را در خصوص آنچه «بی‌توجهی روسیه و چین به قوانین تجارت جهانی» خواند به صدا درآورد و از اتحادیه اروپا خواست تا در راهبرد تجاری خود تجدید نظر کند.

امانوئل ماکرون در همین راستا خواستار «بازنگری» در سیاست تجاری اتحادیه اروپا برای دفاع از منافع کشورهای عضو شد و چین و ایالات متحده را متهم کرد که دیگر برای قوانین تجارت جهانی احترام قائل نیستند.

او بدین ترتیب بار دیگر به همان مضامین سخنرانی سوربن خود در سپتامبر ۲۰۱۷، چندین‌ ماه پس از به دست گرفتن قدرت در کشورش بازگشت.

این در حالیست که هفت سال بعد، جهان با برگسیت، کووید-۱۹ و تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به کلی متحول شده است.

آقای ماکرون گفت که در هفته‌های آینده از شرکای اروپایی درخواست خواهد کرد که پیشنهادات خود را برای چشم‌انداز آینده اروپا ارائه دهند.

وی در همین راستا افزود که اروپا همچنان نیاز دارد ظرفیت‌های دفاع و امنیت سایبری خود را بیش از پیش تقویت کند.

در همین حال، در خرید تجهیزات نظامی باید به تامین کنندگان اروپایی اولویت داده شود. ماکرون از ایده وام اروپایی برای تامین مالی این تلاش حمایت کرد.

«مانیفست چشم‌انداز آینده اروپا»

پس از برکسیت و کنار رفتن آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان از قدرت، رئیس جمهوری ۴۶ ساله فرانسه اغلب توسط مفسران به عنوان رهبر شماره یک اروپا شناخته می شود.

با این حال، حزب تحت ریاست امانوئل ماکرون در انتخابات اروپایی ماه ژوئن بر اساس نظرسنجی‌ها وضعیت مناسبی ندارد و ممکن است با شکستی سنگین روبرو شود.

حزب «جمهوری به پیش» در نظرسنجی‌ها به طور قابل توجهی از احزاب راست افراطی عقب افتاده و حتی این احتمال وجود دارد که پس از سوسیالیست‌ها در رتبه سوم قرار گیرد.

امانوئل ماکرون در سخنرانی خود هیچ اشاره ای به انتخابات اتحادیه اروپا نکرد، اگرچه تحلیلگران نطق روز پنجشنبه او را در سوربن نوعی «مانیفست برای آینده اروپا» قلمداد می‌کنند و معتقدند که او نخستین گام‌ها را برای ورود با کارزار انتخاباتی برداشته است.

 

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد